banner564

OHAL ısrarının nedeni

Son durum şu;
Bir: 30 Nisan’da Cumhurbaşkanı Akıncı’nın görev süresi tamamlanacak. 
İki: Cumhurbaşkanlığı seçimleri ertelenecek. 
Üç: Geçici bir süre ile birisi o makama vekâlet edecek.
Şimdi hal böyle iken Cumhurbaşkanı adaylarımıza bir kez daha bakalım. 
Tufan Erhurman: Ana muhalefet lideri, öyle kalmaya devam edecek 
Kudret Özersay: Dışişleri Bakanı, öyle kalmaya devam edecek
Ersin Tatar: Başbakan, öyle kalmaya devam edecek
Mustafa Akıncı: Cumhurbaşkanı, görev süresi dolmak üzere. 
Şimdi günlerdir OHAL isteyen Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ısrarını bir nebze olsun anladık galiba. Çünkü OHAL ilan edilirse seçimlerin bir başka tarihe kalması kesinleşmiş olacak, OHAL olduğu için herkes yerinde kalmaya devam edecek.
Ama olmadı, planlar değişti. Büyük bir ihtimalle Meclis Başkanı vekâlet edecek Saray’a. Ve diğer adaylara göre statüsü bir tek Akıncı’nın değişecek gibi. 

İşte Benim Sağlık Kurulum 
Sağlık Bakanlığında ayrı, Başbakanlıkta ayrı, Cumhurbaşkanlığında da ayrı Sağlık Kurulu oluşturuldu. O zaman sade bir vatandaş olarak bende kendi Sağlık Kulumu oluşturduğumu buradan ilan ediyorum. 
Bundan sonra ben kendi Sağlık Kurulumun tavsiyeleri ile bundan sonra kendimin ve ailemin hayatına yön vereceğim. Diğer kurulların aldığı kararların bu saatten sonra benim için bağlayıcı özelliği kalmamıştır. 
İşte benim Sağlık Kurulum
Başkan: Dr. Ertuğrul HASİPOĞLU  (Sağlık Eski Bakanı)
Başkan Yardımcısı: Dr. Ahmet KAŞİF (Sağlık Eski Bakanı)
Üye: Dr. Ramadan KAMİLOĞLU (Eski Başhekim)
Üye: Dr. Erkut AŞICIOĞLU (Kardiyoloji Uzmanı)
Üye: Dr. Mahmut ÇANKAYA  (KBG Uzmanı)
Üye: Dr. Remzi GARDİYANOĞLU (Serbest Çalışan Hekimler Birliği Bşk.) 
Üye: Dr. Özlem Gürkut (Tabipler Birliği Başkanı)
Üye: Dr. Erol UÇANER (Başhekim eski yardımcısı) 
Üye: Mustafa AKÇABA (Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı) 
Üye: Oğuz KÖSE (Ebeler ve Hemşireler Sendikası eski Bşk.) 
Üye: Kemal OKTAR  (Sağlık Sen Başkanı)
Üye: Ali KORALP (Laboratuvar sahibi) 

Çanakkale
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde, dostlarım Burhan Canbaz ve İrfan Batu muhteşem bir çalışmaya imza atmışlar ve bu özel gün için kendi sesleri ve yürekleri ile bir klip hazırlamışlar. 
Video kurgusunu gerçekleştiren Eray Gündoğmuş’a ve çekimleri yapan Ali Ruhluel’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gerçekten emeklerine sağlık çok ama çok güze bir eser olmuş yaptıkları iş. 
Sosyal medyadan bu klibi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. 

Neyi bekliyoruz? 
Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Coronavirüs nedeniyle vatandaşın ve reel sektörün finansman koşullarını kolaylaştırmak amacıyla tedbir kararları aldı. Buna göre; BDDK'dan yapılan açıklamada, "Kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tanınarak, gecikmeye giren krediler takip hesaplarına aktarılmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenecek." denildi.
Şimdi bu kararın bir benzerini bizim yöneticilerimizin de almasını bekliyoruz. 
 

