banner564

Özyiğit ve ekibi iyiydi

Önceki akşam YDÜ AKM’de TDP’nin aday tanıtım şöleni vardı. Bizzat gidip şöleni baştan sona izledim. Bir kere diğer izlediğim aday tanıtım şölenlerine göre en planlı, en koordineli aday tanıtım şölenini TDP gerçekleştirdi diyebilirim. Emeği geçen ekibi kutluyorum. Gerçekten her ince ayrıntıyı düşünmüş kampanya ekibi.
AKM’nin içi çok kısa sürede doldu, hatta gençler ayakta izledi şöleni. Salon dolduktan sonra bir grup genç salona “Güçlü, Temiz, Özgür” diye slogan atarak girdi. Gençlerin salona girmesi ile de şölen başlamış oldu.
UBP’dekinin aksine TDP’de ilk sözü Genel Sekreter Asım İdris aldı. Kısa ve coşkulu bir konuşma yaptı İdris. TDP’nin geçmişte görevde olduğu sürelerde görev aldığı tüm bakanlık ve belediyeleri arkalarında şaibe olmadan devrettiklerini söyledi.
İdris’ten sonra milletvekili adayları ve TDP’nin reklamlarında oynayan Nehir isimli kız çocuğu sahneye çıktı. Alkışın tavan yaptığı dakikalarda sahnede söz sırası bu kez TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’teydi. 
Kalabalık ve çoşku karşısında heyecanlanan Cemal Başkanın ilk başta sesi gitti. Sonra kısa bir sürede toparladı ve konuşmasına devam etti. Cemal Başkan bir saatten fazla bir sürede sahnede kaldı ve Sağlıktan –Eğitime kadar hemen her konuda konuştu. Biraz uzun tuttuğu için konuşmayı arkasında bekleyen milletvekili adayları sahnede zorlandı. 
Özyiğit konuşmasında kendi geleneklerinden gelen Mustafa Akıncı, Dr. Burhan Nalbantoğlu ve Gülseren Bozkurt’tan örnekler verdi. Destekle ve denetle diyen Başkan Özyiğit, TDP olarak askerlik konusunda Vicdani Reddi kabul edeceklerini, askerlik yapmak istemeyen gençlerin kamu hizmetlerinde görevlendirileceğini söyledi. Hala Sultan İlahiyat Kolejine de değinen Özyiğit, “Atatürk ilke ve inkılaplarından gelen bir anlayış olarak İmamın ordularına da teslim olmayacağız” dedi. 
Başkanın konuşmasından sonra adaylar tek tek konuklara tanıtıldı. TDP’nin seçim şarkısı da ilk kez bu etkinlikte hem partililerle hem kamuoyu ile paylaşıldı. 
Kısacası şunu diyebiliriz ki sıcak, coşkulu, mütevazi ama çok profesyonel bir ortamda gerçekleşti TDP’nin aday tanıtım şöleni.

En’ler…
En iyi Seçim Şarkısı: UBP ve TDP’nin seçim şarkısı
En iyi Aday Tanıtım şöleni organizasyon: CTP’nin yaptığı organizasyon. 
En iyi başlangıç; DP’nin bisikletle Lefkoşa’yı dolaşması.
En iyi klip; DP’nin hazırlattığı “halk bilir” klipi.
En iyi başkan hitabı: Tufan Erhürman ve Erhan Arıklı.
En coşkulu tanıtım şöleni, UBP ve TDP’nin şöleni.
En iyi aday tanıtım kitapçığı; TDP’nin aday tanıtım kitapçığı.
En merak edilen aday tanıtım şöleni; HP’nin Girne’de yaptığı şölen. 
En iyi Facebok paylaşımları (sırası ile); UBP, TDP, CTP, HP,YDP 
En büyük seçim vaadi; “TKP-YG’nin maaş ve 500 TL’ye ev vaadi”
En iddialı seçim beyanatı; Özersay’ın “HP’nin hükümeti tek başına kuracağı.” 
En çok gezen adaylar; Fikri Ataoğlu (DP), Ersin Tatar (UBP), Bulut Akacan (UBP), Kemal Aykutlu (TKP-YG), Mehmet Ceylanlı (CTP), Zeki Çeler (TDP), 

En “Ongun” açıklama
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik bir gazetede yayımlanan karikatür ile ilgili ön çarpıcı açıklamayı 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın oğlu Ongun Talat yaptı sosyal medya hesabından.  
“Dayanışma'nın Erdoğan karikatürü ile ilgili açıklaması üzerine; Kimse kusura bakmasın ama pornografiyi mizah, kaba saba hakareti ifade özgürlüğü, provokatörleri de cesur halk kahramanları olarak nitelendirip, AFRİKA gazetesinin arkasından sürüklenecek değilim.” Ongun Talat

