banner564

Mutlu yıllar KKTC

Başbakan Özgürgün bu yıl içinde ikinci kez hodri meydan çekti muhalefete ve bu sefer ana muhalefetten ses geldi. Ana muhalefet seçim tarihi olarak 7 Ocak 2017 Pazar gününü işaret etti. Ana muhalefete cevap aynı hızda geldi, “Gereği yapılacak...”
Kısacası yılbaşı kutlamasından sadece bir hafta sonra sandık başında olacağız. Son iki yıldır 1 Ocak günü genelde ülke kar yağışlı oluyor. Ve genelde de Aralık soğuk ve yağmurlu geçiyor. 
İşin özeti gerçekten de 7 Ocak Pazar gününde mutabık kalırlarsa kışın soğukları içinde sıcak bir seçim yaşayacak KKTC. 
Yılbaşında alışageldiğimiz aile ziyaretlerine vekil kabulleri de eklenecek. Kalabalık aile yemeklerine kuvvetle muhtemel vekil adayları da eşlik edecek.
Geçen yılbaşının aksine bu yılbaşında arayanınız, soranınız yeni yılınızı kutlayanız çok olacak, şimdiden söylemedi demeyin. 

Her seçimde
Henüz seçim tarihi belli değil ama vekillerin özellikle de muhalefet vekillerin ekranlardan atıp tutmaları başladı. Yok, hesap soracaklar, yok hapisse atacaklar, yok öyle yapacaklar yok böyle yapacaklar.
Ekranlarda gördüğüm bu tartışmalar bana vaki zamanında ünlü Türk siyasetçilerinden bir tanesinin fıkrasını hatırlattı. 
1950 seçimlerinde Konya'da duvarlara asılı afişleri okuyan köylü ile milletvekili adayı arasında şu konuşmalar geçer:
" -Topraksıza toprak, toprağa tapu, ürüne fiyat.
" -Ne zaman olacak bunlar?" 
"- Her seçimde, her seçimde.

HP ve adayları
Kesin olmamakla birlikte seçim tarihi üzerinde iktidar ve ana muhalefet bir noktaya geldi. Peki, Halkın Partisi’nde durum ne? 90 günden az bir süre sonra seçimler yapılacağına göre HP’de artık adaylarını açıklamalı.
HP adaylarını açıklamalı, çünkü bu toplumu yönetmeye talip ise adaylarını 3 aydan kısa bir sürede ancak tartabiliriz. Eğer Özersay Hoca seçim için söylediklerinde samimi ise.
Daha önce siyasete girmeyeceğim deyip de girdiğiniz siyaset dünyasında parti kurmayacaktınız ama kurdunuz. İlçeler örgütler kombinalar olmayacaktı ama hepsi de bir bir oldu. Acaba seçim için de Hoca ansızdan çark etmesin. 

