banner564

Önemli olan sonuçtur

   2018-19 K.Pet Süper Lig’de ilk yarı dün oynanan maçlarla tamamlandı. Ligin yeni takımı Gönyeli ligimizin mütevazi takımlarından G. Gücü’ne konuk oldu.

  G. Gücü kazanarak ilk yarıyı ikinci yarıda daha az sıkıntı yaşayabileceği bir yerde tamamlamak istiyordu. Gönyeli de bulunduğu yeri çok daha sağlamlaştırarak devreyi tamamlamak amacındaydı.
  Maçın ilk yarısında G. Gücü rakibine göre daha etkili ve rakip kalede gol arayan taraftı. İlerideki hızlı adamları İdan, Debola ve Boateng ile gol aradı. Bunu yaparken rakibine çok fazla pozisyon vermese de 2 pozisyonda kaleci Mustafa öne çıktı.
  Özellikle ilk yarının son bölümünde rakip kaledeki baskısını artırmıştı. Kanatlardan taşıdıkları toplarla hızlı adamlarını da kullanarak devrenin son dakikasında rakip kalecinin hatasını iyi değerlendirerek öne geçtiler. 
  İkinci yarının başında rakibinin topla oynamasına daha fazla şans verdiler. Bunun karşılığını da kalesinde golü görerek ödediler.  65. Dakikadan sonra oyunu yine rakip kaleye yıktılar. Gol için Özgür’ü de oyuna almalarına rağmen yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediler. Ani ataklarda rakibine cılız da olsa pozisyonlar veridiler. Son dakikalara bu ataklardan birinde kalesinde golü görerek geriye düştü. Bu mağlubiyetle sıkıntılı diyebileceğimiz bir yerde devreyi tamamladı.
  Gönyeli için bu maç kazanması halinde çok ama çok rahatlayacakları bir maçtı. En iyi kadrosu ile de maça çıkmışlardı. Rakibinin hızlı adamlarına özellikle ilk yarıda çok fazla müdahale edemeseler de gol olacak pozisyonlarda onlara şans tanımadılar. Defansta Talat hava toplarında rakibine geçit vermedi.     Duran toplardan gol bulmak istediler. Bu kez rakip kaleci onlara bu şansı vermedi. 
  İlk yarıda kalelerinde sıkıntılı dakikalar yaşadılar. Devre golsüz sona erer derken kalecinin hatası ile geriye düştüler. İkinci yarıya çok iyi başladılar. Aradıkları golü de buldular.  J. Okoli bekleneni vermese de takımı için çok çalıştı ve golünü de atarak takımının maça daha fazla asılmasını sağladı. İkinci yarının başlarındaki oyunlarını ilerleyen dakikalara taşıyamadılar. 
  Geride daha kalabalık kalarak ani ataklarla gol aradılar. Bunu da maçtaki en başarılı adamlardan biri olan Raif’in pasında genç Fikret’le buldular. Bu golde Fikret’i de o pozisyonda bulunmasından dolayı kutlamak gerek. 
  Gönyeli’de Raif ve Sabri kardeşler ne kadar etkili ve gerekli futbolcular olduklarını bir kez daha gösterdiler.
  Gönyeli’nin bu sezonun ilk devresinde en başarılı takımlarından biri oldu diyebiliriz.

YORUM EKLE

banner471

banner473