banner564

Para gerekiyor

Kim istemez ki yollarda hiçbir sorun olmasın. Hele kazaların önüne geçilsin. Dün Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ile telefonda kısa bir görüşme gerçekleştirdim ve dün yaşanan kazadan sonra sosyal medyada oluşan tepkileri konuştuk.
Bir kere dün telefonda görüştüğüm Atakan, inanın sizden benden daha üzgün. O da sorunların çözümleri konusunda çaresizlikten yani parasızlıktan bunalmış durumda. 
Günün sonunda Atakan da bu memleketin bir evladı ve onunda en büyük arzusu o makamda iken bir şeyleri yapabilmenin, halkın refahı ve mutluluğu için bir şeyleri başarabilmenin çabası içinde.
Ama kısmetsizlik diye de bir şey var hayatta. Siz ne kadar istekli olursanız olun, eldeki imkânlar doğrultusunda bir şeyleri başarabiliyorsunuz işte. 
Lefkoşa-Gazimağusa yolunun ortasına bariyerler konulması için bugün 36 milyon gibi çok ciddi bir kaynağa ihtiyaç var. Aslında bu tür kaynaklar TC yardımları ile bugüne kadar çözülebiliyordu ama ne şans ise 3 yıldır TC’den gelen kaynaklarda ciddi bir düşüş var. 
Ve içerdeki imkânlarla bu yolların yapımı maalesef bir türlü tamamlanamıyor. Ya bir yerden kaynak bulacaksınız ya da kendi kaynağınızı kendiniz yaratacaksınız.
Bugüne kadar kaynak arayışı devam etti ve bir sonuç alınamadı. Şimdi kendi öz kaynaklarımızdan bu paranın nasıl sağlanacağı konusunda fikir yürütmemiz gerekiyor. Atakan da bunu anlamış olacak ki artık o da nereden bir kaynak yaratırım arayışı içerisine girmiş durumda.
Eminim ki bu kaynak içeriden bir şekilde bulunacak ve bir an önce yapılması gerekenler yapılacak. Bugün Alsancak-Girne yolu için yerel gelirlerimizden bir kaynak bulundu ve bu yol için dün ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanabildi. 
Elbette gidenler geri gelmeyecek ama bundan sonra benzer kazaların olmaması için de arayışlarımız devam edecek. Son bir söz de araç kullanan hepimize. Şartlar belli, bu şartlar doğrultusunda çok daha dikkatli araç kullanmamız gerekiyor. 

Beni Orada Bekle
Bu yıl Tanyel'in gülümsemesi, çocukluk kanseri bilincini artırmak ve zor zamanlarda çocuklara ve ailelerine yardım etmek ve desteklemek için fon toplamak için Dünya'nın her yerine ulaştı. Sürekli desteğiniz için hepinize çok teşekkür ediyoruz.
Son etkinliğimiz, olabildiğince çok farkındalık ve fon sağlamaya devam ettiğimiz için bu yılın en zorlu ve en korkunç mücadelesi için bizi Kıbrıs'a geri götürecek. Ultra 75 km'lik koşu, Murat Gökçe (Ada'nın babası) ve Nadya Zuyeva ile birlikte Aspava Restoranı’nın dışındaki Yedidalga'dan 29 Aralık 2019 Pazar günü saat 06: 00'da başlayacak.
Tur, narenciye kokulu Güzelyurt portakal tarlaları ile Lefkoşa'ya 55 km. Burası koşucu arkadaşlarım, arkadaşım Ali Kayral ve “Run DMC” ekibinin 20 km'lik son itiş için bize katılacağı yer: Boğaz dağları boyunca yokuş yukarı, yokuş aşağı, muhteşem dağ ve deniz manzaralı, tarihi Girne kalesinde bitirmeye doğru ilerliyor. Her şey yolunda giderse, yerel saatle 15.00'te bitirmeyi bekliyoruz.
Kıbrıs'taysanız lütfen bu unutulmaz etkinliğe katılın ve bizi neşelendirin.
Hepimiz büyük bir fark yaratabilir ve çocuklarımıza çok fazla gülümseme verebiliriz. Yolculuğumuzu takip etmek için Kıbrıs yerel radyo sosyal medyası ve TV'sini takip etmekten çekinmeyin.

