banner564

Nasıl anlatacağız?

Normalde bir şey yazmayacaktım, çünkü meslek yaşamımda böyle şeylere artık alıştım. Yapılan haksızlıklar karşısında hiçbir şeyin değişmediğini iyi bilecek kadar bu meslekte artık tecrübe sahibiyim.
Diyalog Medya Grubu ve onun büyük bir parçası olan Diyalog TV’de kuruluşundan dün akşamki son yayına kadar yüzlerce programa imza attım.

Bir yıl KKTC Yayın Yüksek Kurulu üyeliğine seçildiğim için ara vermiştim. Sonra ekran aşkı galip geldiği için kendi isteğimle bu kuruldan istifa edip yeniden Diyalog TV ekranlarına dönmüştüm. Ve o gün bugünde devam ediyordum.
Dün gece yayın esnasında herkes gibi bende öğrendim Türkiye Cumhuriyeti RTÜK’ün verdiği kararı. O saatten bu saate kadar da yüzlerce telefon ve mesaj aldım.
Alınan kararın doğru veya yanlışlığına hiç değinmeyeceğim. Dedim ya normalde hiçbir şey de yazmayacaktım ama az önce aldığım telefon bu yazıyı yazmama neden oldu…
Sültüce köyünde yaşayan ve gözleri az görmesine rağmen televizyondan sesimiz ile programları takip eden Sütlüceli Aşık Mehmet Amca arayana denk.
“Sizi göremiyorum, gözlerim iyi seçmiyor ama sesinizden samimiyetinizi anlıyorum. Türk milliyetçisiniz, bende öyleyim, yıllarca mücahitlik yaptım. Dün akşamki programdaki konuşmalarınızı dinledim, çok beğendim. Onun için arayıp tebrik etmek istedim.”
Mehmet Amca’ya; “Bizi uydudan attılar, artık bizi dinlemeyeceksin” diyemedim, dilim varmadı, söyleyemedim son durumu…

Herkes diyor ki “sosyal medya var oradan yayın yaparsınız.“ Yaparız yapmasına da Sütlüce’deki Aşık Mehmet Amcaya ne diyeceğiz?
Gözleri görmediği için televizyonun sesini açarak bizi takip eden 80 yaşındaki adam Facebooklardan mı bizi takip edecek?
Bu karar sadece Diyalog TV’nin karartılması değildir sevgili dostlar, bu karar Kıbrıs Türk Basının umudunun tükenmesidir, iyilerin kaybetmesidir, büyük bir boşluktur 80 yaşında elinde kumandasından başka bir şeyi olmayanların…

1 Mayıs İşçi ve Emekçinin Bayramı’nda, işinden, emeğinden olacak basın çalışanlarının bayramıdır bugün… Hadi kutlayalım… 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Özgün Kutalmış
Özgün Kutalmış - 4 yıl Önce

Kafamızı eğdiğimiz sürece bugünleri de arar duruma düşebiliriz.

banner471

banner473