banner564

Özgürgün dosyası pazartesi Meclis’te

UBP Lefkoşa Milletvekili, eski Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin oluşturulan komite geçtiğimiz hafta Özgürgün'ün dokunulmazlığının kaldırılması kararını onaylamıştı.
Dün mecliste ilgili dosyanın pazartesi günü Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesine karar verildi ve Meclis’in pazartesi günü yapacağı birleşimde Hüseyin Özgürgün’ün dokunulmazlığının kalkıp kalkmayacağı onaylanacak.
Pazartesi günü gerçekleşecek oylamanın sonucuna göre; UBP Lefkoşa Milletvekili, eski Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün dokunulmazlığı konusunda meclis bir karar üretmiş olacak.

Tatar “Dokunulmazlıklar için” düğmeye bastı
Başbakan Ersin Tatar, tüm milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için düğmeye bastı. Başkanlığını UBP Gazimağusa Milletvekili Avukat Oğuzhan Hasipoğlu’nun oluşturacağı komite hızlı bir şekilde tüm milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için yasa önerisi hazırlayacak.
Hazırlanacak olan öneri diğer siyasi partilerle de paylaşıldıktan sonra Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dış ilişkiler Komitesine gelecek ve oradan da Meclis Genel Kuruluna gitmesi sağlanacak.
Böylece artık Cumhuriyet Meclisi’nde “Kürsü dokunulmazlığı hariç” hiçbir milletvekilinin dokunulmazlık zırhı olmayacak ve bugüne kadar bu konuda yapılan tartışmalarda bitmiş olacak.
Milletvekili dokunulmazlığı konusunda bugüne kadar en çok eleştirilen parti olan UBP yine bir ilke imza atıp dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda en somut adımı atan parti olmuş olacak.
Bugüne kadar sol partilerin sürekli dile getirdiği ama hiçbir şekilde adım atmadığı milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için UBP gerekli adımları çok kısa bir süre içinde atmış olacak.
Başbakan Ersin Tatar’ın talimatı ile UBP Gazimağusa Milletvekili Avukat Oğuzhan Hasipoğlu’nun oluşturacağı komite, önce kendi hazırlığını yapacak ve ardından da diğer siyasi partilerin görüşleri alınıp yasaya son şekli verilecek ve yasallaşması için meclisteki komiteye sunulacak.
Dokunulmazlığın kaldırılması yasasının 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce tamamlanması bekleniyor. 

 DAÜ ve Sağır Sultan
YÖDAK ile DAÜ geçtiğimiz günlerde karşı karşıya gelmişti. Basın toplantısı düzenleyen DAÜ Rektörlüğü; YÖDAK'ın 'DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam suçludur' kararı hakkında basına yansıyan iddialara dün yanıt verdi. 
Toplantıda, DAÜ'nün bir dünya üniversitesi olduğuna dikkat çekildi, okulun finansal bir sorun yaşamadığına vurgu yapıldı ve YÖDAK'ın kararına tepki gösterildi. Toplantıda DAÜ rektörü Osam'ın, "DAÜ bir dünya üniversitesidir, YÖDAK ise yerel bir kurumdur söylemleri dikkat çekti.
Bu söylemden sonra YÖDAK ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın nasıl bir karar vereceğini merak ediyoruz açıkçası. Çünkü DAÜ bir dünya markası ama günün sonunda bu devletin bir kuruluşu. Başında ki kişi hem okula hem de devlete karşı sorumlu.
Ama gel gör ki okullardaki iddialar artık ayyuka çıktı. Özellikle eski bir sendika başkanının okula öğrenci getiriyorum kisvesi altında Üç yüz elli bin Amerikan Doları götürdüğünü sanırsam bu memlekette duymayan kalmadı. 
Hatta bırakın KKTC’yi Ankara’daki makamlar bile burada dönen dolaplardan haberdarlar. Geçenlerde görüştüğüm Ankara’nın önemli bir bürokratı “Daha ne kadar seyirci kalacaksınız, çok merak ediyoruz doğrusu” dedi.
Açıkçası ben de çok merak ediyorum… 

MESAJLAR:

Prof. Dr. Necdet OSAM: Şu öğrenci getiren eski sendika başkanı da devletin üstünde değil mi? Ne de olsa o da uluslararası çapta okula öğrenci getirdiği için bizim devletten bile üstündür kesin. 

