banner564

Nerede bu devlet?

Tarihimizin en büyük akaryakıt zammına şahit olduk geçen gün. Litre başına 1 TL’lik zam kararı sonrası vatandaş can havli ile petrol istasyonlarının önüne akın etti. Uzun kuyruklar oluştu petrol istasyonlarının önünde. 
Tabi bu kuyruklar sadece “açık” olan istasyonların önünde oldu. Çünkü ülke genelinde birçok istasyon maalesef dün gece son bir defa ucuz benzin alma arzusunda olan dar ve orta kesimli vatandaş için kapalıydı.
Dün, tüm gün bu konuda devletimiz adına Hükümetten bir açıklama bekledik. Ama gelin görün ki ülkeyi yönettiğini zannedenler yine ortalıkta yoktu. Zavallı dar gelirliyi bir kez daha gözü dönmüş stokçuluk yapan tüccarların kucağına attı bu hükümet. 
Hükümet, artık pusulayı kaybetti ve ülkede ciddi bir anlamda kaos ve başıboşluk var. Denetim denen şey ortadan kalktı. Kör tuttuğunu misal, tüccarlar, banklar, esnaf ve son olarak bazı petrol istasyon sahipleri, vatandaşı canlı tavuk gibi yoldukça yoluyorlar ve hükümette bunu sadece izlemekle yetiniyor. 

Kurlar ve petrol fiyatları
Bir Amerikan doları dün gece 6.2TL civarında kapandı. Ve neredeyse bir haftadan bu yana kurlarda bir düşüş yaşanmakta. Dolar 6,7’lerden geriye doğru geliyor, zaman zaman çıkıyor ama genel görüntüde aşağıya doğru geliyor.
Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 75 ile 78 dolar civarında seyrediyor. Uzmanlar,  fiyatları dünya piyasalarında aşağı yönlü baskı altına aldığına işaret ediyor. Brent petrolde, teknik olarak 77,67 ile 77,77 dolar aralığının direnç, 77,47 ile 77,57 dolar aralığının destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.
İşin özeti petrolde aman aman bir artış yok. Dolarda gerileme var. İyi de nereden çıktı bu 1 TL’lik zam kararı. Allah aşkına birisi çıksın ve bunu anlatsın. 

Özür ve düzeltme
Dün, bu köşede üç başlık ve üç konu vardı. Yazdığımız konulardan bir tanesinin başlığı şahsımın yaptığı bir hatadan ötürü dünkü bir yazının başlığı olarak yer aldı gazetede.
Başka bir konuda yazı yazdım, sonra o yazıyı başka bir yazı ile değiştim ama maalesef başlık eskisi kalmış. Türk Maarif Koleji müdürü ile Diyalog TV ekibi arasında geçen olaya ilişkin yazdığımız yazının başlığı bu noktada hem ilgili tarafları üzdü, hem de bize yakışmadı.
Dün konuyu Türk Maarif Koleji müdürü Mehmet Faruk hocamızla da görüştük. Bugün kendisini ziyarete gideceğiz. Hem arkadaşlarımızla aralarında geçen yanlış anlamayı sonlandıracağız hem de dün bu köşede çıkan yazının başlığından dolayı yaşanan üzüntüden dolayı kendisinden ve sevenlerinden özür dileyeceğiz. 
İki yanlışın bir doğru etmediğini bilenlerdeniz. Birisinin yaptığı yanlışı yazarken, aynı yanlışı yapacak kadarda cahil değiliz. Bu vesile ile kamuoyunun da bilgisine getirmek istedim. 

MESAJLAR 

Nihat YALÇIN: Dün gene sizin mekânda çok özel ve gizli bir toplantı yapıldığı bilgisini aldık. Özellikle dünkü konuklarınızı duyunca açıkçası bizde çok şaşırdık. 

