banner564

Paris ayağımıza geliyor

Hilton Oteller Zincirinin varisi,  dünya moda ikonu, Paris Hilton Limak Cyprus Deluxe Hotel’de büyük bir parti verecekmiş. Şimdiden beni bir heyecan sardı ki sormayın.
Ne muhteşem dörtlü hükümetin mazeret içeren açıklamaları, ne Başbakan Erhürman’ın tornistan yapan açıklamaları nede Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşen Lute'nin durumu beni bu kadar heyecanlandırmamıştı.
Dünya yıldızı geliyor…
Şimdiden ne giymeli diye düşüyor insan. Tabi birde bu organizasyona kimler davet edilecek? Ona göre giyim kuşam hazırlanmalı.
İşin şakası bir yana DPÖ’nün son ekonomik verilerine de yansıdığı gibi KKTC’de ekonomi, Eğitim ve Üniversite sektörünün üzerinde duruyor. Artık bu ramaklarla da tescillenmiş durumda.
Dünya’nın en saygın akademisyenleri üniversitelerimize gelirken, dünyanın en popüler isimleri de turizm tesislerimizi tercih etmeye başladı. Gelinen nokta açısından son derece sevindirici bir gelişme bu.

Paris’e beş tavsiye
Ağustos ayının başında ülkemize geleceğini duyuran sevgili Paris Hilton’a ülkemize gelmeden 5 önemli şeyi tavsiye etmeyi bir görev addettim kendime.
BİRİNCİSİ: Aman, “Kıbrıs çok güzel bende burada yaşamak istiyorum, KKTC vatandaşlığı falan verin” gibisinden başımıza yeni bir tartışmayı açma. 
İKİNCİSİ: Basın ile arana mesafe koy, zira bizde parti gazeteciliği yaygın olduğu için vereceğin mülakatı bir partinin gölgesine çekmek isteyebilirler.   
ÜÇÜNCÜSÜ: Hükümet senin üzerinden yeni bir zam dalgası başlatabilir sevgili Paris. Lütfen buna müsaade etme. Zaten zam yapmak için bahane arıyorlar aradıkları bahane sen olma. 
DÖRDÜNCÜCÜSÜ: Muhalefet vekillerine de dikkat et sevgili Paris. Örneğin UBP’li vekillerle fotoğraf çektirme, zira kurultay var, bunu kullanmak isteyenler çıkabilir. 
BEŞİNCİSİ: Spor kulübü başkanlarından da uzak dur sevgili Paris. Zira senin vereceğin partinin sonrasında seni Rakı gecesine davet eden bir kulüp başkanı ile karşılaşma olasılığın şu günlerde hayli yüksek. 

Bedelli
Türkiye’de bir kez daha bedelli askerlik düzenlemesi yapıldı ve yurt dışında yaşayan vatandaşların 2 bin avro karşılığında bedelli askerlik yapmasını içeren madde ile temel askerliğin 21 güne indirilmesi teklifi komisyonda kabul edildi.
Hali ile aklımıza bir kez daha KKTC’de de benzer uygulamaların yapılıp yapılmayacağı konusu geldi. Evet, GKK’da yeterli sayıda asker yok, ama elde edilecek gelir ile Uzman statüsünde personel GKK’ye kazandırılabilir. 
Bir yanda vicdani ret tartışmaları diğer yanda Türkiye’de çıkan bedelli tartışmaları. Bizimde bu konunun bir köşesinden tutmamızın zamanı geldi anlaşılan. 
 

MESAJLAR 

Fikri ATAOĞLU:  Kısa bir süre sonra ülkemize geleceğini açıklayan Paris Hilton’a da ülkemiz turizmini tanıtması açısından yaptığı katkılardan dolayı tebrik edip, Acun Ilıcalı gibi plaket ile onurlandıracak mısınız? 

Özdil NAMİ: Dün akşam patronlar kulübü Ticaret Odasında üyelerin karşısında soğuk terler dökmüşsünüz. Bu arada odanın açıklamasının ardından gerçekleşen bu ziyareti keşke daha önce planlasaydınız. 

