banner564

Müthiş bir bina olmuş

Hep diyorlar “Bu hükümet hiç mi iyi bir şey yapmadı? Hep eleştiriyorsunuz” diye. Elbette iyi bir şey bulmak gerçekten bu dönemde zor. Ama bulduk mu da mutlaka haklarını veriyoruz.
İşte size güzel bir örnek. Yıllardır atıl durumda olan KTHY Genel Müdürlük Binasını Serdar Denktaş önce ihaleye çıkardı, kimse almayınca da devlet adına binayı satın aldı ve başta Spor Dairesi olmak üzere birçok kurumun kullanması için gerekli tadilatları yaptırdı.
Yenilenen binayı Piyangolar Dairesi Müdürü Biray Deliceırmak ile birlikte gezdim. Bir kere sanki bina eski değilmiş te yeni bir binaymış gibi tadilattan geçirilmiş. Engelli girişinden asansörlere kadar her şey düşünülmüş.
En alt katında Piyangolar Dairesi yerleşecekmiş. Ön tarafta vatandaşların rahat rahat devlet piyangosu ve şans oyunları oynayabileceği vezneler yapılmış.
Bir üst katta Gençlik Dairesi var. Orası da gayet güzel ve donanımlı olmuş. 3. Katta ise Spor Dairesi var. Hani şu müdürün odasına duş takılıp çıkarılan oda. İleride ihtiyaç olursa diye sistem duruyor. Binanın en üst katı YAGA için ayrılmış.
Otopark sorunu olmayan, çalışanların kendi mutfağının olacağı, gayet ferah bir alan yaratılmış 4 daire için.  Bu dairelerin 3’ü bir binada diğeri ise başka bir yerde kiradaydı. Ortalama da aylık 15 bin Sterlin devlet kira ödüyordu bu daireler için.
Şimdi bu para devletin kasasında kalmış olacak. KTHY Binasının satışı ile alacaklı eski personelin parası da yatırılmış oldu. Ve vatandaşın daha rahat koşullarda hizmet alabileceği güzel bir eser çıkmış oldu ortaya. 

Bilse ne olacaktı? 
Kudret Özersay diyor ki “Ercan Havalimanı işletmecisinden önden avans alınıp maaşların ödendiğinden haberimiz olmadı.” Eee şimdi haberiniz var? Ne yapacaksınız? 
Halk atacağınız adımları merakla bekliyor Sn Özersay. Bu halkın ayları, yılları çalınıyor. Memlekette bitti gitti. Halk umutsuz, perişan. Bunları siz de biliyorsunuz.
  
Meclisin kadrosu dağılıyor
Bir şeyi kurmak aylar hatta yıllar alır. İyi bir ekipte öyle kolay kolay kurulmaz. Kim ne derse desin mecliste iyi bir ekip vardı. Vardı diyorum çünkü bu ekip artık meclis çatısı altında olmak istemiyor. Başkan Teberrüken Uluçay belki sahada iyi bir topçu ama henüz kaptan olabilecek seviyede değil. O yüzden takımı dağılıyor.
Akan Hoca gitti, Pınar Gündüz Çalışma Bakanlığına gitmek için başvuru yaptı ve onaylandı. Pınar Atakara bir ay ödeneksiz izine ayrıldı, izin dönüşü gitmek ister.  Sevi Dayıoğlu Eğitim Bakanlığına geçmek için dilekçe verdi. Feza Kılgın münhalle gidiyor, Tezay Sancarlı münhalle gitti bile.
Teberrüken Uluçay sahada top oynuyor ama Meclisin yıldızları tek tek ekibi terk ediyor. Yazık oluyor Meclise yazık…. 
 
 Gün içinde uygulanan bu 3 dilimli tarife eğer 3 çeşit olsaydı ve vatandaş ve esnaf kendine uygun olanı seçebilseydi o zaman kurum yönetimini inanın ayakta alkışlardım. Ayrıca ben farklı bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum; tüm adanın fatura kesimini ayın birinde yaptılar ve bundan sonra 160.000 abone ayın birinde ödeme yapacak. Şimdi ben sorarım hangi Kıb-Tek veznesi veya hangi banka bu kadar faturanın tahsilini bir günde yapabilecek. 
  
