banner564

Öteleye öteleye devam.

 Çiftçilerin sorunu vardı öteledik, taşımacıların sorunu vardı öteledik. Hayvan üreticilerin sorunları vardı öteledik, Haspolat’taki okulda sorun vardı öteledik.
Çekirge gibi zıplaya zıplaya gitmeye devam ediyoruz. Nereye kadar mı? Onu da ne ben neden beni ve seni yönetenler de bilmiyor. Gittiği kadar gidecek işte.
Örneğin ülkenin en büyük özelleştirmesi Ercan Havalimanı. Adamlar milyonlar döktüler Ercan’a ama gel gelelim hala işler bir türlü istenildiği gibi gitmiyor. Dışarıda inşaat devam ederken mevcut alandaki sıkıntıları bir türlü aşamıyoruz. Örneğin şu günler ülkemize okumak için gelen öğrencilerin geliş zamanı. İki polis ile gelen yolcu ve öğrencileri karşılıyoruz.
CAS eylemde, aylardır hem de. Tek bir şirketin eline kaldı Ercan Havalimanı. Sorunları ötelemekten ötürü onları da unuttuk zaten. Yarım saatte Antalya’dan Adana’dan Ercan’a uçakla geliyorsunuz ama bir saatte Ercan’dan çıkamıyorsunuz. 
Dün ünlü oyuncu Oktay Kaynarca’da isyan etti bu duruma. Uçakların gidiş ve geliş saatleri belli. 2 tane daha fazla polis ile 2 tane bavulcu koyamıyoruz Ercan’a. 
Havalimanı işletmecisi de artık kendilerine yapılan haksız eleştirilerden usandı. Her Allah’ın günü devlet adamlarımızın yalanlarından, boş vaatlerinden. “İyi niyetle, hoş görü ile, idare et gardaşcığım”  ile buraya kadar geldik ya…öteliye öteliye… 

ABD-Lefkoşa hattı
ABD ile Türkiye’nin arası artık eskisi gibi değil, eskisi gibi de olmayacağa benziyor önümüzdeki dönemde. Türk Dış Politikası özellikle son 30-40 yılda BM ve NATO doğrultusunda Kıbrıs Politikasını oluşturdu. Bu yüzden barış ve çözüm yanlısı bir politika izlenildi. 
15 Temmuz hain darbe girişimi Türkiye’de birçok şeyin de alında kırılma noktası oldu. Türkiye yıllardır uyguladığı dış politikaları değiştirmeye başladı. 
Kıbrıs Konusunda da çok yakında bu değişimin ayak izlerini göreceğiz. Bu bağlamda ABD’ye çokta umutlu olarak gitmeyen Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ABD-Lefkoşa hattında yeni bir şeylerin olmasını beklemek bu aşama da pekte mümkün gözükmüyor. 

Parasına göre devlet daireleri
Mahkeme karar verdi, Meclis damına çıkmanın cezası 4 BİN TL.  Bizde bu kararı emsal alarak bir liste yapalım istedik. İlerde bir yerin damına çıkmaya karar verirseniz bu listeye bakıp kolayca karar verebilirsiniz.
Cumhurbaşkanlığı Damı: 6 Bin TL
Meclis Damı: 4 Bin TL 
Başbakanlık Damı: 2 Bin 200 TL 
Dışişleri Bakanlığı Damı: Bin 750 TL 
İçişleri Bakanlığı Damı: Bin 250 TL 
Ombudsman Başkanlığı Damı: Bin TL 
Sağlık Bakanlığı Damı: 500 lira ama siz gene de çıkmayın, zira çökme tehlikesi var, sağlıksız yani. 
Turizm Bakanlığı Damı: Bin 500 TL. Ancak eski eserlerden izin alınması gerekiyor. 
Eğitim Bakanlığı Damı:  500 TL. 


MESAJLAR

Tolga ATAKAN:     Bakanlığa Hukuku istihdam edebildiğinize göre Ercan Havalimanı içinde bir iki kişi istihdam edebilirisiniz. Birde ne olacak bu CAS’ın durumu? Yazık bu Ercan’da saatlerce bekleyen insanlara. 

