banner564

Mutlu olmak için 4 neden?

Ülke olarak geride bırakmaya hazırlandığımız yıla dair çok iyimser haberler maalesef aklımızda kalmadı, genelde hep kötü haberlerle akıllarda kalacak 2017.
2017’ye ölümle sonuçlanan trafik kazası ile başlayıp yıl içerisinde bir sürü olumsuzluğu ardı ardına yaşadık. İçerisinde olduğumuz şu birkaç gün içinde bir aksilik olmazsa böyle tamamlayacağız 2017’yi.
Ancak 2017’yi geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde sanki de tüm yılın açısını çıkarırcasına bazı güzel haberler gelmeye başladı ardı adına.
Önce Türkiye’nin en çok izlenen yarışma programlarından “O Ses Türkiye” de Lütfiye Özipek elemeleri geçti ve Gökhan’ın takımına katılıp yoluna devam edecek.
Bu mutluluk yetmezmiş gibi bir başka sevindirici haber ise dün geldi. Miss Kuzey Kıbrıs Güzellik Kraliçesi Esin Terzioğlu, Gürcistan’da gerçekleşen Miss Diamond of the World 2017 Dünya Güzellik Yarışmasında Dünya üçüncüsü oldu. Macaristan’da sahneye KKTC bayrağı ile çıkıp gururumuz oldu.
Kızlardan bu başarılar gelirken genç bir delikanlı Türkiye’nin en iyi takımlarından Galatarasay ile sözleşme imzaladı. Sarı-kırmızılı takım, U21 takımında attığı 13 golle en golcü futbolcu konumunda olan Kıbrıslı Türk oyuncu Ahmet Sivri ile profesyonel sözleşme imzaladı.
Yetti mi? Yetmedi tabiki, bir başarıda bir sivil toplum örgütü olan Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği’nden geldi. Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği, 6 kıtada 95 ülkenin kurucu üyesi, 500 bine aşkın Veteriner Hekimi temsil eden Dünya Veteriner Hekimler Birliği’ne kurucu üye olmayı başardı.

Trilyonluk Başkan 
Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, kendisi ile eşinin ortak banka hesabı hareketleri ile mal varlığını açıkladı. Buna göre; 
Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi hesap dökümü: 30 Kasım 2016 tarihinden 21 Aralık tarihine kadar: 21 Aralık 2018 itibarı ile: 
-5.244.64 TL (eksi)
- Öğretmenler Kooperatifi'nde - 56.076 TL (eksi)
Başkan Özyiğit bu sabah saatlerinde basın toplantısı ile hem seçim manifestosunu hem de mal varlığını paylaşacak basın ile. Şahsen bu hesabı gören bir gazeteci olarak sabah ki basın toplantısının “Alman Usulü” olmasını önermeyi düşünüyorum. 
Çünkü açıklanan mal varlığına göre başkanın durumu pek parlak değil. Cemal Başkan seçimlere 60 bin TL borçla giriyor demek ki. Ama Allah’tan babadan kalma mal var. Dağyolu ve Şirinevler’de babadan kalma 17 dönüm arazi var. O bölgede dönümü 10 bin Sterlin civarı arazilerin. 
17*10 bin Stg= 170,00 STG bunu da TL’ye çevirirsek 817.513,00 TL yapar. Cemal Başkanın arabası ve eşi ile ortak evi de falan sayarsak trilyonluk serveti var demek ki! 
Vazgeçtim, hesabı başkan ödesin… 

Ne var? Ne yok? 
Bu seçimlerde aday çok, vaat yok,
Bu seçimlerde miting yok, tanıtım şöleni çok,
Bu seçimlerde konvoy yok, çay partisi çok,
Bu seçimlere partisel çalışma yok, bireysel çalışma yok,
Bu seçimlerde mühür yok, karma çok,
Bu seçimlerde dışarıda reklam yok, sosyal medyada çok,
Bu seçimlerde bina giydirme yok, sponsorlu facebook,
Bu seçimlerde dışarıdan baskı yok, içten baskı çok. 

