banner564

Öğretmen

Bir kez daha toplum olarak klavyenin başında linç kültürümüzü geliştirmek adına idman yapıyoruz adeta. Öyle ki ahlak yoksunu zavallı birisinin yaptığını, tüm eğitim camiasına ve o ahlak yoksunu zavallının görevde olduğu sendikaya saldırıyoruz.
KTOEÖS disiplin kurulu üyesi olduğu iddia edilen bir kişi için; yıllarını bu sendikaya ve sendikal mücadeleye adamış onca kişiye de ayıp ediyoruz. Sendika bu kişiden bir an önce arınacaktır, bundan kuşkumuz yok. Ama sırf bu sendikanın bir üyesi, bir parçası diye KTOEÖS’e saldırmak, en basit tabirle acizliktir.
Dün bazı dostlarım aradı “Aha, işte sendikaya saldırman için sana büyük fırsat çıktı” dediler. Güldüm. Benim böylesine adi bir olayı malzeme yapıp sendikaya saydıracağımı nereden çıkardınız? “Ben sendikayı gerçek düşünce temellerinde eleştirebileceğim yüzlerce konu var iken bu çamuru elime alıp sendikanın üstüne mi atacağım” güldürmeyin beni Allah aşkına… 
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ve yönetim kurulunun bir an önce bu durumu masaya yatıracağını ve gerekli işlemleri başlatıp bu kişiyi sendikanın kapısının önüne koyacağını, öğretmenlik gibi en yüce değere sahip bir meslek dalının adını kirlettiği ve daha önemlisi bir çocuk ile ilişkiye girebilecek kadar gözlerini karartan bu kişinin ve eğer iddia edildiği gibi varsa diğer şahsın adalet önüne çıkarılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. 

Taçoy’a neden vuruyorlar?
Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte UBP’lilerin aklında iki soru var. 
Birincisi; Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı yolunda bir kazaya uğrayıp uğramayacağı. 
İkincisi de Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde partinin başına kimin geçeceği. 
İşte bu tartışmalar beklenenden çok önce başladığı için “birileri” Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’u yıpratmak adına her türlü fırsatı kullanmaktan geri kalmıyor. 
Bir şekilde Taçoy’u küstürüp büyük emellerine ulaşacaklarını zannediyorlar. Kimse heyecana kapılmasın, günü ve zamanı geldiğinde tüm taşlar zaten yerine oturur. 

CTP hedef değişti
İki gündür özellikle sosyal medyadan UBP’ye ve Ersin Tatar’a yönelik eleştiriler gelmeye başladı CTP’lilerden. Oysa daha düne kadar hedeflerinde Akıncı ve ekibi vardı bu arkadaşların.
Ancak toplumda henüz Tufan Hoca’nın bir atak yapamaması, herkesin dilinde ikinci tur için Akıncı-Tatar ikilisinin dolaşması CTP’nin hedef değişmesine neden oldu.
Dün bu dediğimi zaten CTP’nin yayın organında bizzat kaleme alıp, hepimizin de görmesini sağladılar. Bakalım bu manevra gerçekten tutacak mı ve istenilen ivmeyi kazandırabilecek mi Tufan Hoca’ya? 

Esnafa müjde
Dün Kıbrıs Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Altuncuoğlu aradı telefonda. Biraz sohbet ettikten sonra müjdeyi verdi. Yıllık yüzde 4 buçuk faizle dağıtımı devam eden esnaf kredisinin limitini 25 bin TL daha artırmışlar.
Yani 125 bin TL’ye kadar kredi verebilecek Kıbrıs Esnaf Kefalet Kooperatifi. Halk Bankası üzerinden verilen bu kredilerin şu günlerde hayli zor bir dönemden gecen esnafa can suyu olmasını bekliyoruz. Piyasadaki faizlerin çok altında olan bu krediyi kullanacak esnafımıza şimdiden hayırlı olsun diyoruz. 

