banner564

Özgürgün “Tek başıma mücadele edeceğim”

UBP’li Hüseyin Özgürgün'ün dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin oluşturulan komite, çok uzun süren tartışmaların ardından dün akşama doğru kararını verdi. 
Öncelikle komitede kararın alınması oldukça güç oldu. Sık sık ara verildi, sert tartışmalar yaşandı. Ama günün sonunda komite Özgürgün'ün dokunulmazlığının kaldırılmasını onayladı.
Hüseyin Özgürgün ile dün telefonda kısa bir görüşme gerçekleştirdim. Oldukça kızgın ve kırgın geliyordu sesi. “Yıllardır birlikte yürüdüğüm, omuz omuza verdiğim arkadaşlarımın bu kararı beni çok kırdı. Bu saatten sonra yüzlerine nasıl bakacağımı bilmiyorum. Şuan için bir kararım yok ama artık bu arkadaşlarla aynı yerde olmayı ben kendi adıma yediremem. Bu konudaki nihai kararı bir iki gün içinde açıklayacağım ” dedi. 
Benim anladığım bu kısa konuşmadan Özgürgün’ün yakında UBP’den ayrılıp, bu yolu tek başına yürüyeceği şekilde. Ama dediğim gibi olay çok taze ve en önemlisi Genel Kurulda henüz oylama yapılmadı.
Gelinen noktada konu sadece Özgürgün’ün değil, tüm vekillerin kürsü hariç tüm dokunulmazlıklarının kaldırılması. Zaten bu konuda Özgürgün UBP Genel Başkanı iken Meclis’te bu konuyu gündeme getirmiş ve diğer partilerinde onay vermesi ile dokunulmazlıkların kaldırılmasına UBP olarak ‘Evet’ diyeceklerini açıklamıştı.

Şampiyonlar listede yok
Daha önceki vergi şampiyonlarının birçoğu son açıklanan listede yok. Hem kurumlar bazında hem kişiler bazında birçok iş adamı ve kuruluşun adını göremedik. Öyle ki daha birkaç yıl önce vergi şampiyonu olan kişi ve kurumlar nasıl olursa bu yıl listelerde hiç yer almazlar?
Bu konuda Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ile telefonda konuştuk. Örneğin 2016 yılının vergi şampiyonu Ercan Havalimanı işletmecisi T&T Şirketi, 27 milyon 611 bin 242 TL vergi ödeyerek birinci olmuştu. Bu yıl T&T listelerde yok! Bunun gibi birçok şampiyonun adı listelerde yok. ‘Neden’ diye sorduk Bakan Amcaoğlu’na.
Ercan Havalimanı işletmecisi T&T Şirketi meğerse 3 yıldır devlete ne beyanname veriyormuş nede başka bir şey. En son geçenlerde Maliye Bakanlığı resen vergi göndermiş ve şirket yetkilileri antlaşmak için Maliye’ye başvurmuş. Ama aradan geçen 3 yılda ne kurumlarda ne KDV’de ne de kişilerde her hangi bir vergi beyanında bulunmamışlar.
Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, “Listeleri inceliyoruz, kimin neden beyanname vermediğine bakıyoruz. Beyanname vermeyenlere resen vergi gönderilip gönderilmediğini de araştırıyoruz. Devletin alacağını kimseye bırakmaya niyetim yok. Herkes bu konuda rahat olsun” dedi.

Şampiyon
İngiltere’de okurken Formula 3 pilotluğu da yapan ekonomi ve işletme mezunu, genç iş adamı Hüseyin İlker Erçen, spora olan tutkusunu ülkesine döndükten sonra da bırakmadı.
2019 KKTC Time Trial Şampiyonası 22 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. Elit kategorisinde 25.20'lik dereceyle Hüseyin İlker Erçen şampiyon oldu.
2019 KKTC Time Trail Şampiyonası’na 34 sporcu katıldı. Bir turluk yarışta sporcular 18,3 kilometre yol kat ettiler. KKTC şampiyonu unvanını birinci olarak elde eden Hüseyin İlker Erçen 25.20'lik dereceyle yarışı kazandı.
Gençlerimizin hem iş yaşamında hem de spor alanlarında bu tür başarılarını gördükçe mutlu oluyoruz. Şampiyondan yeni başarılar bekliyoruz, tebrikler İlker. 

