banner564

Oyun da hava gibi çok soğuktu

Cumartesi günü oynanan maçlardan sonra her iki takım da alacakları galibiyetle son haftaya hem daha moralli girmek hem de ikinci yarı için hedeflerini daha net belirlemek istiyorlardı.
Baf Ülkü Yurdu son 3 haftada galibiyetle tanışamamıştı. Kendi evindeki maçı kazanmak istiyordu. Ozanköy de son 5 haftada galibiyet yüzü görmemişti.
Özellikle Ozanköy raiplerinin kazanmasından sonra galibiyeti çok daha fazla istiyordu.
Ancak her iki takım da maç boyunca vasatı aşamadılar. Baf Ülkü Yurdu zaman zaman iyi oynayıp bir çok takımı bu sahada mağlup etmişti. Alacağı galibiyetle puanını 22 yapacaktı ve devre arasına çok daha rahat girecekti. Takımın gol yollarındaki 2 yabancısına bu maçta rakip takım oyuncuları tarafından adeta kelepe vuruldu. Her 2 oyuncu da çok sıkı markaj altında kaldılar.
Özellikle Felix’in çabukluğunu kullanmasına izin vermediler. Her aldığı topta rakibi onu döndürmedi. Çok nadir döndüğü zamalarda bile ikinci bir oyuncunun müdahalesi geldi. Yani onun sevdiği boş alanları kullanmasına şans tanımadılar. Aynı şekilde Joseph’e de oynama alanı bırakmadılar. Bu 2 oyuncu etkili olamayınca takım olarak da etkili olamadılar.
Hamle yapacak ve oyunu değiştirecek oyuncular da olmayınca rakibinin de kötü oyununa uyarak sadece 1 puanla sahadan ayrıldı. Zaten fazlasını hakedecek oyunları da yoktu.
Ozanköy bu maça gelirken 3 yabancısından sadece 1 tanesini oynatabildi. Diğer 2 yabancısı cezalı ve sakattı. Son sırada olmaları onların moral olarak da geriye düşmelerine neden olmuştu. Arka arkaya oynadıkları 5 matan sadece 1 puan almışlardı. Alabilecekleri galibiyet cumartesi günü alınan sonuçlardan sonra çok çok önemliydi.
Rakibinin gol yollarındaki etkili isimlerine bire bir marka uygulayarak onların etkinliğini falasıyla azalttı. Bunda maç boyunca da etkili oldu. Ancak ileride sadece Bekir ile gol aramaya çalıştı. Oynamayan yabancılarını bu maçta çok aradılar. Çünkü Bekir’e nederedeyse hiç destek gelmedi.
Defansta son anda sahaya sürülen M.Kılıç Joseph’i maçın başından itibaren tatlı sert oyunu ile sindirdi. Galibiyet için rakip alanda yaratabilecekleri gol pozisyonları golü atmalarına rağmen yok denecek kadar azdı.
Öne geçmelerine rağmen 1 dakika sonra beraberlik golünü yediler. Öne geçtikten sonra bunu daha uzun bir süre koruyabilseler rakibinin de alabileceği olası riskleri değerlendirebilirdi.
Futbolda en önemli dakikalar işte bu dakikalardır. Bunu yapabilen takımlar başarılı olurlar. Ozanköy bunu başaramadı.
Maçın genelinde de rakibi gibi vasatın altında kalırken yine de alınan 1 puanın değerini bilmelidirler.
YORUM EKLE

banner471

banner474