MESAJLAR

Dr. Bülent DİZDARLI: Dün telefonlara ve gelen kutlama mesajlarına yetişeceğim derken bitkin düşmüşsünüz. Ee kolay değil, artık eskisi kadar genç değilsiniz. En azından doğum gününüzü kutladığınızı hatırlamanız bile son derece önemli. Şaka bir yana hayırlı yaşlar. 

Hasan TAÇOY: Son günlerde birileri sürekli olarak sizi hedef alıyor. Zamanında aç karnını doyurduğunuz kişilerin bugün size böyle davranmasını anlamak ise kolay değil. Neyse çok geçmiş olsun. 

Ersin TATAR: Kayseri dönüşü soluğu Derviş Eroğlu’nun yanında almışsınız ve kendisine özel olarak gönderilen pastırmaları hediye etmişsiniz. Bu arada getirdiğiniz pastırmalardan başka kimlere verdiniz? 

Dr. Derviş EROĞLU: Memleketten size özel gönderilen pastırmaları almışsınız. Eh artık yarın sabah kahvaltıda bol pastırmalı bir yumurta iyi gider değil mi? Hele yanında iki dilim de kızarmış hellim olursa. 

Tufan ERHÜRMAN: Strateji değişikliği bakalım işe yaracak mı? Zira günler hızla azalıyor, bence daha bir başka bir şey gerekiyor gibi size. Neyse seçim ekibinin işine karışmayalım ama bu da tutmayacak gibi bir his var içimde. 

Koray TOPALOĞLU: Yarın itibari ile yeni mekanınızı açıyormuşsunuz. Allah utandırmasın diyelim ve sizin kısa sürede bu mekanı da zirveye taşıyacağınızı ümit ediyoruz. 

Bertan ZAROĞLU: Dün bir iki kişi telefonda sizi tehdit etmiş. Bence gaza gelmemekte fayda var. Madem bu kadar kendilerine güveniyor bu arkadaşlar, onları tutan mı var? 

Bülent KAYA: İstanbul seyahati size hayli pahalıya mal olmuş. İstanbul’da fena halde grip olmuşsunuz ve az kalsın memlekete geri dönemiyormuşsunuz. Neyse çok geçmiş olsun. 

Turgay AVCI: DAÜ Rektörlüğü için adaylığınızı geniş bir manifesto ile birlikte açıklamışsınız. Kesinlikle üniversitenin ihtiyacı olan vizyonu ortaya koyacağınıza inanıyoruz ve hayırlı uğurlu olsun diyoruz. 

Ayşegül BAYBARS: En doğal hak olan evlilikten ötürü vatandaşlık bekleyen yaklaşık 2 bin 800 kişiden ne kadarı son birkaç ayda vatandaş yapıldı ve şu an ne kadar daha bekleyen var evlilikten ötürü? 

Serdar DENKTAŞ: Biz size dayanamazsınız sizi konuştururlar, isterseniz iddiaya girelim diye boşuna seslenmedik. Neyse yakında sizi ekranlara da çıkartır bunlar, az sabır. 

Fikri ATAOĞLU: Seçim üstü uzun bir Londra gezisi planlamışsınız. Aman dikkatli olun oralarda, malum virüs Avrupa’da kol geziyor, uçakta falan iyice kollayın kendinizi. 

Zeki ÇELER: Doğum gününüz için kullanılan resimleri tek tek inceledik. Sadece bizim paylaştığımız resimde boynunuzda kravat olduğu için her halde en özeli bizimkisi oluyor değil mi? 

Muslu AKGÜNEY: Yere 6 metreden çakıldıktan iki ay sonra parmağınızın kırıldığını öğrenmeniz sonrası epey şaşkınlık yaşamışsınız. Ee ne olacaktı yani, hiçbir yeriniz kırılmayacak mıydı, o yükseklikten düştükten sonra. 

Selma EYLEM: Bu zavallı için gerekeni yapacağınızı hatta en ağır cezayı alması için de sizin bizzat takipçisi olacağınızı ümit ediyoruz ve sizden bunu bekliyoruz. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail Kahya
İsmail Kahya - 4 yıl Önce

Şu yazılarıda biraz büyük yazsan Alihan gozlukle okuyamıyorum

banner471

banner473