Ahmet SAVAŞAN: Dünya Sağlık Turizmi Konseyinin temsiliyeti konusunda Rumlar harekete geçmişler ve sizin dünya başkan yardımcılığınıza itiraz etmişler. Bakalım bu kez nasıl bir sonuç çıkacak ortaya. 

Mustafa AKINCI:  BM Genel Sekreterinin özel danışmanı Jane Holl Lute ile ilk görüşmeniz nasıl geçti. Zira görüşmeden sonra herhangi bir açıklama gelmedi. 

Mehmet EZİÇ: Yenilenen Lefkoşa Eziç, gerçekten çok özel ve güzel olmuş. Bu arada üst kat için engelli asansörünün konulması da ayrı bir güzellik olmuş. Tebrik ediyoruz, hayırlı işler diliyoruz. 

Doğukan ULAÇ: Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışını genel klasmanda erkeklerde birinci olarak bitirip yüzümüzü güldürdünüz. Bu başarınızın devamının gelmesini diliyoruz ve sizi tebrik ediyoruz. 

Turgay DENİZ: Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak her alanda kaliteli yatırımcının ülkeye gelmesi adına bir takım çalışmalar başlatmışsınız. Bu arada Yeşilhat tüzüğünü de incelemeye almışsınız. 

Enver ÖZTÜRK: Vatandaşlıkları iptal edilenler için açtığınız hukuk mücadeleniz ilk meyvesini vermiş. Zaten en başından bu işin böyle olacağı belliydi ama birileri ısrar edince sonuçta kaçınılmaz oldu. 

Akay CEMAL: Yeniden sahalara dönmeniz güzel oldu. Bu arada doktorların tavsiyesine uyup sigarayı da hayli azaltmışsınız. Ha keşke komple vedalaşabilseniz ne güzel olurdu. 

Betül Dizdarlı HASTAN: Paris Hilton’un geleceğini duyunca bir telaş almış sizi sormayın gitsin. Sırf bu özel gecede ne giyeceğinize karar vermek için telefon defterindeki tüm dostlarınızı aramışsınız. 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Ön elemede Fenere Benfica çıkınca biraz hayal kırıklığına düşmüşsünüz. Hiç merak etmeyin, bu Fener bu turu geçer. 

Bulut AKACAN:  Girne’de muhteşem bir törenle yeni yaptığınız sitenin tanıtımını ve açılışını gerçekleştirmişsiniz. Açılış siyaset ve sanat dünyasının birçok ünlü ismini bir araya getirmiş. 

Ömer AKAMA: Sizin oynadığınız reklam filmleri çok tutunca yeni reklam film teklifleri de gelmeye başlamış. Özellikle Biray Deliceırmak ile sizi aynı filmde görmek istiyorlarmış. 

Tolga ATAKAN: Son dönemde sadece bakanlık işleri değil artık parti işleri içinde vakit ayırmaya başlamışsınız. İyi de olmuş, zira birilerinin parti ile de ilgilenmesi gerekiyordu.

Ertan BİRİNCİ: Başkent Lefkoşa’ya büyük bir marka olan Altınyıldız’ı kazandırmışsınız. Ürünleri ve fiyatları ile dikkat çeken bu markayı getirmeniz son derece isabetli bir yatırım olmuş. 

POLEMİX
 “Siz önce neredeyse yoksulluk seviyesine indirdiğiniz ülke halkından özür dileyin. Bırakın Londra'da gezmeleri. Ülke yangın yerine dönmüş, sizler ülkede bir düzen kurmadan, yurtdışında yaşayan yurttaşlarımızı davet ediyorsunuz. Bizler de istiyoruz yurtdışındaki yurttaşlarımız ülkelerine gelsin. Ama yangın yerine dönen, düzensiz bir ülkeye gelsinler istemiyoruz.”
YDP Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz  

YORUM EKLE

banner471

banner473