banner564

Örtülü Ödenek 

Bütçe görüşmeleri öncesi 2019 Bütçesi içerisinde yer alan bazı unsurları dikkatine getireceğimizi söylemiştik daha önce. Ve peyderpey bunu da sayfamızı sürekli takip edenler zaten görüyorlar.
2019 Bütçesinde Örtülü Ödenekler Kaleminde;
KKTC Cumhurbaşkanlığı için 1,3 Milyon Türk Lirası
KKTC Başbakanlığı için 850 Bin Türk Lirası
KKTC Maliye Bakanlığı için 500 Bin Türk Lirası
Örtülü ödenek kalemi ayrılmış durumda. 2018 bütçesinde Dışişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlıkları içinde 500 Bin TL değerinde örtülü ödenekler konulmuştu. Bu bütçece bu iki bakanlığın örtülü ödeneğinin kaldırıldığı gözüküyor. 

 Merkez Sağ
DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 2020 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili adaylığı konusunda yeşil ışık yakmış.   
İyi da sağın oyları olmadan nasıl seçilmeyi düşünüyor Denktaş? Gerçekten de sadece DP’nin oyları ile mi bu makama seçileceğini düşünüyor. 
Zira geçen yıldan bu yana UBP’liler ile arası fena halde açılmış durumda.  UG döneminde olduğu gibi UBP tabanı ile iyi ilişkileri de yok. Bu olmadan merkez sağın oylarını nasıl toplayacak? 
Neyse daha zaman var, biz şimdiden hayırlı olsun diyelim Sayın Denktaş’a. 

 "Çift'lik Bank Tosun Firarda"
Kamuoyunda 'Tosun' olarak tanınan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın 132 bin kişiyi nasıl dolandırdığı 'Çift'lik Bank Tosun Firarda' adlı sinema filmi olarak bugün ilk kez izleyiciyle buluşacak.
Çekimlerin bir bölümünün Kıbrıs’ta geçtiği "Çift'lik Bank Tosun Firarda" filmi için bu akşam Acapulco Otelde gala düzenlenecek. Bu özel gece için filmin tüm oyuncuları ve yönetmeni Kıbrıslı izleyiciler ile buluşacak.
Gala öncesi   "Çift'lik Bank Tosun Firarda" filminin yapımcı ve yönetmeni İsmail Hakkı Koç ve filmin başrol oyuncuları Burak Alkaş ve Fercan Bay saat 17.30’da Diyalog TV’de konuğum olacaklar. 
Hem  "Çift'lik Bank Tosun Firarda” filmini konuşacağız hem bundan sonraki projelerini kendi ağızlarından canlı yayında dinleyeceğiz. 

MESAJLAR 

Ahmet ARSLAN: Türkiye’de yılın bürokratı ödülünü alıp ülkeye döndünüz. Bu ödül sonrası merak ediyoruz bizim yöneticilerimizden de bir teşekkür aldınız mı? Veya arayıp tebrik eden oldu mu?  

Gürel ve Güvenç CANTAŞ: Annenizin kaybı üzerinden bir yıl bile geçmeden bu kez babanızda hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Ahmet HAVUTÇU: Bir yandan hazırlanan bütçeyi inceliyormuşsunuz diğer yandan evde boya işleri ile uğraşıyormuşsunuz. Şimdi soruyoruz, evde boya işleri ile mi uğraşmak zor, yoksa devlete bütçe hazırlamak mı daha zor? 

Emrullah TURANLI: Yıl bitiyor ve 2019 Ocak ayı geliyor. Ercan Havalimanındaki inşatlar nasıl gidiyor? 3 ay sonrasına binalar hazır hale gelebilecek mi Ercan’da. 

Tolga ATAKAN:  Büyükelçi’nin dünkü ziyareti sonrasında bazı yarım kalan projeler konusunda ortak bir çalışma başlatma kararı almışsınız. Bu konuda hızlı adım atılması içinde önümüzdeki günlerde Ankara’ya bir ziyaret planlıyormuşsunuz. 

Kudret ÖZERSAY: Önce UBP ile koalisyon yapabiliriz dediniz sonra gelen tepkilerden sonra hükümet devam ediyor dediniz. İyide bu konuyu gündeme bizzat kendiniz getirdiniz. 

Olgun AMCAOĞLU: Hazırlanan bütçeyi didik didik etmişsiniz ve bütçe görüşmelerine hazırlanmak için adeta kendi ofisinizde adeta kampa girmişsiniz. Bakalım hükümet bütçesine ne kadar sahip çıkacak. 

Prof. Dr. Halil NADİRİ: Hocam hemen her gün öğrenciler yolu geçmek isterken büyük tehlikeler atlatıyorlar ve bazıları maalesef araçların altında kalıyorlar karşıdan karşıya geçmek isterken. Okul olarak bir alt veya üst geçit yapmayı ne zaman düşüneceksiniz? 

Cemal ÖZYİĞİT: Gelecek hafta Ankara’ya siz de çıkartma yapmaya hazırlanıyormuşsunuz. Bazı önemli temaslar ile ülkeye müjdeli haberler ile dönecekmişsiniz. 

Ayşegül BAYBARS: Gece kulüpleri konusunda yaptığınız açıklama sosyal medyada çok tiye alınsa da aslında gerçekleri söylemiş oldunuz. Artık bu gerçekler doğrultusunda yasalar yapmak gerekiyor. 

Serdar DENKTAŞ: Cumhurbaşkanlığı adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Ancak merak ediyoruz, sadece DP’nin oyları ile mi bu makama talip olacaksınız yoksa Merkez Sağın oyları ile mi? 

Mustafa AKINCI: Pazartesi günü Kıbrıs Konusunda kapsamlı bir toplantı düzenleyecekmişsiniz. Bakalım Rum liderin son açıklamalarına ne düzeyde bir cevap vereceksiniz. 

Emrah YEŞİLIRMAK: Kardeş belediyeniz olan Ankara/Sincan Belediyesinden 750 adet akıllı sayaç ülkeye gelmiş. Şimdi biran önce bunların takılmasını sağlayıp belediyeye gelir sağlamanız gerekiyor. 

Ömer SUAY: Engelliler Dayanışma Derneği‘nin plastik kapak toplama kampanyası devam ediyormuş. 250’ye ulaşan toplama noktası ve binlerce gönüllünün mücadelesi ile her ay ortalama olarak 2 adet tekerlekli sandalye tedarik ediliyormuş.

YORUM EKLE

banner471

banner473