MESAJLAR
Prof. Dr. Talip ATALAY: Toplumsal dayanışma adına gösterdiğiniz duyarlığı selamlıyoruz. Gerçekten tüm birimlerin ortak bir şekilde hareket etmesi ve dayanışma içinde olması şart. 

Dr. Ali PİLLİ: Güney’deki vaka sayısı hızla artarken bizde şimdilik her hangi bir artış olmaması alınan tedbirler bağlamında iyi. Ama bu süreç henüz tamamlanmadı, o yüzden hiç gevşememek gerekiyor. 

Dr. Faiz SUCUOĞLU: Maaşlarla ilgili yaptığınız açıklamalar gün içerisinde hayli gel-gitlere neden oldu. Böylesine bir süreçte bence açıklamaları iki kez süzgeçten geçirmek gerekiyor. Millet zaten yanlış anlamaya müsait.  

Fikri ATAOĞLU: Karantina altında evde tek başınıza kalınca artık yemekleri ve temizlik işlerini de başarı ile icra etmeye başlamışsınız. Bu arada turizm sektörü için uyarılarınız son derece önemli. 

Hasan SUNGUR: İşveren tarafı olarak hem hükümete çağrı yaptınız hem de bu konuda uygulanması gereken yöntemi de bir kolaylık sağlayıp hükümet yetkilerin bilgisine getirdiniz. 

Dr. Özlem GÜRKUT:  Hem Başbakanlığın hem Cumhurbaşkanlığının sağlık kurulundasınız. Bizde sizi kurulumuza aldık, iyi de aynı anda toplantı olursa siz hangisi tercih edeceksiniz? 

Erdal ONURHAN: Vatandaşlar evlerinde ve herkes elinden geldiğini yapmaya çalıştığı bir ortamda KIB-TEK olarak bir aylık özel bir tarife gündeme gelemez mi? Bu konuda kafa yoran birisi var mı? 

Fevzi TANPINAR: TELSİM olarak geçen ayki faturaların ödenmemesi halinde hem kesmeyeceğinizi hem de gecikme faizi almayacağınız açıklamanızdan ötürü tüm TELSİM’i tebrik ediyoruz. Toplumsal seferberliğe büyük bir katkı. 

Veleddin TAŞKENT: Hane halkı ile birlikte çektiğiniz video sosyal medyada en çok izlenenler arasına girdi bile. Gerçekten böyle zamanlarda bu tür moral verici videolar lazım bize. 

 Duygu ÜSTÜNDAĞ: Her gün kamera karşısına geçip sosyal medya takipçilerinizi bilgilendirirken birbirinden güzel şarkılarla da onlara moral kaynağı olmaya devam ediyorsunuz. 

Bertan ZAROĞLU: Yardımcınız Zeynel’in elinden dezenfektan ve kolonya şu sıralar eksik olmuyormuş. Siz tokalaştıktan sonra basıyormuş kolonyayı. En iyisi tokalaşmayın Zeynel’de kolonyaları bitirmesin.  

Ziya EMİR: Toplumsal bir seferberlik başlatıp ihtiyaç sahiplerine yardım elinizi uzatmanız güzel bir şey. Umarız birçok hayırsever iş adamı bu seferberliğe dahil olur. 

Hasan TAÇOY: Türkiye’de ekonomi bakanlığı bir dizi kararlar alıyor ve bunlar özellikle ekonomideki sıkıntıları çözmeye yönelik. Vatandaşın gözü şimdi sizin üzerinizde. 

Burhan CANBAZ ve İrfan BATU: Gerçekten emeğinize ve yüreğinize sağlık. Ne kadar güzel olmuş hazırladığınız klip. Umarız ki çok kısa zamanda sosyal medyada hak ettiği beğeniye ulaşır.  

YORUM EKLE

banner608

banner474