banner564

Olması gereken oldu

Sağlık Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı “tam kapanma kararı” dünkü kritik Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında ortadan kaldırıldı ve mevcut kararların devam etmesi kararlaştırıldı. 
Böylece özellikle esnaf ve özel sektör derin bir oh çekti. Zira zar zor ayakta kalan esnaf ve özel sektör için ikinci bir kapanma kararı ekonomik olarak altlarından kalkılabilecek bir karar olmaktan çok öte bir karar olacaktı.
İki ayrı açıklamanın yapılmasından sonra adeta telefonlarımız kilitlendi. Vatandaş ne yapacağını sormak için bizlere ulaşmaya başladı ve bu konudaki kafa karışıklığı dün toplanan Bakanlar Kurulu sayesinde ortadan kalkmış oldu.
Evet, ülkemizde şu an bir yerel bulaş olduğu gerçeği var ama ekonomik olarak da zar zor ayakta kalmaya çalışan bir özel sektör olduğunu da unutmamamız gerekiyor. 
Maske-mesafe ve hijyen kurallarına uyduğumuz sürece bir sıkıntı olacağını şahsen düşünmüyorum. Bir de Güney ile geçişleri sıkı sıkıya kontrol altında tutabilirsek bence korkulan bir durum ile karşı karşıya kalmayacağız. Zaten bu arada aşılama çalışmaları da başlamış durumda.
Hükümet, zor bir sınav verdi dün ama alması gereken kararları aldı ve tam kapanma şimdilik rafa kalktı, esnaf ve özel sektör şimdilik rahat bir nefes aldı.

UBP seçemiyor 
Cumhurbaşkanlığı sürecinden bu yana UBP’de çok ciddi bir rahatsızlık baş gösteriyor; seçememe hastalığı…
Ersin Tatar Cumhurbaşkanı seçildikten sonra yerine birisini seçip bırakmadı. Ülke başbakansız, UBP de başıboş kaldı derken kurultay kararı alındı ama bu sefer de süreçte beklenmedik bir şey oldu adaylar yarıştan çekildi. 
Genel başkanını seçemeyen UBP sonrasında kendi Meclis başkanını da seçemedi ve bu sorun hali hazırda devam ediyor.
Yeni iddialara göre; Resmiye Hanım için başka formüller düşünülürken, Meclis başkanlığı için İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu ve bir başka isimden söz ediliyor. Bakalım önümüzdeki günlerde UBP’de neler olacak.
Siyasi kulislerde UBP’nin oldukça sancılı günlerden geçeceği konuşuluyor.

Kapak fotoğrafı gibi
Hafta sonuna kapanacaktık açılacaktık ile girince hali ile Sağlık Bakanı Ali Pilli ile Başbakan Ersan Saner arasında köprülerin atılacağı yorumlarını çokça okuduk.
Sağlık Bakanı Ali Pilli doğal olarak bir sağlıkçı gözü ile bakıyor olaylara. Başbakan Ersan Saner de işin hem sağlık hem ekonomik yönünü gözetlemek durumunda ve vereceği karar ile herkesi memnun etmesi gerekiyor. 
Dünkü Bakanlar Kurulu’nda Ersan Saner’in Ali Pilli’yi görevden aldığı ya da alacağı yönünde dedikodular çıktı. Sonra bu fotoğraf ile bunun dedikodudan ibaret olduğu anlaşıldı. 

MESAJLAR:
Koralp BOZKURT: Başarılı iş hayatından sonra sıra siyasete gelmiş ve artık bu konuda kesin kararınızı vermişsiniz ve ilk seçimlerde milletvekili adayı olmak için hazırlıklara başlamışsınız. 

Mustafa GENÇ: Metehan’daki yeni mağaza için artık geri sayıma başlamışsınız. Bu arada pandemi döneminde online satış konusunda da hayli mesafe kat etmişsiniz. Sizin gibi genç ve başarılı iş adamları sayesinde ülkemizde hala umut var. 

Süleyman MANAVOĞLU: Emekli olduktan sonra tavlada kendinizi hayli geliştirdiğinizi gözlemlemeye başladık. İlk emekli olduğunuz haftaya göre tavlayı bayağı ilerletmişsiniz. Rövanş için gelecek haftayı bekliyoruz. 

Ertuğrul ÇAVUŞOĞLU: Saraya gelen özellikle yabancı misafirler sizi sormadan Saray’dan ayrılmıyorlarmış. Hatta yabancı bir diplomat sizin İtalyan asıllı olduğunuza dair iddiaya bile girmiş. 

Ömür MANGA: Dikmen Belediye Başkanlığına aday olmaya karar vermişsiniz ve dün bu konuda Şirinevler’de ilk mangalı yakarak malumun ilanını vermişsiniz. Hadi bakalım yolunuz açık olsun. 

Fikri ATAOĞLU: DP’ye katılım süreci halı hazırda devam ediyor. Partinin yeniden yapılanma sürecinde bu gelen katılım haberleri sayesinde neşeniz yerine geliyormuş diye duyduk. 

Barış TİLKİ: KKTC Şoför Okulları Birliği’nin kurucusu ve başkanı, pek muhterem babanız Hakk’a yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Erhan ARIKLI: Atamalar olmadan Bakanlar Kuruluna girmeme kararınızdan Başbakan sizi ikna etmiş ve son anda döndürmüş. Atamalar konusu bu hafta hızlı bir şekilde çözülecekmiş. 

Doğuş DERYA: Seçim tarihi konusunda siz ne kadar ısrarlı olursanız olun hükümet tarafının bu konuda çok da samimi olmayacağını söylemekte yarar var. Bence ilk gün bu işin üzerine gidilmeliydi. 

Ali YENEN: Son dakika sizin kararname bakanlıktan döndüğünü ve kararnamenin iptal edildiğini üzülerek öğrendik. Ne oldu da son anda sizin karar iptal edildi. 

Ziya ÖZTÜRKLER: Maşallah sizin daire, müdür çıkartma konusunda artık literatüre girecek hale geldi. Sizin daire çalışanları bir süre sonra bir bakanlıkta müdür olarak hayatlarına devam ediyorlar. 

Ömer AKAMA: Vah Ömerim vah, bir yandan Biray Deliceırmak, diğer yandan Sanlı Başkan. Saklan Ömerim saklan, bunlar bu hafta dedektif gibi peşinde olacaklar. Corona falan oldum de ve bunlardan kurtul Ömerim…

Sanlı ÇOBAN: Kırıkkale mücahitler evi önünden söz verdiğiniz gibi dün gece o soğukta canlı yayın yapmışsınız. Ancak bugün boşuna Ömer’in peşine düşmeyin, bir hafta raporlu arkadaş. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Devleti rehin almış çetelere kapal oldu

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Yok açın çakma oryantal palikarya ingiliz hayranı entel aydın batı kompleksindeki yeni düzenci sendikacı halkın halinden anlamaz mesaiden tuyup grev protesto 13.maaş peşinde koşmaktan boyuna peluş sarıp palikarya arkadaşlığından ellerinden kaçan federasyon vs işlerine ağıt yakip boş boş köşe yazısı yazmaktan anlar

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Yeni düzeni kim getirdi SAYIN REIS BASBUG TATAR getirdi getirdi mi getirdi şantajı çetelere çaktı mi çaktı ağlattı mi ağlattı ve dahi ağlatmaya da devam ediyor mu ediyor

banner608

banner474