Birlikte, Tanyel'in Gülümsemesi ile çok şey başarabiliriz. 2020 için herkese sağlık ve mutluluklar diliyorum. Gülümsemeye devam et…
Tanyel'in Gülümsemesi, 24 yaşına kadar olan çocuklara ve ailelerine kanser gerçekliği ile mücadele ederken yardım etmek için Tanyel Uzun'un anısına kurulan bir yardım kuruluşudur. Sağlayabileceğiniz her türlü yardım ihtiyacı olanlar için gerçek bir fark yaratacaktır. Desteğin için teşekkürler. Son derece minnettarız.
www.tanyelssmile.org.uk

MESAJLAR

Leman KUTAY: Dün yeni kırmızı arabanız ve kırmızı ceketiniz ile tam bir uyum içindeydiniz. Bu arada yakın dostlarınız mini bir kutlama bekliyor yeni arabanız için, bizden iletmesi. 

Jale Refik-ROGERS: Pek muhterem dedeniz Hakk’a yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun. 

Afet ÖZCAFER: DP Genel Sekreterliğine yeniden getirilmenizden ötürü sizi de tebrik ediyoruz. Zor bir dönemde daha partinin ağır yükü bir kez daha omuzlarınızda olacak. 

Ayşegül BAYBARS: Anlıyoruz sıkıntılı bir süreçten geçiliyor ve hayli sinirler gerin. Ama yeni bir yıla gireceğimiz şu günlerde personel sizden biraz daha anlayış ve hoş görü bekliyor. Bizden iletmesi. 

Halide ERTÜRK: Geçtiğimiz hafta sonu kız arkadaşlarınız ile birlikte İstanbul çıkartması yapmışsınız. Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun da yılbaşı alış verişi için neler neler aldınız, bari onları anlatın bize. 

Serdar DENKTAŞ: Yılbaşında aday olup olmayacağınıza dair kararı verecekmişsiniz. Yoksa sizde devlet piyangosunun bu yılki büyük ikramiyesini rüyasında görenler arasındasınız. Öyleyse amorti de iyi bir deneyim olabilir. 

Cafer GÜRCAFER: Emirname konusunda iş, bir noktaya geldi diye duyduk. Bugün bu konuda görüşlerinizi almak için size uğrayıp bir acı kahvenizi içeceğiz. 

Hasan SUNGUR: Yeni yılda hem emirname hem de çok uzun süredir beklediğiniz yasa konusunda bazı önemli gelişmeler olacak gibi gözüküyor. Bakalım seçim yasakları başlamadan gerçekleşebilecek mi? 

Arda GÜNDÜZ: Dün gece Basın-Sen’in yeni yıl eğlencesinde düzenlenen piyangodan size akıllı saat çıkmış. Bize de kuaförden saç kesimi çıktı. Acaba hediyeleri değişsek mi? 

Ulaş BARIŞ: Basın-Sen’in gecesinde Arda Gündüz ile birlikte söylediğiniz şarkıları duyunca gazeteci değil de ses sanatçısı olmanız gerektiğini düşündük. Kesin çok daha fazla kazanırdınız. 

Ali KİŞMİR: Basın Sen’in gecesinde sahnede söylediğiniz “çav bella” şarkısında bazı kısımları unutmanızdan ötürü gece boyunca eleştiri aldınız. Neyse size yeni yıl hediyesi olarak bir CD alıp göndereceğiz. 

Özgün KUTALMIŞ: Geçtiğimiz haftalarda ufak bir operasyon geçirdiğinizi üzülerek öğrendik. Umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza kavuşursunuz. Çok geçmiş olsun diyoruz. 

Arif ALASYA: Sosyal medyada bazı kişiler ile uzun uzadıya tartışmak yerine onları takipten çıkartıyormuşsunuz. Ee nerede kaldı sizin mücadeleci ruhunuz. 

Meryem ÖZKURT: Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 56’ncı yaşını kutluyoruz. Bugün ve geçmişte emeği geçen herkesi yürekten kutluyoruz. Nice yaşlara BRTK…  

YORUM EKLE

banner608

banner474