Tufan ERHÜRMAN: En çokta size üzülüyorum biliyor musunuz? Zira siyasete idealler doğrultusunda girdiniz ve başarılı bir vekillik süreci geçirdiniz. Şimdi ülkede kapitalist rejimin dik alası yaşanıyor ve başta da sizsiniz. 

Serdar DENKTAŞ: Kabinenin en mutlu bakanı olarak bu mutluluğun sırrını vatandaş ile de paylaşmayı düşünüyor musunuz? Zira son günlerde halkınız mutsuz. Bize de öğretin mutluluğun sırrını. 

İsmet ESENYEL: Son albümünüzü bir hayır kurumun yararı amacı ile önümüzdeki günlerde Hanzade Osmanoğlu Özbaş Hanımefendi ile birlikte kamuoyuna tanıtacakmışsınız. Merakla bekliyoruz şimdiden. 

Fikri ATAOĞLU: Dayıcım, ne varsa gene sende var. Ülkeye turist getirebilmek adına tüm imkânları zorlayıp bu yıl yine pek çok fuara katılabilmek adına önemli hazırlıklar yapmışsınız. 

Tolga ATAKAN: Hani ya internette indirim olacaktı, aksine dün zam oldu. Neyse, zaten iğneden ipliğe her şeye zam oldu. Şimdi sırf zam oldu diye üstünüze gelmek haksızlık olur. 

Zeki ÇELER: Denetimler konusunda ki çizginizi hiç bozmayın. Bazı şeyler ülkede değişmek üzere. Hele de meclis açılınca bazı yasaları da tadil edebilirseniz işte o zaman yeme de yanında yat olur. 

Selma EYLEM: Allah’tan Diyalog ekipleri sizin üyelerden biri ile dalaştı da sesinizi, varlığınızı hissettik. Yoksa bizde size bir şey oldu sanacaktık. Bu arada Şener Hoca’yı gördünüz mü hiç. Allah Allah...   

Filiz BESİM: Geçen gün gündeme getirdiğimiz hastanede son kullanma süresi dolan serumu, zorla hastaya verilmesi konusunda inceleme başlatmışsınız. Duyarlılığınız için teşekkür ediyoruz. 

Fevzi TANPINAR : “Kan Ver Can Ver” kampanyasına destek olmaya devam edecekmişsiniz. İyi hatırlattınız, bugün yarın bizde kan bankasından gecelim ve kampanyaya destek olalım. 

Hasan IŞIK: Tüketiciler Derneği olarak, tüketicilerden gelen yoğun talep üzerine ülke genelindeki tüm alışveriş merkezlerinde ve marketlerde denetim başlatmışsınız. Lütfen gecikmeden bu denetimlerin sonuçlarını da paylaşın bizlerle. 

Ersin TATAR: Dün gece Gazimağusa’da kalmışsınız ve neredeyse 3 günde bölgede ayak basmadık yer bırakmamışsınız. Acaba kurultay bitene kadar bir karavan mı alsanız? 

Sıla Usar İNCİRLİ: Doktorum ne var ne yok? Hayatta mısınız? Son dokuz ayda hiç sesiniz çıkmadı, kötü bir şey yok ya? Sevgiler… 

Metin ATAN: Son yapılan zamlardan sonra bazı eylemler için düğmeye basma kararı almışsınız ve bu konuda son günlerde epeyce kafa yoruyormuşsunuz. 

POLEMİX 
 “Döviz artışıyla zam yaparak hükümet etmeyi muhasebeci de yapar”  diyen Başbakan’ın şimdi her döviz artışında hiçbir sübvanseye gerek duymadan her şeye zam yapmayı gelenek haline getirdi. Hükümette beceriksizlik hat safhadadır, ne yazık ki ülkede, her yükü halka yüklemenin başarı olduğunu zanneden ve ülkeyi yaşanamaz duruma getiren dört başlı beceriksizler tayfası vardır.”
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün

YORUM EKLE

banner608

banner473