MESAJLAR
Serdar DENKTAŞ: Bu hafta seçim otobüsünüz ve özel olarak giydirilmiş seçim arabalarınız hafta başından itibaren piyasaya çıkacakmış. 
Cemal ÖZYİĞİT: Kürsüde biraz fazla kalınca arkadaki aday arkadaşlardan bazıları zor anlar yaşadı. Neyse her halde kalabalık ve coşkuyu görünce heyecana geldiniz. 
Fikri ATAOĞLU: Dün Boğaz Piknik Alanında Elazığlıların etkinliğinde halay çekerken görülmüşsünüz. Yani sizi görenler sanki 40 yıldır halay çektiğinizi düşünecek, hem uyum sağlamışsınız halay başına. 
Önder SENNAROĞLU: Dün özellikle Mesarya bölgelerine çıkarma yapmışsınız. Bölgedeki çiftçi ve hayvancı dostlarınız ile bir araya gelip hem hasret gidermişsiniz hem destek istemişsiniz. 
Hüseyin ANGOLEMLİ: TDP’nin şöleninde en çok alkışı alanlardan bir tanesi de sizdiniz. Partililer bugüne kadar göstermiş olduğunuz çalışmalara alkışları ile karşılık verdiler.  
Enver ÖZTÜRK: Son günlerde sizde iyice seçim çalışmalarına ağırlık vermişsiniz. Özellikle gençlerden kurduğunuz ekipler Ada sathında çalışıyormuş. 
Zeki ÇELER: Aday tanıtım şöleninde heyecanınız görülmeye değerdi doğrusu. Sanki de ilk kez aday olmuş ve ilk kez kalabalığın karşısına geçiyormuşsunuz gibi bir havanız vardı. 
Ceyhun ÜMİTER: Çok derinden ve sessiz çalışıyorsunuz. Aman çok az bir süre kaldı, bıyıklı amcaları ürkütmeden aynı şekilde devam etmenizi öneririz. 
Dilek ORHAN: Hayat Dediğin Zaten Sanal II'nin satışı için çok güzel bir organizasyon hazırlamışsınız ve satışın tüm geliri çocuklara bağışlanacakmış. 19 Aralık saat 17.00’de, Selimiye Meydanı'nda görüşmek üzere. 
Yüksel ÖĞMEN: Yılbaşı öncesi Lefkoşa’da tüm ekipleri seferber etmişsiniz ve halkın hem trafikte hem evlerinde güvenli bir yılbaşı geçirmesi için tüm tedbirleri şimdiden almaya başlamışsınız.
Aydın SOYER: Valla eşinizin hakkı ödenmez, maşallah sizin gölgeniz gibi gittiğiniz her yere o da ayak basıyor. Bu konuda bazı adaylara göre çok şanslısınız. 
Tekin K. BİRİNCİ: KKTC seçim tarihinde belki de ilk kez bir aday seçim kürsüsünden partililere üçlük çektirdi. Şimdi akıllardaki soru şu; seçilmeniz halinde benzer bir davranışı milletvekili yemin töreninde de görür müyüz? 
Cenk MUTLUYAKALI: Geçen TDP’nin aday tanıtım şöleninde oldukça heyecanlıydınız. Baldız TDP’den aday olunca desteklemek için salondaki yerinizi aldınız. Bu arada mühür mü karma mı kullanacaksınız seçimlerde? 
Burcu Başay KARAKAYA: Girne’de UBP’nin düzenlediği çay partisinde aday olmamanıza karşın sanki de milletvekili adayıymış gibi, gelen konuklardan büyük ilgi gördünüz. 
Ongun TALAT: TC Cumhurbaşkanına yönelik karikatüre verdiğiniz tepkiden sonra bazıları sizi sosyal medya hesabınızdan topa tutmuş. Tüm bunlara rağmen görüşünüz değişmemiş. 
Gülşah SANVER MANAVOĞLU: Önder Mağazasında çalışan tüm personeli toplayıp, seçimlerde diledikleri partiye oy verebileceklerini söylemeniz çok demokratik bir duruş. Zaten sizden de bu beklenirdi. 
 
POLEMİX
 Rum Lider Nicos Anastasiadis, Şubat 2018’de yeniden seçilmesi durumunda iki devletli çözümü konuşacağını vadetti. Şahsen bunu yapacağına inanmıyorum, zaten bu zor günleri atlatmak için bunu sadece Türk tarafına vadetti, uluslararası aktörlere değil.”
2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat
YORUM EKLE

banner471

banner474