banner564

Nisan güzeldir

Başbakan Özgürgün katıldığı bir programda açıkladı; "15 Nisan seçim tarihi olarak gözüküyor.”
Aslında kamuoyunda bir süreden bu yana Temmuz 2018 telaffuz ediliyordu. Ancak Başbakanın bu son çıkışı ile seçimlerin öyle sanıldığı kadar uzakta değil hemen kışın ardından ilkbaharda yapılacağı anlaşıldı.
Seçimlerin yapılmasının önünde en büyük engel mecliste bekleyen “Yeni Seçim Yasası.” Nasıl bir seçim olacağı henüz netlik kazanmadı. Yüksek Seçim Kurulu bu hali ile seçimlerin yapılamayacağını yazılı olarak bildirdi. 
Meclisten ne iktidarda ne muhalefette henüz bu konun nihai şekline ilişkin bir konsensüs sağlanmış değil. Hala bazı konuların nasıl yapılması gerektiği konusunda komite üyelerinin kafası karışık. Hal böyle olunca gözler ilgili komitenin yasaya son şeklini nasıl vereceğine bağlı.
Geçenlerde görüştüğüm komite üyelerinden bir milletvekili, “Valla bizimde henüz aklımıza yatmayan şeyler var. Bakalım nasıl bir sonuca ulaşacağız. Ama zor bir seçim olacağı kesin. Hem yarış zorlu olacak hem yeni sistemden kaynaklanan sorunlar” dedi.
Kasım sonuna kadar yeni seçim sistemi değişikliği yasa tasarısının meclisten geçmesi gerekiyor. Meclisten tasarının geçmesi ile birlikte hükümet seçim tarihini meclisin gündemine getirecek ve seçim tarihinin ilanından hem sonra seçim tarihinin öncesine denk gelen 90 günlük seçim yasakları başlamış olacak. 
Hükümet meclisten 15 Nisan 2018 Pazar gününü seçim günü olarak ilan ederse seçim yasakları da 16 Ocak 2018 günü resmen başlamış olacak. 

KIB-TEK 
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu tüm tartışmaların aksine hızla kurumsallaşıyor ve bunun sonucu olarak da gelirleri ile giderleri arasındaki fark kapanıyor. 
Eskiden KIB-TEK’i aradığınızda telefona ya bakan birini bulmazdınız ya da telefonu size açan kişi sinirlerinizi bir o kadar daha tırmandırdı. Bugün 7/24 esası ile çalışan bir çağrı merkezi var KIB-TEK’in.
Eskiden KIB-TEK milyonlar harcayıp kapı kapı fatura dağıtırdı. Kimi zaman bu faturaları bulamazdınız. Ya apartmanın kapısında kalırdı ya rüzgardan uçup giderdi. Ekonomik olarak da maliyetleydi. 
Bugün gerek SMS ile gerekse mail yolu ile faturalar elektronik ortamda cebinize geliyor. Ödemesini de yine elektronik ortamda yapabiliyorsunuz. Veznelerin önündeki uzun kuyruklar tarih oldu. Otomatik ödeme makinaları ile de faturanızı gece gündüz ödeme imkanına sahipsiniz.
Tüm bunların yanı sıra artan elektrik enerjisini karşılamak, enerji çeşitliliği yaratmak adına da önemli adımlar atılıyor. Ülkede hızlı bir şekilde Güneş Enerji Sistemleri yaygın bir hal alıyor. Öte yandan dizel yakıttan enerji üreten yeni üniteler de devreye alınıyor. Tüm bunlara çalışmaları devam eden Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesini de eklersek KIB-TEK geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Bu vizyonu ortaya koyan başta yönetim kurulu olmak üzere KIB-TEK müdür ve yöneticilerini kutlamak gerekiyor. 

Gökçek istifa edecek mi?
Bir ay kadar önceydi, Girne’de bir mekanda, AK Parti’nin eski kurucularından ama hala daha parti içinde sözü geçen bir büyüğümüz ile kahve içip sohbet ediyorduk.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifa edeceğini söylemişti. Pek ihtimal vermemiştim ama bu istifa geçenlerde gerçekleşti. 
Dahası görüştüğümüz kişi bize İstanbul’dan başka Ankara, Bursa, Balıkesir, Düzce, Uşak, Niğde, Nevşehir belediye başkanlarının istifalarını sunacaklarını söylemişti. Elde var iki, bakalım diğerleri de dediği gibi istifa edecek mi? 