İlkay DİREN: Palamut sezonunu öyle bir açmışsınız ki daha ilk haftadan  difrizde yer kalmamış. Bir haftada 100 yakın palamudu denizden çıkartmayı başarmışsınız. Rastgele diyelim o zaman. 

Mustafa AKYÖN: Çok yakında çok önemli bir antlaşmayı imzalayıp ülke turizmine çok önemli bir katkı sağlayacakmışsınız. Şimdilik sır gibi tuttuğunuz proje ile ilgili olarak kimseye sır vermiyormuşsunuz. 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Pazartesi günü dokunulmazlığının kaldırılması için oylama mecliste yapılacak. Başbakan Tatar ise tüm vekillerin dokunulmazlığı kaldırılsın diye yasa hazırlatıyor. 

Ersin TATAR: Dokunulmazlıkların kaldırılması için gerekli adımları atmak için Gazimağusa Milletvekili Avukat Oğuzhan Hasipoğlu’nu görevlendirmişsiniz. Bakalım diğer partiler bu konuda samimiyetlerini ne ölçüde gösterecekler? 

Tufan ERHÜRMAN: Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Başbakan Tatar’ın atacağı adımlarla ilgili ana muhalefet partisi olarak siz nasıl bir tavır takınacaksınız. Dokunulmazlıkların kaldırılmasını sol değil de sağ bir partinin yapıyor olması da ayrı bir konu sizin için tabi. 

Olgun AMCAOĞLU: Girne-Alsancak yolunun yapılması için gerekli kaynağı yaratıp bütçeye koymuşsunuz. Ve gelecek haftadan itibaren yolun yapılması için gerekli çalışmalar başlayacakmış. 

Fırat ATASER: Dün Olgun Amcaoğlu’ndan müjdeli haberi alınca ayaklarınız yerden kesildi diye duyduk. Ama gerçekten bu kadar ısrarcı olmasaydınız bu yol sittin sene yapılmayacaktı, o da bir gerçek. 

Baykan Gürses ÖZDAĞ: Dün akşam tüm dostlarınız seferber olmuş ve Guava meyvesinin satıldığı market veya manavlar tek tek aranmış. Hayırdır akşam akşam nereden çıktı bu meyve isteği. Yoksa… 

Ertan BİRİNCİ: Eski dostunuz ünlü sineme sanatçısı Tarık Ünlüoğlu’nun cenaze törenine katılmak için bugün İstanbul’a uçacakmışsınız. Eski dostunuzu son yolculuğunda yalnız bırakmayacakmışsınız. 

Ercan İBRAHİMOĞLU: Fenerbahçe’nin bu yıl oynadığı futbol hoşunuza gidince artık her hafta sonu size İstanbul yolları gözükmeye başlamış. Hafta sonu takımınızı desteklemek için tribündeki yerinizi alacakmışsınız. 

Mustafa TAŞ: Beşiktaş lige kötü başlayınca ve yönetimde de yaşanan istifalar sonrası derneğin bazı üyeleri üyelikten çıkmak için başvurmuşlar ve maddi olarak dernek zora girmiş. İyi de taraftar sadece iyi günde olunmaz ki, kötü günde de takımın yanında olmasını bilmek gerekmez mi? 

Mehmet KUMSER (Skylap): Çok uzun zamandır cenaze törenlerine katılmıyordunuz. Dün bu yöndeki orucunuzu ünlü hukukçu Oktay Feridun’un cenaze töreni için bozmuşsunuz. Çok önemli ve hayırsever birisiydi, Allah rahmet eylesin. 

Adnan PEKKAN: Dün yine mekandan puro dumanları yükselmiş. Ekip de sağlam olunca özel purolarınızı çantadan çıkarıp mekandaki dostlarınıza vermişsiniz. Bu arada tavla dersi almaya başladığınızı duyduk, doğru mu? 

YORUM EKLE

banner608

banner473