Kutlay ERK: Gelin sizinle bahse girelim. Ben derim ki Tufan Hoca Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecine kadar başkanlık koltuğuna kalamayacak ve doğal olarak ta aday olmayacak. Var mısınız? 

Besim TİBUK: Türkiye’nin Kıbrıs’a daha çok para göndermesi fikrine sadık olmak ile birlikte bir de şu proje olmadığından geri giden paralara baksak. Ah ah her yıl ne kadar para geri dönüyor biliyor musunuz? 

Ahmet MAHİREL: Fenerli futbolcuların formalarına öyle bir okuyup üflediniz ki ününüz artık sadece KKTC değil TC’de de yayıldı. Bundan böyle kulüp sizi her maç öncesi formaları okumanız için maçlara davet edecekmiş. 

Ali POLATKAN: Gördüğünüz gibi memleketin dingili çıkmış durumda. Size borcu olan devlet borcunu ödemek için hiçbir gayrete girmez iken sizden alacağı olan devlet, elinizi kolunuzu bağlamak için elinden geleni ardına koymuyormuş. 

Mehmet HARMANCI: Şu su paralarını ödemeyen zabıta arkadaşların torpilinde bizde istiyoruz. Bakalım bu konuda nasıl bir yol izleyeceksiniz. Zira bu konuda şikayetler bini aştı. 

Okan HACIALİ: Şu tavuk işinin ardında ne var? Herkes bu konuda bir şeyler söylüyor ama sizden tık çıkmıyor. Bu konuda kapsamlı bir basın toplantısı yapmaya ne dersiniz? 

Polat ALPER: Stokçuluğa sizde başladığınıza göre işler iyi gitmiyor memlekette demek ki. Zira kutu kutu puroları stoklamışsınız ofise. Neyse artık puroların yerini biliyoruz. 

Dr. Özdemir BEROVA: Son günlerde sürekli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit ile uğraşınca yakın dostunuz Yalçın Koçyiğit’in soy ismini ilçe kongresinde Özyiğit olarak anons etmişsiniz. 

Kudret ÖZERSAY: ABD’den ziyadesi ile mutlu ve mesut döneceğiniz yönde haberlerimiz oldu. Neyse bir gelin de bazı şeyleri sizinle paylaşalım. Zira oldukça mutlu dönecekmişsiniz memlekete. 

Bülent KAYA: Kıdemli siyasetçiler gibi sizde dün bir kez daha anjiyo masasına yatmışsınız ve daha önce takılan stentleri değiştirmişsiniz. Çok geçmiş olsun tekrardan. 

Hasan UZUN: Ekim ayı sonunda yapılacak Parti Meclisi için dün bir kez daha adaylık başvurusunda bulunmuşsunuz. Geçen defa bölgeden çok güçlü bir destekle birinci çıkmıştınız. 

Serhat ÖZÇELİK: Ben sizin yerinizde olsam Havalimanın Giriş ve Çıkış kısmına bugüne kadar size verilip te tutulmayan sözleri içeren bir tabela asardım. Örneğin vatandaş neden polis noktasında bu kadar uzun beklemek zorunda kaldığının nedenini bilsin. 

Teberrüken ULUÇAY: Meclisin açılmasına artık bir hafta kaldı. Bu günlerde işe gelip gitmeyen personeli araştırıyormuşsunuz. Bizde şu 300 Bin TL’yi araştırıyoruz hala. 


POLEMİX
 Bu hükümet döneminde elektriğe yüzde 18 artı yüzde 30, akaryakıta yüzde 50, süt ürünlerine yüzde 60, arpaya yüzde 88 ve tüp gaza yüzde 17 zam yapıldı. Halkımız bu zamlar nedeniyle döviz krizinden daha fazla etkilendi. Halkı koruyacak ve hayatı ucuzlatacak önlemler alacağınıza halkın yaşam standardını, alım gücünü nerede ise bitirdiniz” 
UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal Arı
Kemal Arı - 6 yıl Önce

Tarım bakanlığı: Bedava

banner471

banner473