banner564

Özyiğit: Eve girmiyoruz

Son anketlerde hızlı bir yükselişi gözüken TDP’nin Genel Başkanı Cemal Özyiğit Hoca ile sohbet ediyoruz. Soruyoruz “Bu anketlerdeki sonuç normal mi” diye? Çünkü çok kısa bir süre önce Mehmet Çakıcı ve bazı TDP’liler yollarını ayırdı partiden.
Cemal Hoca diyor ki “Gittikleri iyi oldu, artık huzur var rahatlık var. 7/24 çalışan bir parti var. O kadar yoğun çalışıyoruz ki eve girmiyoruz.” 
Eve girip girmemek elbette TDP’lilerin bileceği bir iş, biz ona karışmayız ama son dönemde TDP’de birkaç kişinin gerçekten çok istekli ve çok çalışkan olduğunu söylemek mümkün. 
Hocam bize kızmasın, çünkü birkaç kişi lafı burada önemli. Zira Cemal Hoca’dan başka, Ayşe Öztabay, Zeki Çeler, Asım İdris ve elbette ki Hüseyin Angolemli gibi isimler ön planda. 
Bence vitrini biraz dada güçlendirmeli Cemal Hoca. Yeni isimler genç isimleri partiye adapte edip kamuoyunun önüne çıkarmalı. Ve bunu öyle birkaç ay içinde değil, hemen yapmalı. O zaman TDP bir alternatif olabilir siyasetimizde.

Müşavir 
Müşavir konusu gündeme geldi mi anlayın ki seçim dönemi geliyor. Çünkü her seçim dönemi öncesi açılan ama bir sonraki seçime kadar kapatılan bir konudur.
Seçim havasının olmadığı bir dönemde müşavirler konusunun gündeme geldiği şuana kadar görülmemiştir. Geçmişte de her seçim dönemine girildiğinde veya seçimler bitip yeni hükümet kurulduğunda bu konuda bir adım atılır, ama göstermelik olduğundan o adımın gerisi hiç gelmez.
Hatırlıyorum 2008 falan, o günkü Maliye Bakanı Ahmet Uzun tüm müşavirleri bir odaya tıkmış, bakanlığın odacısını da onların başına koymuştu, bir yere kaçmasınlar diye. O günlerde bunu manşetten haber yapmıştık gazetede.
2013 geçiş hükümetinde Sibel Siber hepsini mecliste toplamıştı, danışman olarak. Ama bir iki ay sonra gerek alt yapı eksiklerinden gerekse seçim atmosferinden uzaklaşılması ile bu projede uzun gitmedi.
Şu an UBP-DP hükümeti görevde. Göreve gelen hükümetin atamaların yüzde 80’den fazlası müşavirlerden oluşuyor. Müsteşarların bir tanesi hariç tümü müşavir mesela. Keza bakanlık müdürleri de öyle. 
Aktif görev almayıp çalışanlar var aralarında. Mesela Turgut Muslu müşavir oldu. Ama boş kalmak yerine Sağlık Bakanlığında her gün mesaisini bir tamam yapıyor.
Sedat Kılıç da müşavir oldu. O da dilekçe yazıp aktif görev almak istediğini beyan etti. 
Kısacası sayısı çok, devlette külfeti büyük, ama iyi bir eleme yapılırsa faydalanılacak beyin gücü çok aslında. 

Tavla 
Önce kendi aramızda başladık tavla oynamaya. Sonra giderek bir ilgi bir kalabalık olmaya başladı. Dedik bu böyle olmayacak Girne-Lefkoşa bir maç yapalım. Yaptık da, hem de ne kalabalık ne kalabalık.
Şimdi iş lige dönüştü. Hafta sonu Girne UBP karması, İskele UBP karması ile karşılaştı. 9-1 gibi ezici bir galibiyet ile kupalarını alıp Girne’ye döndüler.
Lefkoşa UBP ise Gazimağusa UBP’nin konuğuydu. Lefkoşa da zorlanmadan kupasını aldı ve 8-2’lik bir skorla evine döndü. 
Tavlada son durum şöyle:
Lefkoşa-Girne: Kazanan Girne
Girne-Lefkoşa: Kazanan Lefkoşa
İskele-Girne: Kazanan Girne
Gazimağusa-Lefkoşa: Kazanan Lefkoşa

