banner564

Ötekileştir-me!

 Dün Diyalog TV’de son günlerin olay adamı haline gelen YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu konuğumdu. Program sırasında Bertan Zaroğlu başından geçen olayı anlatmaya, bir yerde de kendini ifade etmeye çalıştı.
Bir saatlik program süresince yüzlerce mesaj geldi. Mesajları program dahilinde okuyamadık. Zira hem yayın sırasında İstanbul’da mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasını canlı olarak yayına getirdiğimiz için süremiz kısaldığı için gelen mesajları program akışı içinde okuyamadık maalesef…
Program sonrasında Bertan Zaroğlu kendisine edilen küfürlerden ve kendisi ve ailesi ile dile getirilenlerden bahsederken fark etmemiştim. Ama program sonrası gelen mesajlara bir baktım ki gerçekten ağza alınmayacak küfürler- ötekileştirmeler yapılıyordu.
Sevgili okurlar, KKTC’nin bir Anayasası var. Ve herkes için orada çok net ifadeler var. Ve ülke bu Anayasa doğrultusunda yönetiliyor. Herkesin hak ve ödevleri orada çok açık olarak yazılmış.  
Bu toplumun “aydın” diye geçinen kimselerin buna rağmen “ötekileştirme” çabaları, yazdıkları yorumlar gerçekten bu çağda deyim yerinde ise “faşistlik…”
Bakın bugün İngiltere’nin başkenti konumunda olan Londra’yı Pakistan göçmeni yoksul bir aileden gelen İşçi Partili siyasetçi Sadiq Khan yönetiyor. 
Bizdeki bu geri kalmış tartışmalar Londra’da yapılmıyor. Hani çok beğendiğimiz ve özendiğimiz Londra’da. Gerçekten Bertan’ın haklı veya haksız oluşundan öte beni üzen bu ötekileştirme mesajları oldu.
Gerçekten nereye gidiyoruz? Diye sordum yayından sonra kendime. Bu kadar faşist bir anlayışı beklemiyordum, ama birileri üstelik “solcu” ve “aydın” diye geçinen kimselerin yazdıkları bizim daha demokrasi için oldukça yol almamız gerektiğini bana hatırlattı. 

 Bir hayal gerçek oldu
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Koop Süt arasında okullara süt dağıtımı ile ilgili protokol imzalandı. Bugünden itibaren 116 okuldaki 20 bin 123 öğrenciye süt içme imkânı sunulacak.
5 yıla yakın bir süre Eğitim Bakanlığına hizmet vermiş ve proje üretmiş bir kişi olarak ta ilk günden hayalimdi bu uygulama. Bu uygulamayı 60 sene sonra yeniden hayat bulmasını sağlayan, bu vizyonu ortaya koyan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit başta olmak üzere tüm ekibini tüm samimiyetimle selamlıyorum. 
Bir hayalim gerçek oldu sayelerinde. Şimdi bir tane daha var. O da Ada’ya ilk kez gelen üniversite öğrencilerini Eğitim Bakanı ve üst düzey yöneticilerinin Ercan Havalimanı’nda kendi folklor ekiplerimiz ile birlikte aynı sıcaklıkta karşılamaları. Tıpkı Eskişehir’de olduğu gibi. Tıpkı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Hocanın yaptığı gibi...

 Muhteşem bir geceydi
Önceki akşam Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Sıla 4 grubundan Erdinç Gündüz ve Ferahzat Gürsoy ile birlikte sahne aldı. Nasıl güzel bir geceydi anlatamam.
Gazetede olduğum için gidemedim ama BRT’den bu güzel konseri izleme fırsatı buldum. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. İnanılmaz bir keyif aldım, umarım BRT hafta sonu özellikle de Pazar sabahı tekrarını verir. İzlemeyenlerin için sık sık ekranlara taşınır bu konser.
 
MESAJLAR

Mustafa AKINCI: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Sıla 4 grubunun önceki akşam gerçekleştirdiği konseri umarız en kısa zamanda DVD haline getirir ve arşivlerimizde olması için bizlere ulaştırırsınız. 

Erdinç GÜNDÜZ ve Ferahzat GÜRSOY: Aman yarabbi o ne geceydi o nasıl bir konserdi. Ne kadarda yakıştınız birlikte bir kez daha o sahneye. Aramızdan giden ağabeylerimiz bile uzaklardan seyrederken mest olmuşlardır önceki geceyi. 

Serdar DENKTAŞ: Sıla 4 ile sahnede değildiniz ama sizi temsilen torun sahnedeydi. Bu arada gece boyunca sahneye çıkmamak için zor tutmuşsunuz kendinizi. 

Aysu Basri AKTER: Pazar günü, şöyle saat 9-10 gibi tekrar verin bu konseri. Hatta bir şey diyeyim mi bence diğer özel TV kanalları ile de paylaşın bu muhteşem geceyi. Tüm teknik ekibi de ayrıca tebrik ediyoruz şahsınızda. 

Cemal ÖZYİĞİT: 60 yıllık bir hayali gerçekleştirdiniz. Bir hayalim var benim, yazdım, onu da gerçekleştirirseniz gözümüz açık gitmeyeceğiz valla. 

Hürrem TULGA: Bizim kimse ile şahsi sorunumuz olmaz, hele sizinle hiç olmaz. Olsa öyle programla falan belli etmeyiz, ama bırakın ara sıra başkaları da fikirlerini açıklasın. Neyse seviyoruz sizi de. 

Ersin TATAR: Hükümet aybaşı maaş ödemek için nereden borçlanacağı konusunda sıkı bir takip başlatmışsınız ve Maliye Bakanlığını 24 saat izlemeye almışsınız. 

Tufan ERHÜRMAN: Ersin Tatar ile birebir çıktığınız programda Nisan ayında rahatlayacağız demiştiniz. Nisanın 17’si oldu, henüz bir rahatlama göremedik. Hatırlatalım istedik. 

Süha TÜRKÖZ: Pek muhterem enişteniz Hakk’a yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Ali Murat BAŞÇERİ: Dün Başkent Lefkoşa’da çarşıyı gezerken görülmüşsünüz. Hazır Lefkoşa çarşısına kadar inmiş iken Asma Altına da keşke uğrasaydınız. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Trafik cezalarını ödemek her vatandaşın borcu. Bizde o cezalardan maalesef bir düzine var. İsterseniz gönderelim size. 

Hasan TAÇOY: Son günlerde hayli moralsiz gözüküyorsunuz. Kolay değil tabi, hem anneciğiniz hasta hem de yoğun bir parti programı var. Allah yardımcınız olsun ve acil şifalar versin. 

Prof. Dr. İbrahim F. BENTER: Çok yakında yaşlıları ilgilendiren bir proje ile kamuoyunun karşısına çıkmaya hazırlanıyormuşsunuz. Ancak projeden çok projenin yeri tartışılacak gibi. 

YORUM EKLE

banner471

banner474