banner564

Okul otobüsleri için

Müjdeyi Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun verdi. Yıllardır ekranlarda söyleye söyleye dilimiz damağımız kurumuştu. Yurt dışından getirilecek yeni model ve çevre dostu otobüslerle yaşam varlığımız çocukları, evlerinden okullarına ulaştırabilecek artık. Üstelik bu konuda maddi olarak kredi imkânları da otobüs işletmecileri için açılacak.
Devrim niteliğindeki bu karar sadece okul veya yolcu otobüsleri için değil, her gün yollarda gördüğümüz kamyon, beton karıştırıcı ve diğer iş makinaları için de geçerli olacak.
Yollarda son yıllarda şahit olduğumuz ölümlü kazaların önemli bir bölümünü yollarda olmaması gereken bu araçlar sebebiyet veriyordu. Umarız Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un aldığı bu kararı Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı pekiştirir ve belli bir yaşın üstündeki iş araçlarının trafikte olmamalarının yolu açılır. 

Nereden nereye
Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, görevde bulundukları 16 aya ilişkin bir basın toplantısı yaptı ve görevde olduğu 16 ayın hesabını kamuoyu ile paylaştı. 
Sağlık Bakanı Sucuoğlu’na göre 2018 yılı sağlık alanında gerçekleşecek bir reform yılı olacak. Bakan Sucuoğlu bu konuda hazırladıkları yasa ve tüzükler ile yapılması planlanan işleri tek tek anlattı.
Elbette sağlık alanında yapılması gereken çok şey var ülkemizde. Ama ne mutlu ki bir başlangıç yapıldı. Akmayan sıcak sular akıtıldı, olmayan ısıtma ve soğutma sistemleri kuruldu, hastaların sabahın erken saatlerinde numara almak için hastane önünde beklemesine son verildi.
Sağlık Bakanı Sucuoğlu hem mevcut sistemi düzeltmeye çalışırken hem de geleceği ilişkin adımları planlamakla da görevli olduğu sağlık alanında yıllardır mahkemede olan doktorların ikinci iş yapmasının önüne geçen yasayı da deyim yerindeyse kucağında buldu. Bazı gazetelerin ısrarla kaos olacak şeklindeki manşetlerine inat sağlıkta son 16 ayda kaos olmadığı gibi gözle görülür bir iyileşme oldu. Aksini iddia eden varsa buyursun ben aksini iddia ediyorum desin de görelim. 

Yektaoğlu CTP’den aday adayı 
Daha önce Baba-oğlu, abi-kardeş ve anne-oğul siyasete giren genç arkadaşlarımızı kaleme almıştık. Aynı yazı dizisine bugün bir baba-kız öyküsü ile davam ediyoruz.
2005 ve 2009 tarihindeki seçimlerde Cumhuriyet Meclisi'ne milletvekili seçilen Dr. Mustafa Yektaoğlu bir dönem de Meclis Başkan Yardımcısı olarak da görev yaptı. 
Yektaoğlu 2013 seçimlerinde siyasetten kopmuştu. Şimdi Yektaoğlu’nun bıraktığı yerden siyasete kızı Aybike Yektaoğlu devam etmeye karar verdi. DAÜ’de akademisyen olarak kariyerine devam eden Aybike Yektaoğlu önümüzdeki seçimler için Lefkoşa’da CTP’den aday adayı oldu. 

MESAJLAR
Dr. Derviş EROĞLU: Dün akşam Kaymaklı’da eski dostlarınızla buluşmuşsunuz. Kaymaklı örgütünün içi dolunca masalar dışarı kurulmak zorunda kalmış. 
Dr. Sibel SİBER: Siyasete tamam mı devam mı? Kararını dün gece almışsınız ve bugün veya en geç yarın kamuoyu ile paylaşacakmışsınız. Hadi hayırlısı. 
Kutlu EVREN: Tüm bakan ve vekiller akşamları yemelerde içmelerde vakitlerini geçirirken siz günlerdir her gece elinizde listeler evde çalışıyormuşsunuz. Bakalım sizi ne zaman akşamlarda göreceğiz? 
Önder SENNAROĞLU: Anlaşılan Lefkoşa’ya demir attınız. Hatta galiba Lefkoşa’da daire kiraladınız. Zira İskele’den daha çok sizi akşamları Lefkoşa’da görüyoruz. 
Evrim HINÇAL: TDP'den aday adayı olarak siyasete atılmaya karar vermişsiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun, artık siyasette olduğunuza göre artık iş yaşamındaki tecrübelerinizi siyasette kullanacaksınız. 
Hamza Ersan SANER: Çalışma izni işlemleri artık online yapılabilecek olması devrim niteliğinde bir adım. İş adamları ve muhasebeciler için büyük bir eziyet bitecek artık. 
Dr. Hasan TOPAL: Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi olarak başarılı hizmetlerinizden sonra Halkın Partisinden Gazimağusa milletvekili aday adayı olmaya karar vermişsiniz. 
Abdullah AKTOLĞALI: DP’den aday adayı olacağınız yöndeki haberler artık zirve yaptı. Bu konuda son kararı bu hafta sonu verecekmişsiniz. 
Turgut CEYDA: Kardeşiniz Oğuz Ceyda aday adayı olunca eski defterleri karıştırmaya başlamışsınız ve tüm eski dostları arayıp destek istemeye başlamışsınız. 
Barış TİLKİ: Kadim dostunuz Hakan Fellahoğlu için çizmeleri giymiş ve Ada’yı karış karış geziyormuşsunuz. Gerçek dostun ne olduğunu her halde herkese göstermişsiniz. 
Baki Aygün: KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanlık görevinden istifa edip Halkın Partisinden Girne bölgesinde milletvekili aday adayı olmaya karar vermişsiniz. 
Mustafa EMİROĞLULARI: Son günlerde özellikle Maraş bölgesinde çok ciddi katılımları partiye kattığınız söyleniyor. Bu arada diğer bölgeleri de gezmeyi düşünüyor musunuz? 
Emin AKKOR: Pek muhterem babanız Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Özkan YORGANCIOĞLU: Aktif siyasete son noktayı koymuşsunuz ve önümüzdeki seçimlerde CTP’den yeniden aday olmayacağınızı açıklamışsınız. Her şeyi zamanında bırakmak en iyisi değil mi? 
Ahmet YÖNLÜER: Seçimler öncesi memlekete bir geldiniz pir geldiniz. Son günlerde köy gezilerine de başladığınıza göre kesin bir şeyler var. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Ülkemizde uzun yıllardır yaşayan, annesi-babası KKTC vatandaşı olup da kendine vatandaşlık verilmeyen insanlar da var. Son furyada o mağduriyetler giderildi diye düşünüyoruz. Bu şekilde mağdur olan insanları da sisteme dahil ettikten sonra, 2020 yılına kadar herhangi bir vatandaşlık verilmeyecek, sonrasında da 1000 vatandaş yapacağız.”
HP Genel Sekreteri Tolga Atakan
YORUM EKLE

banner471

banner473