MESAJLAR
Tigin KİŞMİR: Başbakanın son dakika olurlu ile Kıbrıs Rallisi bir yıl aradan sonra yeniden yapılacak olması en başta sizi ve tüm motor sporlarını sevenleri sevindirmiş. Bu arada gelecek yıl dünya şampiyonu için şimdiden çalışmalara başlamışsınız. 

Ayten DENİZ: Bahçenizde yetiştirdiğiniz organik sebzeler vermeye başlamış. Özellikle organik karpuz tam kıvamına gelmiş. Eh artık bahçede bir kapuz partisi verirsiniz. 

Dr. Ahmet KAŞİF: Önceki akşam Gazimağusa’da yakın dostlarınız ile bir araya gelip önemli bir yemek yemişsiniz. Yemek boyunca bazı önemli konuların konuşulup karara bağlandığını öğrendik. 

Mehmet HARMANCI: İşçi, memur, sendika ve idare el ele sokakta temizlik kampanyası başlatmışsınız. Bundan böyle işçi-memur el ele her ayın son perşembesi, temizliği beraber yapacakmışsınız. Ay sonu görüşmek üzere. 

Ersin TATAR: Sadece Özgürgün’ün değil tüm vekillerin dokunulmazlığının kaldırılması adına yasa çalışması başlatılması konusunda gerekli adımları atmışsınız. 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Komite kararını verdi dokunulmazlık dosyası Meclise sevk edildi. Şimdi gözler üzerinizde, ancak bu arada tüm vekillerin dokunulmazlığının kaldırılması gündemde. 

Tufan ERHÜRMAN: Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda siz nasıl bir yol izleyeceksiniz. İktidar partileri bu konuda adım atmaya hazırlanıyor. Ana muhalefet olarak sizde bu öneriyi destekleyecek misiniz? 

Serdar DENKTAŞ: Yüzde 65 Cumhurbaşkanlığına aday olacağım dediniz. Geriye kalan 35’i nasıl yüzde yüz yapacağız? Veya yüzde 65’in ilerleyen günlerde düşme ihtimali var mı? Ölçü ne? 

Olgun AMCAOĞLU: İki üç yıl önce listelerde adı olup bu yıl listelerde olmayanları da siz açıklayın. Çünkü biz uzlaşıp uzlaşmadığınızı bilmiyoruz. Sonra şirketlerimize ve kurumlarımıza ayıp olmasın. 

Özdil NAMİ: Alsancak Belediye Başkanı sizin evin önüne iskele ve marina yapacağını açıklayınca sosyal medyadan isyan etmişsiniz. Oysa bu ülkede ilk özel marina yapımı için en çok uğraş veren kişi babanız değil miydi? 

Fırat ATASER:  Klasik Kıbrıs politikaları. Başka yerde yaparlarsa çok güzel, benim evin önüne yapılırsa çevre kirliliği. Fırat Başkan siz bildiğiniz yoldan geri dönmeyin, tüm halk arkanızda. 

Mine GURSES: Lefkoşa Merit’te nargile geceleri başlamış. En kısa zamanda bir nargilenizi içmeye geleceğiz. Bu arada sizde denediniz mi nargileyi. Size süper bir karışım önereceğiz. 

Niyazi ŞANAL: İş seyahati için bir günlüğüne gittiğiniz İstanbul’da çok yüksek bir binada toplantı halindeyken depreme yakalanmışsınız. Çok geçmiş olsun. Memleketimiz gibisi yok değil mi?  

YORUM EKLE

banner471

banner473