MESAJLAR
Cemal ÖZYİĞİT: Mal varlığınızı açıklayınca açıkçası bu sabah ki basın toplantısına katılmamayı düşünmüştüm. Sonra köydeki tarlayı görünce katılmaya karar verdim. İşin şakası bir yana bakalım başka kimler mal varlığını açıklayacak. 
Hasan TAÇOY: Son günlerde artık nerede ne saat ne yaptığınızı öğrenmekte güçlük çekiyoruz. Zira vitesi öyle bir büyüttünüz ki virajlara bile yan yan giriyorsunuz. 
Barış ERKMEN: Bu seçimlerin herhalde en rahat milletvekili adayı sizsiniz. Daha yolda belde sizi hiç görmedik. Oturduğunuz yerden işi idare ediyorsunuz. 
Ferdi Sabit SOYER: Seçimleri Sumo güreşlerine benzeterek bu seçimlerin en ilginç benzetmesini yaptınız ama gerekçelerini öyle bir anlattınız ki katılmamak elde değil. 
Tekin K. BİRİNCİ: Dün akşam bindiğiniz uçağa bomba ihbarı yapılmış. Bu kaçıncı vukuat. Acaba rakiplerin işi mi bu ihbar da? Bir bakın bakalım altından ne çıkacak bu işin. 
Çetin SADELİ: Karma oylar nasıl kullanılır diye bir klip hazırlayacakmışsınız. Valla bu konuda ciddi bir eksiklik vardı. Vatandaşın bu konuda bilgilendirmeye ihtiyacı var. 
Erkut YILMABAŞAR: İskele bölgesinden vekil çıkarabilmek için TDP olarak atağa kalkmışsınız. Bu bölgede de bir vekil çıkarırsanız demek ki ilerisi için büyük hedefler ortaya koyabilirsiniz. 
Fikret KELEŞ: BEL-SEN olarak yılbaşında üyelere dağıtmak için sipariş verdiğiniz ürünler ülkeye gelmiş. Çok yakında üyelerinize dağıtmaya başlayacakmışsınız. 
Habil TÜLÜCÜ: Önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden aday olmaya karar vermişsiniz. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Yılbaşından sonra da çalışmalara başlayacakmışsınız. 
Bertan ZAROĞLU: Geçen gece Hataylılara verdiğiniz yemek bazı siyasi partilerin aday tanıtım şölenlerindeki kalabalık kadar vardı diyorlar. Desenize sadece hemşerileriniz oy verse size yeter. 
Ahmet SİVRİ: Galatasaray’a transfer olarak birçok gencimizin hayalini başarmış oldunuz. Şimdi herkes sizin bir maça çıkıp güzel bir de gol atmanız için dua edecek. 
Umut SAYILI: Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği olarak Dünya Veterinerler Birliğine kurucu üyeliğiniz onaylanmış. Bu yöndeki çabalarınız sonuç vermesi adına uzun bir mücadele süreci geçirdiniz ama sonunda emeğinize değdi. 
Muhittin ÖZSAĞLAM (UBP’li): İyileşip yeniden sahalara dönmüşsünüz ve seçim çalışmalarına tam gaz başlamışsınız. Bu arada dün akşam Boğaz bölgesinde bazı önemli isimlerle yemek yerken görmüşler. 
Emete GÖZÜGÜZELLİ: Düzova’da vatandaşın birisi ile yaptığınız konuşmanın video kaydı, sosyal medya üzerinde izlenme ve paylaşma rekorları kırıyor. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Rumlara güven olmaz dedik; ne oldu en sonunda? Ocak ayında Cenevre’de Rumlar böyle bir anlaşmayı yapmam dedi, hedefim ENOSİS’tir dedi. Türk askerini, Türkiye’den gelenleri geri göndermek istediklerini söyledi ve bunu meclis kararı olarak çıkarttı.”
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün
YORUM EKLE

banner471

banner474