DP bu işe ne diyecek? 
Ana muhalefet CTP istedi, hükümetin büyük ortağı UBP gereği yapılacak dedi ya hükümetin küçük ortağı? DP ne diyecek 7 Ocak’a.
Zira Serdar Denktaş’ın aklında Temmuz 2018 var. Denktaş, seçimlerin Nisan 2018’de bile yapılmasına karşı çıkarken Nisan’dan da erken Ocak ayının hemen başına ne diyecek?
Serdar Denktaş’ın seçim stratejisi yaz aylarında seçimlerin yapılması. Zira HP’nin belediyelerde bir başarı elde edemeyeceği ihtimali üzerine HP’den oy kapma düşüncesinde. 
Bir başka gerçek ise yaz aylarında yaylalara giden TC kökenli seçmenler. Bunların bir kısmının YDP’ye döndüğünü biliyoruz. Seçim yaza denk gelirse bu kesimden de ciddi bir fire verilecektir. 
Serdar Denktaş yerel seçimlerde koalisyon işbirliğinin de devam ettirilmesini istiyordu. En azından bir iki belediye daha kazanabilirdi. Eğer seçimler denildiği gibi 7 Ocak’ta olursa belediye seçimleri için bu işbirliği fikri de şimdiden suya yatabilir. 
Tüm bu anlattıklarım ışığında Serdar Denktaş’ın değil 7 Ocak tarihini 15 Nisan’ı bile kabul edeceğini düşünmüyorum. 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Ülkede bir anda seçim havası oluştuğuna göre artık sizde daha fazla sahaya inebilirsiniz. Bu arada Karpaz’da yaşayan Rumların videosunu izlediniz mi? 
Dr. Sibel SİBER: Mecliste kaybolan avize olayı ile ilgili son durum ne? Bu konuda bir iç soruşturma başlattınız mı mecliste? 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bakalım bu sefer pilavdan kim dönecek? Gerçi sizin bugüne kadar pilavdan döndüğünüz hiç görülmedi ama gene de merak ediyor işte insan. 
Tufan ERHÜRMAN: Başbakanın restini bu defa gördünüz. Zaten ne olacaksa olsun demi. Hadi bakalım hayırlısı, yıl başına çok çalışmak gerekiyor şimdi. 
Serdar DENKTAŞ: Hem hükümet ortağınız hem ana muhalefet bir anda karar aldı. Artık olan oldu, bir an önce seçim çalışmalarına başlamakta fayda var. 
Kudret ÖZERSAY: Seçim tarihi de üç aşağı beş yukarı belli olduğuna göre görelim artık şu sır gibi sakladığınız adaylarınızı. Halkımız ancak tanıyacak kendilerini. 
Cemal ÖZYİĞİT: Eğer seçim Ocak’ta yapılacaksa sizin kurultay ne olacak? Zira Aralık 2017 için kurultay günü belirlemeye çalışıyordunuz. 
Erhan ARIKLI: UBP ve CTP seçim tarihi üzerinde antlaşmak üzere. Bu durumda önünüzde çok da uzun bir süre yok. Bir kez daha seçim ittifakı tartışmalarına hazır mısınız? 
Mehmet ÇAKICI: Seçim tarihi sizin hesaplamalarınızdan önce olacak gibi. Acaba CTP lideri birazcık da sizi hesap ederek tarihi bilerek mi erkene aldı? 
Tözün TUNALI: Seçim tarihleri konuşulduğuna göre artık çizmelerinizi dolaptan çıkarabilirsiniz. İlk iş olarak hazır ayağınıza çizme de giyeceğinize göre Sanayi bölgesini dolaşarak başlayabilirsiniz. 
Dursun OĞUZ: Eğer 7 Ocak’ta seçim yapılacaksa 12 bin kişiyi bir araya getirip aday sıralamasını da birkaç hafta içinde yapmanız gerekiyor. Anlaşılan size nefes aldırmayacaklar. 
Muslu AKGÜNEY: Göz ameliyatından sonra bugün de burundan bir ameliyat olacakmışsınız. Çok geçmiş olsun, bakalım burundan sonra nereyi yaptıracaksınız? 
Dr. Ferhat ERİŞİR: Seçim tarihi konuşulduğuna göre artık İstanbul’daki işlere bir ara verip memlekete kesin dönüş yapmakta yarar var. Zira seçimlerde burada olmanız şart. 
Haşim KİRACIOĞLU: Gördüğün gibi yakışıklı kaçmıyor ve gerekeni söylüyor. Adam bu işi çok iyi biliyor değil mi? 
Sadık GARDİYANOĞLU: Seçim tarihinin konuşulması ile birlikte birçok kişi paniklerken siz sevinmişsiniz. Zira seçimlere herkesten çok sizin ekip hazır. 

POLEMİJk
“Ben bir tarih istedim, Sayın Erhürman bir tarih vermişlerdir, halkımıza hayırlı olsun. Gereken yapılacaktır.”
Başbakan Hüseyin Özgürgün
YORUM EKLE

banner471

banner473