MESAJLAR
Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Dışişleri ve savunma alanlarındaki yetkilerimizi Türkiye’ye devredebiliriz çıkışı parti içinde de epey sorgulandı. Acaba bu fikri parti içinde de tartıştınız mı? 
Tufan ERHÜRMAN: İlk güne göre dün daha iyiydiniz ve belli ki hazırlıklıydınız da. Demek ki buradan yaptığımız uyarı işe yaramış. Performansta ilk güne göre artış var. 
Fazilet ÖZDENEFE: Ekranlarda program yapan TC vatandaşı programcıların vatandaş yapılmalarına rahatsız olmuşsunuz. O zaman program davetlerine de katılmayın. Perhiz ve lahana turşusu işi yani. 
Erhan ARIKLI: Hafta sonu YDP’nin yeniden kuruluşunun ilk yılı münasebeti ile bir program hazırlıyormuşsunuz. Bakalım şölen havasında olacak mı bu program? 
Serhat ÖZÇELİK: Son günlerde akşamları evde çiçek sularken görülüyormuşsunuz. Hayırdır günün yorgunluğunu artık böyle mi atıyorsunuz yoksa çiftlik hayatı için hazırlık mı yapıyorsunuz? 
Hasan ERÇEN (Paterson): KIB-TEK’te ortaya konan vizyon doğrultusunda işler yoluna girmeye başlamış ve özellikle mali yapıda gözle görülür bir iyileşme sağlanmış. Demek ki istenince bir şeyler başarılabiliniyormuş. 
Fevzi TANPINAR: Dün Başkent Lefkoşa Hastanesini, hastane yetkilileri ile gezerken görülmüşsünüz. Yakında Telsim olarak hastaneye bazı önemli bağışlarınız olacak her halde. 
Mustafa SERÇELİK: Yıllar sonra bıyıklarınızı kesme kararı almışsınız. Hayırdır yoksa sizde mi bıyıklı-bıyıksız kavgasına karışacaksınız? Eğer öyleyse vay halinize. 
Zorlu TÖRE: Dün meclis kürsüsünde yine boy gösterdiniz. Yeni ve yaz öncesine göre performansınızdan hiçbir şey kaybetmediğiniz görüldü. Anlaşılan Salı günleri kürsüde yine bolca göreceğiz sizi. 
Kansu AKSU: UBP’den UG’ye geçmiş sonra da DP’de devam etmiştiniz. Dün yeniden UBP’ye geri dönmüşsünüz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Eskilerin dediği gibi taş yerinde ağırdır. 
Ertuğ ŞEVKET: Çok geçmiş olsun, dün yüreklerimiz ağzımıza geldi ama Allah’tan kimseye bir şey olmadı. Umarız yangın çok zarar vermemiştir. 
Uğur GÜLER: KKTC Vatanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak bir süre önce başlattığınız ziyaretlere ara mı verdiniz? Son günlerde sesiniz soluğunuz çıkmıyor? 
Biray DELİCEIRMAK: Gönyeli çemberi kaçış yollarında bulduğunuz sandalye bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu. Herkes o sandalye ile ilgili bir espri paylaştı sosyal ağlarda. Bu arada sandalyenin akıbetini bilen var mı?
Nihat BERKAN: Takımın maçlarına ve herkesin sahaya karışmasına fena halde bozulmaya başlamışsınız. En iyisi yabancı bir hoca getirin takımın başına kimse karışamaz o zaman sahaya. 
Mustafa ULAŞ: Yaş ilerlemeye başlayınca hastane ziyaretleriniz de artmaya başlamış. En iyisi baştan aşağı şöyle bir çekap yaptırıp genel durumu bir görmekte fayda var. 
 
POLEMİX
“Yabancı şirketlerin anlaması gereken bu işi Kıbrıslı Rumlarla yapamayacak olmaları. Bizim davetimiz üzerine biliyorsunuz bir Türk gemisi arama yapmaya geldi. Umarız Kıbrıslı Rumlar tek taraflı aramada ısrar etmezler. Yıllardır ambargolarla uluslararası soygun yaptılar ama bu kez izin vermeyeceğiz. Yanlarına kar kalmaması için ne gerekiyorsa yapacağız.”
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu
YORUM EKLE

banner471

banner473