banner564

Özgürgün “Bir olalım, birlikte olalım”

Seçim startını dün gece Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonunda veren UBP’de dün geceden sonra hedef “Tek başına iktidar” olarak açıklandı. 
Atatürk Kapalı Spor Salonunun içi ve dışı tıka basa doluydu. Sahne, ses düzeninin yanında ışıklarla da görsel olarak zenginleştirilmişti. Salona ilk olarak UBP Onursal Başkanı ve 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile eşi Meral Eroğlu ele ele girdi.  
Eroğlu çiftinin yerini alması ile birlikte coşku ve tezahüratlar arasında Başbakan Özgürgün de salona geldi ve salonu bir uçtan diğer uca selamladı. 
Turgay Avcı, Erdoğan Şanlıdağ gibi UBP’de aday olmuş ama listeye girememiş isimler de tribünlerdeki yerini almıştı. Dediğim gibi salon tıka basa doluydu. Şöleni tüm kanallar canlı yayında verdi.
İlk sözü UBP Onursal Başkanı ve 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu aldı. Eroğlu kürsüde Başbakan Özgürgün’e göre daha uzun kaldı. UBP’nin geçmişinden ve kendi döneminde yaptıklarından bahsetti.
UBP’nin devleti kuran parti olduğunu ısrarla söyledi. “Devlet kurduk, devlet” dedi. Konuşmasında partilileri sık sık uyaran Eroğlu, karma oyun iktidarın önünde en büyük engel olduğunu söyledi. 
Eroğlu, koalisyon seçenekleri ile gündeme gelen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ı da unutmadı. “Halk size hükümet olun diye oy veriyor. Sizin seçme hakkınız yok, eğer hükümet olmayacaksanız neden çıktınız yola,“ diye sordu.
Eroğlu’nun konuşmasının ardından adaylar tek tek sahneye çağrıldı. Adayların sahnede yer almasından sonra sahneye çıkan Başbakan Hüseyin Özgürgün daha kısa ama daha net konuştu. 
Anavatan ile iyi ilişkilere vurgu yapan Özgürgün, CTP için “Görevi bırakıp kaçanlar bugün yeniden görev istiyorlar” dedi. Kendisi ile bir televizyon programında karşı karşıya gelmek isteyen CTP liderine “Sana yaptıklarımız ile ilgili özel brifing verecek değilim. Bizim yaptıklarımızın hesabını ancak halka veririz ve biz 7 Ocak’ta sandıktan bunun cevabını birinci parti çıkarak vereceğiz” dedi.
Özgürgün 7 Ocak’ta tek başına iktidar olacaklarını söyledi ve seçmenlerine “Bir olalım, birlikte olalım mesajını” verdi. 

Gündemde öne çıkanlar 
Son günlerde gündem öyle hızlı değişiyor ki tepkiler bile artık anlık olarak kalıyor. Öyle ki geçen hafta tartıştığımız Gezici anketlerinden bu hafta neredeyse bahseden yok.
Onca iddia yine havada kaldı.
13. Maaşların ödenmesi ise iki gün sürdü. Üçüncü gün bu konu da unutuldu gitti. Polis yasası da geçen haftanın gündemiydi. İki gün sürdü. Ne var şimdi gündemde? Afrika Gazetesinin yayımladığı karikatür. 
Bu ne kadar gider? Bence bugün itibari ile bu tartışma da tozlu raflardaki yerini alır? Yeni tartışma ne olur? Bence bugünden itibaren yeni tartışma kim ne kadar milletvekili çıkaracak olur? 
“Sahi, bizim parti kaç çıkarır? O aday meclise girer mi? Karma çok, falanca yerde para dağıtmışlar…”
İşte yeni gündem maddelerimiz bunlar, şimdi dağılabilirsiniz. 

