banner564

Pilli sıcak bölgede

Son günlerin sıcak bölgesi Alsancak-Lapta’da ki son durumu yerinde görmek isteyen Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli dün bölgeye gitti ve belediye başkanları ile bir araya geldi.
Alsancak ve Lapta bölgesi pandeminin ilk çıktığı günden bu yana gündemden düşmüyor. Bunun nedeni bölgenin çok hareketli olması. İşte bir dizi yeni kararlar alındı. 
Buna göre; 
Alsancak ve Lapta bölgesinde 65 yaş üstü kişilerin aşılanması yoğunlaştırılacak. Sıkıntı yaşanmaması için koordinasyonu Alsancak ve Lapta Belediye ekipleri sağlayacak ve çok kısa bir süre içinde bölgede aşılanma çalışmaları hız kazanacak.
Ayrıca bölgede yapılan test sayıları artırılacak, düzenli ve rast gele PCR testleri yapılacak.
Tüm bu çalışmalar çok hızlı ve koordineli bir şekilde yapılırsa hafta sonuna kadar bu bölge yeniden açılabilecek ve bölgedeki vatandaşlar ile birlikte esnaf da rahat bir nefes alabilecek.

Tatar değişsin mi?
Son günlerin bir başka tartışma konusu Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar’ın köylere yaptığı ziyaretler. Öyle ki birileri bu ziyaretlerden oldukça rahatsız olmuş.
Oysa Ersin Tatar siyasete atıldığı ilk günden bugüne KKTC’yi karış karış geziyor. Ersin Tatar’a kimse o zaman “neden geziyorsun” diye sormadı.
Şimdi ne değişti?
Efendim Cumhurbaşkanı olmuş, o yüzden ağır takılması ve Sarayı’ndan çıkmaması gerekiyormuş. 
Bir kere doğrudur rahmetli Denktaş’tan sonra hiçbir Cumhurbaşkanı halkın arasına karışmadı. O yüzden biraz garip gelebilir bu durum. Ama Ersin Tatar için esas sıkıntı bence gezmediği gün başlayacak. 
Çünkü ayda bir kapısını çaldığı insanlar onu bir daha göremeyecekler. Ne diyecekler “aha gördün, seçildi ve bizi unuttu.”
Ne yapacak yani diğer 4 cumhurbaşkanı gibi 4 yıl boyunca Saray’da oturacak ve son bir yılda mı halkın arasına karışacak? Bu beklentide olanlar daha çok beklerler. 
Ersin Tatar, bu ülkenin neredeyse tamamının kapısını çalmış bir liderdir. İnsanların en özel anlarında yanında olandır. Şimdi Cumhurbaşkanı seçildi diye bu özelliğinden vazgeçmesini beklemek hem o insanlara hem de Ersin Tatar’a yapılacak en büyük fenalıktır. 

Ya sonra
Daha pandemi var da Ersin Tatar bu kadar dolaşıyor. Yarın pandemi kalkınca Ersin Tatar, Türkiye ve dış dünyaya açılacak. Her kapıyı her şartta zorlayacak. 
Ha şimdiden o gün yapılacak eleştirileri de görebiliyorum. Yok devlet başkanı olarak mı gitti? Yok, nasıl karşılandı? Yok, kim karşıladı? Yok, hangi bütçe ile gitti… Bu meyanda pek çok eleştiri pandemi sonrası Ersin Tatar’ı bekliyor şimdiden.
Ama şimdiden söyleyeyim buna da hazırlıklı olmakta fayda var. Çünkü daha şimdiden Anadolu’dan Saray’a yüzlerce davet geliyor. 
Çok uzun süreden bu yana kopan bağları yeniden güçlendirecektir Ersin Tatar. Rahmetli Denktaş’ın izlerini takip edecek ve Anadolu insanı ile Kıbrıslı Türklerin kardeş olduğunu yeniden her iki topluma da anlatacak. 
Biraz sabredin, yakında göreceksiniz zaten…

MESAJLAR
Ersin TATAR: Her eleştiriye cevap verilecek diye bir kural yok. Elbette yaptığınız her şeyi herkesin beğenmesini beklememek gerekiyor. Siz halka bakın, halk ne istiyor? Sizi görmek istiyor mu? İstemiyor mu?

Gazi GÜNEY: Çiftlikte yetişen ürünleri vatandaşın ayağına kadar götürerek hem büyük bir hizmet veriyorsunuz hem de bu dönemde bulaşın yayılması adına büyük bir özveri yürütüyorsunuz. 

Tufan ERHÜRMAN: Erken seçim konusunda muhalefetin de istekli olmadığı yönünde haberler artık ayyuka çıktı. Sanırım bu konuda daha net olunmalı veya yöntem değiştirilmeli.

Dr. Ali PİLLİ: Denetim konusunda yetkinin yerel yönetimlere devredilmesi için bu hafta Bakanlar Kurulu’na bir öneri daha sunacakmışsınız. Bakalım diğer bakanlar ne diyecek bu işe.

Dr. Ali ÇAYGÜR: Cumartesi ve pazar mesai yapıp Lefkoşa-Girne arasında mekik dokumuşsunuz. Aşılamanın ilk haftasında ki kargaşanın ortadan kaldırılması için epey uğraş verdiğiniz gözlemleniyor. 

Hasan UZUN: Uzun zamandır sizin oralardan mangal dumanı yükselmiyordu. Geçtiğimiz cumartesi günü mangal partisi yerine ciğer partisi vermişsiniz. Yalnız bu sefer sosyal mesafe kurallarına göre olmuş ciğer partisi. 

Gürkan KARA: İlgili Bakan yazısını yazmış, Cumhurbaşkanı da onaylamış ama ne oldu ise Başbakanlıktan sizin yazı basına servis edilmedi. Bir araştırın bakalım bu işin perde gerisinde ne var diye?

Ersan SANER: Kulislerde Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bu hafta Ada’ya bir ziyaret planladığı konuşuluyor. Oktay ziyaretinde bazı konuları masaya yatıracakmış. 

Cemal REDİF: Geçen yıl kurumu kara geçirmenin faydalarını bu yıl ziyadesi ile gördünüz herhalde. Üretici peşin ödemeden ziyadesi ile memnun. Birde eldeki ürünler için pazar bulunabilse. 

Berna SELENGİN: İçişleri Bakanlığına bir kez daha gidecek olmanız en çok personeli sevindirmiş. Öyle ki geçmiş dönemde burada yaptığınız çalışmalar en çok da çalışanları mutlu etmişti. 

Ünal ÜSTEL: Hafta sonu Karpaz ve Gazimağusa’yı gezip bu bölgelerde yarım kalan yolları incelemişsiniz. Fuat Bey’in gelmesi ile birlikte bir takım dosyaları kendisine iletecekmişsiniz, özellikle de yarım kalan yolları.

Murat CİVELEK: Keşke sendikalar ideolojik olmasalardı diyorsunuz ama bizde siyasetin bulaşmadığı yer mi kaldı? Öyle bir hastalık ki bu Corona’dan beter. Hem bunun aşısı da yok henüz. 

Sinan BAĞDATLI: Lefkoşa’daki oteli sessiz sedasız açmışsınız. Hayırlara vesile olsun, umarız en kısa sürede pandemi kalkar da Lefkoşa’ya ayrı bir renk katarsınız. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 3 yıl Önce

bizim kapıyı çalmadı herkesin çalmaz doğru haber yapın lütfen

galip
galip - 3 yıl Önce

gideceği yerler belli anamur ankara istanbul antep mersin adana hatay birde london

banner608

banner473