banner564

O vekil Atun mu?

Dedikodunun ışık hızı ile yayıldığı ülkemizde yeni yılın ilk bombasını Levent Özadam patlattı deyim yerindeyse. Dün yazdığı yazıda isim vermeden bir UBP milletvekilinin yasak aşk yaşadığını hatta eşi tarafından evinin basıldığını ve konunun polislik olduğunu yazdı.
Memleket küçük olunca ve biraz da dedikoduya meraklı olunca herkes Özadam’ın yazdığının peşine düştü. Dün gün boyunca telefonlarımız bir saniye bile durmadı. Herkes kim olduğunu merak ediyordu?
Öğlen saatlerine doğru ise Levent Özadam’ın yazısında bahsettiği kişinin Gazimağusa UBP Milletvekili Sunat Atun olduğu yönünde fısıltı gazetesine haberler düştü.
Aynı saatlerde Sunat Atun ve biricik eşi Pınar Atun ile telefonda görüştüm. Sesleri gayet iyi geliyordu, hatta arka fondan küçük çocukları Aziz’in de sesi geliyordu. Yapılanları “Karalama kampanyası” olarak gördüklerini ve bu iddialara sosyal medyadan birlikte koyacakları bir resim ile cevap vereceklerini söylediler. 
Eve girme ve hırsızlık konusunda da açıklama yaptılar ama bizim halkımızın ilgisini çekecek türden değil. Maalesef olmamış bir olayı veya çok farklı bir olayı çok farklı aksettirmek bu memleketin doğasında var.
Boşuna dememiş Namık Kemal “Bir sivrisinekler bir de dedikodusu” diye…
Kısacası, Sunat ve Pınar Atun çifti gayet mutlular. Başta bizim olmak üzere herkesin yeni yılını da kutladılar. Evet, eve polis gitmiş evet bir karışıklık olmuş ama öyle duyulduğu gibi falan da değil. Konu tamamen saptırılıyor her zamanki gibi. 

Okkalı zam
Yeni yılla birlikte bazı harçlarda yeni oranlar belirlendi. Yüzde 4 ile yüzde 8 arasında değişen oranlarda harçlara zam yapıldı. Hiçbir şekilde bu köşede yapılan zammı haklı gösterecek değiliz. 
Hayat pahalılığın Devlet Planlama Örgütüne göre (-) eksi çıktığı bir ülkede yapılacak bir kuruşluk zammı bile anlayışla karşılamak mümkün değil.
Ama insafta dinin yarısı derler. Yüzde 4 ile 8 oranında yapılan bir zamma “okkalı zam” manşetini atmak ne kadar da doğru? Daha bir yıl önce yüzde 32’lerde yapılan zamma ne diyeceğiz. Öyle ya yüzde 4’e okkalı zam diyorsak yüzde 32’ye ne isim takacağız?
İşin özeti, evet her yılbaşında olduğu gibi bu yılbaşında da ehliyetlerden araba seyrüseferlerine kadar pek çok harca zam geldi. Ama bu öyle okkalı falan değil. Normal koşullarda normal boyutlarda…

Şimdi Güney Kıbrıs düşünsün
Türkiye’de Meclis Genel Kurulu’nda oylanan, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi kabul edildi. Şimdi Türkiye Libya’ya asker gönderecek.
Elbette birçok stratejik önemi var bu hamlenin. Özellikle Doğu Akdeniz’deki dengeler açısından son derece önemli bir hamle bu. Ama işin konuşulmayan bir yönü daha var.
Ada’nın Güneyinde yaşayan Rum komşularımızın Kuzeyinde Türk askeri var. Ve bu durumdan yıllardır şikâyet ediyorlar. Şimdi Güney Kıbrıs’ın Güneyinde de Türk askeri olacak.
Yani Rumların Kuzeyinde de Güneyinde de Türk askeri olacak. Rumlar yıllardır Kuzeydeki Türk askeri gitsin diye uğraşırken birde şimdi tam Güneylerinde yine Türk askeri olacak.
Ne diyelim, Allah sabırlar versin… 

Teşekkürler
Yılbaşı öncesi bu köşeden Polis Genel Müdürlüğü ve Trafik Şube müdürlerini buradan uyarmış ve yollarda en azından şu birkaç gün polis arabalarının eksik olmamasını istemiştik.
Çok şükür yılbaşında ve sonrasında herhangi bir üzücü kaza haberi duymadık ve bu soğuk havada ana yollarda polis arabalarımızı gördük. Sık sık denetim de yaptılar bu birkaç günde. 
Herkes eğlenirken yollarda denetim yapan bu soğuk havaya rağmen görevi başında olan tüm polislerimize teşekkür ediyoruz. 

