banner564

Pandemi hastanesi 



Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, aybaşında Lefkoşa'ya bir pandemi hastanesi yapılması için düğmeye bastıklarını kaydetmişti. Hatta 45 günlük bir süre de vermiş ve sosyal medyada bazı isimler 45’ten geriye doğru da saymaya başlamıştı. 
Sevgili dostlar geçen hafta meclis oturumunda Sağlık Bakanı bu hastanenin mutlaka yapılacağını söyledi. Ancak henüz ne yeri ne de şekli şemali hazır değil.
Bence acele etmeye bu aşamada gerek yok. Şuan tedavisi devam eden hasta sayısı sadece 5 kişi. O yüzden bence çok iyi bir planlama ile sadece bugünü değil yarını da düşünerek adım atılmalı.
Bunun için de yeni bir hastane yapmak yerine Girne Amerikan Üniversitesi’nin Girne’ye yapmaya başladığı hastanenin bir an önce tamamlanması ve Girne Akçicek Hastanesi’nin de pandemi hastanesine dönüştürülmesi gerekiyor.
Eğer devletin parası var ise bunu kalıcı olacak bir şeye harcaması gerekiyor. Bu da şuan karkas inşaatı bitmiş olan GAÜ Hastanesi için olmalı. Zira yeni ve modern bir hastaneye kavuşmuş olacak ülke ve başkentin de yükünü büyük bir ölçüde alacaktır bu hastane.
Önümüzde zor bir turizm sezonu var. Eğer bu sene turizmde bir hamle yapmak istiyorsak özellikle yurt dışından gelecek turistlere burada güvence vermemiz gerekecek. 
Gelecek olan turistler hem otelde hem de olası bir durumda hastanede güvende olmak isteyeceklerdir. Bunun için de Girne Akçiçek Hastanesi’ni bir an önce GAÜ Hastanesi’ne taşıyıp boşalan hastaneyi de pandemi hastanesi haline getirmemiz gerekiyor.
Girne’de bugün birçok otel var. Bunlara en yakın hastane Girne Akçiçek Hastanesi. Bu hastaneyi bu tür salgınlar için hazır hale getirdiğimizi tur operatörlerine ve ülkemize gelecek turistle bunu anlatmamız halinde sezonu en az hasarla kapatmak için büyük bir fırsat elimize geçebilir.

Araştırma Komisyonu kurulsun
İddiaları atan isimler sıradan isimler olmayınca işi, halının altına süpürmemek gerekiyor. Bence vakit kaybetmeden bu konuları ve iddiaları araştıracak bir komisyon kurulmalı.
Sağlık Bakanlığının bu süreçte ne kadar malzeme aldığını, alınan bu malzemelerin nerelerde harcandığına dair bir rapor hazırlanmalı. Çünkü bugün bu iddiaları sümenaltı edenler aradan biraz zaman geçince yeniden ortaya dökeceklerdir ve boş tartışmalar ile siyasete yeni bir malzeme kapısı olacaktır.
İşte buna fırsat verilmemesi gerekir. Hatta bu konuda bizzat ilk adımı hükümet atmalı. İleride bu konuların tekrar gündeme getirilmemesi adına bir an önce bu iddialar araştırılıp sonuçları kamuoyu ile paylaşılmalıdır. 

Kapalı yaşam
“Corana sürecinde, 56 bin kişi ülkeden çıkarken, 13 bin kişi giriş yaptı. Nüfus 43 bin kişi azaldı. (Öğrenci, turist ve çalışan işgücü). 4 Mayıs sonrasında, kademeli olarak açılım olacak gibi. Ancak içe kapalı yaşam belli bir müddet daha devam edecek...”
Hasan Karlıtaş

MESAJLAR 
Remziye SEVEN: Karantina süresince işe her gün giderek yeni bir rekor kırdınız galiba. Bakalım karantina sonrasında size bir madalya verilecek mi? Merak içinde bekliyoruz. 

Nurettin ÇIRAKOĞLU: Şu maske takma konusunda sıkıntı yaşayan tek siz değilsiniz. Günay Afrika Lideri de epey uğraştıktan sonra takabildi maskeyi. Üstelik onun başına bu durum canlı yayın esnasında geldi. 

Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Son günlerde sağlık konusunda hayli önemli iddiaları önemli isimler dile getirdi. Bugün yazdık bu konuda, acaba siz bu işe ne diyorsunuz, araştırma komisyonu sizce de gerekli değil mi? 

Nevzat AKÇAGİL: Görneç’teki en güzel çeşmelerden bir tanesine imza attığınız konuşuluyor. Yakında pek çok kişi benzer çeşmelerden yaptırmak için kapınıza dayanırsa hiç şaşırmayın. 

Ersan SANER: Dün ekranlara asker tıraşı ile çıktınız. Genelde evde beylerin saçlarını hanımlar kesiyor. Sizin tıraşınızı kim yaptı, bu arada bu yeni haliniz epey yakışmış size. 

Orhan BAYRAKTAROĞLU: Evde iş yaparken ufak bir kaza sonucu kafanızı yardığınızı üzülerek öğrendik. Çok geçmiş olsun, umarız en kısa sürede dikişleri aldırırsınız. Anlaşılan ev işleri size göre değil. 

Dilek KIRICI: Karantina günlerinde evde kalmaktan ötürü ruh haliniz iyice bozuldu diye duyduk. Neyse Ramazan bayramı yaklaşıyor, gelenler gidenler sizi eski halinize kısa sürede getirecektir. 

Mustafa AKINCI: Şu “15 Nisan’da 22 bin kişi virüse yakalanacak” açıklamanız bugünlerde elden ele dolaşıyor sosyal medyada. Bu konuda bir açıklama yapsanız hiç fena olmayacak galiba. 

Yusuf AVCIOĞLU: KIB-TEK'teki Turbocharger alımıyla ilgili olarak dün verdiğiniz bilgilere teşekkür ediyoruz. Ha keşke bu işler basına düşmeden önce basınla paylaşılmış olsa çok daha iyi olacak. 

Erhan ARIKLI: Cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin Anayasa Mahkemesine açtığınız davada son durum ne? Bu dava ne zaman görülecek sizce? Bu konuda bir açıklama şart oldu gibi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aziz  M Kent
Aziz M Kent - 4 yıl Önce

GAU nin devlete devretigi en guzel yerde Hastahaneye uygun Binayi yap islet devret usulu ile derhal baslatilmali ALIHAN PEHLIVANI TEBRIK EDERIM

banner471

banner474