banner564

Nereye kadar

  Dün Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nda ligde kümede kalma mücadelesi veren son 2 sıradaki takımın maçını izlemeye gittik. Ancak yağan yağmurlar nedeniyle 90 dakika boyunca maç mı izledik, futbolcuların kayak yaptığını mı izledik bilemiyoruz. 

  Sahanın içi ne kadar kötü ise oyun alanını çevreleyen çizgilerin bile görülmediği bir maç izledik. Özellikle türbinler tarafında olan hakem, maç boyunca suların iki metre içeride olduğu ve çizginin görünmediği adeta gölü andıran yerde pozisyonları takip etmeye çalıştı. 
  Hakemin o durumunu gördükten sonra hata yapsa da yapmasa da ona bir şey söylemek çok doğru olmazdı. Hakemimiz hatasız bir maç yöneterek olası itirazlara şans tanımadı. Böyle zeminlerde futbolumuz nereye kadar gider. Her iki takımı da böyle bir zemindeki mücadelelerinden dolayı kutlamak lazım.
  Girne Halk Evi, her ne olursa olsun kazanmak zorunda olan bir maça çıktı. Kazandığı zaman rakibini puansal olarak da altına alacağı gibi, üzerindeki rakiplerin olası puan kayıpları ile umutlarını artıracaktı. Bunu da başardılar ve son sıradan kurtuldular.
  Hata yapma şansının çok fazla olduğu zeminde takım olarak rakiplerinden daha az hata yaptılar. Maçın başında öne geçmelerine rağmen yedikleri beraberlik golüne 1 dakika sonra cevap vererek rakibinin oyunda kalma şansı tanımadılar. İlk yarı bitmeden farkı 2’ye çıkararak iyice rahatladılar.
  Maçın ikinci yarısında rakibinin de daha fazla risk aldığı anlarda 2 gol daha bularak 6 puan değerindeki maçı kazanmasını bildiler.
  Maçta, orta sahadaki Oladele ve James ayakta kalan ve takıma bu ağır sahada çok katkı koyan adamlar oldular. Lua Lua attığı ve attırdığı gollerle takımına skor katkısı yapmasına rağmen henüz daha 90 dakikayı tamamlayacak durumda değil.
  Kaptan Yankı, ben her zaman bu takımda oynarım dercesine goller kaçırmasına rağmen 2 golle görevini fazlası ile yaptı. Genç Kaan ilk geldiği günlerdeki görüntüsünden çok ileride. Hem gol attı hem de 2 asist yaparak görevini fazlası ile yaptı.
  Girne Halk Evi, kazanmasına kazanmıştır ancak bu puanlarına deplasman puanları eklemezse sezon sonuna kadar buralarda kalmaya devam edecek. 
  Esentepe, tıpkı rakibi gibi deplasmanlardan puan getiremedi. Son maçta aldığı farklı galibiyet ile moral bulmuştu. Ancak maç başladığında ortaya koydukları oyunla bunu inkar ettiler. Tabi ki bunda saha koşullarının etkisini de göz ardı etmemeliyiz. 
  Böyle ağır zeminlerde yerden oynamamak lazım. Ancak onlar bunu fazlası ile yaparken inanılmaz geri paslar yaparak kalesinde tehlikeler yaşadılar. Defansta gerekli müdahaleleri zamanında yapamadılar. 
  Özellikle ilk yarıda orta alandan hiç destek almamaları onların defanstaki hatalarını da artırdı. Çok şeyler bekledikleri yabancılardan neredeyse hiç verim alamadılar. 
  Maçın ikinci yarısında goller atıp belki 1 puan olsun alırım ile sahaya çıktılar. Ancak bunu da yapamayarak kalesinde verdiği pozisyonlarla 2 gol daha yediler.
  Maçın neredeyse genelinde ne kenarlardan ne de ortadan etkili olacak atakları olmadı. Güç olarak da maç ilerledikçe geriye düştüler. Belli ki kupa onları yordu. Böyle oynarlarsa, bu günkü rakipleri gibi onlar da deplasmanlardan puan getirmezlerse hep buralarda kalacaklar.  

YORUM EKLE

banner471

banner474