Özlediklerim
Girne Limanda Six Brothers kafede tavla oynamayı,
Merit Park Otelde Soner Olgun ile İyi Bayramlar demeyi,
Gazimağusa’da Temiz-İş’te tostun yanında turşu ve garga suyu içmeyi,
Hasan Uzun Petrol’de keçi sütünden neskafe içmeyi,
Sadık Gardiyanoğlu ile soğuk havada mangal yakmayı,
Yalçın Koçyiğit ile maça gitmeyi,
Ahmet Havutçu ile puro içerken uzun uzadıya yürümeyi,
Gazete üzerinden birisi ile tartışmaya girmeyi, 
Sosyal medyada eleştirilmeyi,
Fena halde özledim… 

MESAJLAR
Dr. Derviş EROĞLU: Dün akşamki coşkulu kalabalığı görünce sizde geçmişteki günlere döndünüz sahnede. Bu arada karma oy hakkında söylediklerinizi bakalım adaylar iyi anladı mı? 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Anlaşılan bu seçimlerde Ana muhalefet lideri ile ekranda karşı karşıya gelmeyeceksiniz. Zira dün verdiğiniz cevaptan biz bunu anladık. 
Tufan ERHÜRMAN: Başbakan TV’de tartışalım önerinize dün kürsüden cevap verdi ve size özel brifing veremeyeceğini dile getirdi. Siz ona cevabınızı ne zaman vereceksiniz? 
Ersin TATAR: Sessiz ve derinden bir şekilde çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Bu arada bazı küçük operasyonların başladığı yönde haberler geliyor. Bakalım bu konuda neler yapacaksınız? 
Kutlu EVREN: Bölgenizde ve üstelik kendi partinizden bir belediye başkanının bu denli size saldırmasının ardında ne var? Bu konuda kamuoyuna bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? Bu adamın ipliğini ne zaman pazara çıkaracaksınız? 
Önder SENNAROĞLU: Dün Lefkoşa’da bir mekanda basından bazı önemli isimlerle yemekte bir araya gelmişsiniz. Bu arada yemek boyunca bir gazetecinin kulaklarını sık sık çınlatmışsınız.
Rauf ATAÖV: Seçim çalışmalarına bir katıldınız pir katıldınız. Sizin gibi gezmeyi çok sevmeyen birisi neredeyse artık eve bile girmeyecek hale gelmiş. Seçim işleri böyledir işte. 
Kadri FELLAHOĞLU: Parti içinde bazı küçük operasyonlar yapılmaya çalışılsa da bir çok eski partili sizin yeniden aday olmanızdan ziyadesi ile memnun. Bakalım yerini garanti görenler sonuçları görünce ne yapacaklar? 
Betül Dizdarlı HASTAN: Bir “melek” size İstanbul’dan Rolex marka saat hediye edince ortalık fena kalktı oturdu. Şimdi herkes bu meleğin peşine düştü. Neyse bizden sır çıkmaz, merak etmeyin saati de güle güle kullanın. 
Tekin K.BİRİNCİ: Spor camiasından destek mesajları gelmeye devam ediyor. Ancak en can alıcı mesajları son günlere sakladığınız yönde haberler geliyor. Bakalım son günlere doğru kimlerin mesajlarını göreceğiz. 
Alev ŞENSOY: Rum barikatında suratsızlık yapan polisi şikayet etmiş ve görev yerinin değişmesini sağlamışsınız. Bizim barikatları da ara sıra gezmenizde fayda var. 
Muhabbet MEVSİMLER: Valla sizde siyasiler gibi açıklama yapacağım deyip yapmadınız ve bizi merakta bıraktınız. Ne oldu şu özel kalem müdürü olan arkadaşın işi. 
Hüseyin Mert ÇOŞKUN: Aday olmanız ile birlikte sosyal medyada destek mesajları çığ gibi geliyormuş. Bu arada seçimler için özel bir ekip kuracak mısınız? 
Akay KAMİLOĞLU: Seçimler için İstanbul’dan ülkeye özel olarak geri dönmüşsünüz ve bir partinin seçim işlerini yapmaya başlamışsınız. Sizin gibi profesyonellere her zaman ihtiyaç vardır. 

GÜNÜN SÖZÜ
 "Bazı kesimlerce, bu hususta (hastane projesi) Kuzey Kıbrıs Türk halkını yanıltıcı bilgiler veriliyor. Kasıtlı yapıyorlar. Bunların Türkiye'ye, Türk milletine düşmanlığı var. Bunların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan kardeşlerimize düşmanlığı var.”
Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ
YORUM EKLE

banner471

banner474