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Conifa Euro 2017 North Cyprus muhteşem görüntülerle başladı. Açılıştaki gösteriler kadar oynanan futbol da göz doldurdu değil mi? 
Serdar DENKTAŞ: Hafta sonu ufak bir kaçamak yapıp denizle buluşmuşsunuz sonunda. Madem denize açıldınız o zaman keyfiniz de sağlığınız da yerindedir demek ki. 
Kemal DÜRÜST: Doğum gününüz Ankara ziyaretine denk gelince KKTC’deki kutlamalar bu haftaya kalmış. Bugün itibaren pasta üflemeye başlarsınız artık. 
Zeki ÇELER: Kuzeydeki medyayı tarumar ettikten sonra şimdi de hedefi Güney’de basın kuruluşları olarak açıklamışsınız. Bir bilseler sizin kamere arkasında nasıl şakalar yaptığınızı size hiç randevu verirler miydi? 
Emin BİLGEN: Biricik kızınızı sözlemişsiniz. Allah tamamına erdirsin, ee demek ki artık yaş da yavaş yavaş kemale eriyor demi mi? 
Aziz KARAAZİZ: Yaz döneminde Damla Soyalp ile birlikte BRT’de sabah kuşağını birlikte sunacakmışsınız. Sabahları artık çok daha erken kalkmak zorundasınız. Uzun yaz gecelerini artık uyuyarak geçirirsiniz. 
Nupelda KARABUĞDAY: Geçen gün kanala gönderilen gizemli güllerden sonra şimdide bir kulüp sahibi size kafaya fena halde takmış. Güzellik de başa dert oluyor demi. 
Güneş GÜNEŞOĞLU: Lefkoşa ilçe başkanı Sadık Gardiyanoğlu’nu tavlada yenemeyince kendisine ilçeler arası halı saha maçı yapmayı teklif etmişsiniz. Sadık başkan şimdi kara kara bunu düşünüyormuş. 
İbrahim ERCAN: Gazimağusa’da önünüze kim geldiyse yenip yenmişsiniz. Eve dönüş yolunda da nazara gelip küçük bir kaza atlatmışsınız. Çok geçmiş olsun, kesin nazara geldiniz. 
Yalçın KOÇYİĞİT: İskele’de hem kupayı almışsınız hem İskelelilerin sizin için çevirdiği kuzuyu afiyetle yemişsiniz. Bundan iyisi Şam’da kayısı. 
Osman KIRŞAN: Tavlada ki hezimetten sonra sizde bir öneride bulunmuşsunuz bir sonraki sefere kâğıt oyunu veya okey oynanmasını tavsiye etmişsiniz. 
Halil İbrahim ORUN: King ve okeydeki üstün başarınız anlaşılan tavlada işe yaramadı. Girnelilerle oynadığınız tüm karşılaşmaları çok faklı skorlarla kaybetmişsiniz. Okeye davet edin sizde onları. 
Kerem HASAN: ATCA KKTC Temsilcisi olarak İngiltere hükümetinden yazlı bir cevap almışsınız. Sonuca bakmayın, bence bu konuyu gündemde tutmaya devam edin. 
Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Hafta sonu denizleri taramışsınız adeta ama bir tek balık bile tutamadan geri dönmüşsünüz. Oysa limanda kıyıdan olta atsanız sokanları çıkarırdınız. 
Dr. Salih BEYOĞLU: Ağustos ayı geliyor ve rüyalarınız şimdiden kaçmaya başlamış. Bakalım oluşacak doktor eksikliğini nasıl tamamlayacak bakanlık. 
Dr. Özdemir BEROVA: Ramazan gelir de güllaç yenmez mi? Geçen gece iftarlık olarak bir tepsi güllaç almışsınız tatlıcıdan. Nasıl beğendiniz mi? 
Harun MADEN: Kıbrıs’ı çok seveceksiniz, Kıbrıslıların dedikodu ve şakalarına da çok kafayı takmayacaksınız. Görevinizde başarılar diliyoruz.

GÜNÜN SÖZÜ
 “Tazminatı ödenerek Türk toprağı olan alanın toplamı 16 bin dönüm civarında. Bunun karşılığında ödenen, ödenmesi karara bağlanan tazminat 235 milyon Sterlin. Karara bağlanan tazminatın yaklaşık 55 milyonu henüz ödenmemiş.”
Taşınmaz Mal Komisyonu üyeleri
YORUM EKLE

banner608

banner473