MESAJLAR

Binnur Kırmızı SAYMAZ: Eğitimcilik ve televizyon programcılığını birlikte yürütmeyi başarmışsınız. Bu arada sizin büyük kız futbolcu olmuş. Bu durumda anneye mi babaya mı çekti? 

Kubilay ÖZKIRAÇ: KIB-TEK Yönetim Kurul toplantısı şimdide bir otelde yapıldı diye bir duyum aldık. Eğer bu seferde haklı çıkarsak elimizden çekeceğiniz var. Bizden söylemesi. 

Kudret ÖZERSAY: Serdar Beyin Taş Yapıdan para istediğinden haberiniz olmadığını söylediniz. Ee şimdi var, ne yapacaksınız? Veya önceden haberiniz olsaydı ne yapacaktınız? Bir açıklama lütfen. 

Ali POLATKAN: Yılların turizmcisi olarak bilet fiyatlarının düşmeyeceğini dile getiriyorsunuz. Öte yandan bakanlar ve hükümet yetkilileri bunun aksini söylüyorlar. Ben sizden yana bahis oynayacağım. 

Serhat İNCİRLİ: Hafta sonu gittiğiniz Mersin’den bol miktarda cezerye ile ülkeye dönmüşsünüz. Eğer ticaretini yapmayacaksanız bu kadar cezeryeyi ülkeye niye soktunuz? Müslümanın malı ortak değil mi ayrıca? 

Nilay TUNÇALP: Kısa bir tatil için geçtiğimiz hafta İstanbul’a gidip gelmişsiniz. Bu arada Anıl Beyi de ev işleri yapması için Kıbrıs’ta bırakmışsınız. Aman uyarsaydınız kendisini, saat 22’den sonra çamaşır, ütü gibi işleri yapsaydı. 

Serdar DENKTAŞ: Hep eleştirecek değiliz ya, sayenizde devlet onca kiradan kurtuldu, eski KTHY çalışanlarının mağduriyetleri giderildi. Ve gerçekten çok kullanılışlı bir bina kazandı devlet. 

Jale Refik ROGERS: Dün Meclisten gecen esnaf yasasında hapislik cezasının olmadığını gördük, dolasıyla daha önce belirttiğimiz durum da değişmiş oldu. Hayırlı olsun memlekete.  

Biray HAMZAOĞULLARI:  Meclise hukukçu alınsın diye canınızı yemiştiniz. Ee ne oldu, alınan hukukçular teker teker Meclisi terk ediyor? Bu konuda bir çift laf etmeyecek misiniz? 

Coşkun TALİHSİZ: Lefke Avrupa Üniversitesi Psikoloji Bölümüne başlamışsınız. Okumanın yaşı elbette yok ama bizim takıldığımız nokta okumayı seçtiğiniz bölüm ile alakalı. Memleketin psikolojisi bozuk diye mi bu bölümü seçtiniz? 

Mustafa AKINCI: Dün yazdığımız yazıdan sonra bir seveniniz ve partiliniz aradı. Bu seçimde size oy vermeyi düşünmediğini söyledi. Neden olarak ta “Bizden birini neden bulmadı” dedi. Bizden iletmesi. 

Prof. Dr. İbrahim BENTER: Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin 448. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek Vakıflar Haftası Etkinlik Programı hayli doluymuş. Bu arada bazı önemli belgeselleri de gösterime sunacakmışsınız. 

Ziver HAYATSEVEN: Döviz artınca vatandaş yurt dışı turlarından daha çok yerli veya Türkiye turlarına yönelmiş. Bu uçak biletleri sayesinde yakında tek gideceğimiz yer Alagadi plajı olacak. 

Emrah YEŞİLIRMAK: Su tahsilat oranını hayli yukarı çekmişsiniz. Birde belediyenin gelirlerini arttıracak birkaç şey daha bulabilirseniz ne ala. Neyse çalışmaya devam. 

Ahmet TOLGAY: Hep siz yazmayacaksınız ya, bu defa da günün güzel günaydınız bizden size gelsin. Sizin gibi erkencilerin günü güzel geçsin.  

YORUM EKLE

banner471

banner473