MESAJLAR

Mustafa AKINCI: Gelecek hafta başında Ada’yı ziyaret etmesi beklenen ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun ziyaretinin iptal edildiği konuşuluyor. Oysa Ada’nın kuzeyinde sizinle de görüşmesi planlanıyordu. 

Tufan ERHÜRMAN: Hükümet tarafı Cumhurbaşkanlığı seçimi için 12 Nisan 2020’yi önerdi. Ana muhalefet olarak siz bu tarihe ne diyorsunuz? Bu konuda bir uzlaşı olacak mı? 

Serdar DENKTAŞ: Kararınızı vermişsiniz ve 10 gün içinde 2020 Cumhurbaşkanlığına adaylığınızı ilan edecekmişsiniz. Kararınızın kesinleşmesi için neyi bekliyordunuz? Ne oldu da kesin kararınızı verdiniz? 

İbrahim ÇAKIRDAĞ: Yeni yıla evde sevdikleriniz ile birlikte girmişsiniz Hocam. Bizim yılbaşı hediyelerimiz arasında adınız olmasa da gönüllerimiz bir. Yeni yıl size başta sağlık ve mutluluk getirsin. 

Mehmet ÇAĞLAR: Yılın son günlerinde iki önemli ameliyat geçirmişsiniz. Çok geçmiş olsun kıymetli Hocam. Umarım 2020 size önce sağlık ve sonra mutluluk getirir. Acil şifalar diliyoruz. 

Hasan YÜCEBULUT: Yılın son gününde nazara gelip yüksek bir yerden düşmüşsünüz ve fena halde yaralanmışsınız. Aman çok geçmiş olsun, verilmiş sadakanız varmış. Bir zeytin dalı alıp tütsülenmekte büyük fayda var. 

Cengiz ÇOLİ: Bakıyoruz da ününüz Ada’yı çoktan aştı ve artık Ankara’da bile siz konuşuluyorsunuz. Bizim camiada bir laf vardır, reklamın iyisi kötüsü olmaz diye. Valla sizin durum da biraz buna benziyor. 

Ahmet CENNETOĞLU: Yeni yılın ilk tavla turnuvasını bu Cumartesi günü Alsancak’taki mekânda yapıyormuşsunuz. Hazır turnuvayı yapıyorsunuz bari mangalları da yakın. Cumartesi görüşmek üzere. 

Ufuk SOĞUR: Makam odasına anne eli değdiği her halinden belli oluyor. Özellikle misafirleri ağırlamak için konulan lokumluk ve çikolataları buralarda bulmak ne mümkün. Ayla hanıma sevgiler. 

Namık MÜFTÜOĞLU: Devlet Piyangosunun büyük ikramiyelerinden bir tanesinin size çıktığını duyduk. Sizin gibi çok sevdiğimiz birisine çıkmasına çok sevindik. Eh artık hafta sonu bizi bir yerlere götürürsünüz değil mi? 

Cafer GÜRCAFER: İmar Planı ile ilgili herkes bir şeyler söylüyor. Kimi geçti diyor kimi imzalanmadı diyor. Siz ne diyorsunuz? Bu konuda derin bir sessizliktesiniz? Yoksa son sözün söylenmesini mi bekliyorsunuz? 

Hüseyin SADEGHİ: Hükümet uyarılarınızı dikkate aldı ki Tapu Harçları İndirim süresini Haziran ayının sonuna kadar uzatmış. Umarız bu süre içerisinde satışlar artarak devam eder. 

Ali ÇOMUNOĞLU: Aralarında Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 36 sanık hakkında verilen beraat kararları Yargıtay tarafından kaldırıldı ve şimdi yeniden yargılanacaklar. Siz bu karara ne diyorsunuz? 

Ahmet BENLİ: Dün belediyeden bir vatandaşın bağırtıları taa Gönyeli’nin içinden duyuluyordu. Vatandaştan ruhsat parası alıp izin vermemişsiniz. Olmayan iznin parasını nasıl aldınız?  

YORUM EKLE

banner608

banner473