banner564

Piyangolardan 13 milyon

Hükümet ay sonu maaş ödemeleri için her taşın altına bakmaya başladı deyim yerinde ise. Ve bu nedenle dünkü Bakanlar Kurulunun ardından bugün bir kez daha bir araya gelecekler.
Hangi fonda ne kadar para var bunlar bulunup ilk etapta ay sonu maaşları ödenecek. İkinci hazırlıkta ise çok ciddi bir tasarruf paketi çalışması başlatıldı. 
İlk etapta ek mesailerde ciddi bir dokunuş olacak. Onun dışında başta teşvikler olmak üzere birçok kalemde tasarruf tedbirleri hayata geçecek. Televizyonlara yapılan uydu yardımları başta olmak üzere birçok noktada kesintiler yürürlüğe sokulacak. 
Ve ilk etapta fonlar üzerinden bu ay sonu maaşların denk getirilmesi için Başbakanlığa bağlı Devlet Piyangolarının fonda biriken 13 milyonu bugün Maliye Bakanlığının kasasına aktarılacak. Ekonomik tedbirler devreye girecek olan süreye kadar bu fonda birikenler, mevduatlar maliyenin kasasına yatacak. 
Bunun gibi birçok yeni uygulama bugünkü bakanlar kurulunun da ana gündemini teşkil edecek. 

3’lü toplantı
Önceki gün kabinedeki 3 HP’li bakanın toplantısı İçişleri Bakanlığında yapıldı. Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, İçişleri Bakanlığı’na gidip uzun bir süre toplantı gerçekleştirdi.
Bu toplantıda Özersay’ın parti içinden birilerinin basına bilgi sızdırdığını bu konuda bakanlardan önlem almasını istediğini öğrendik. 

Arıklı mı? Denktaş mı? 
Geçtiğimiz gün ot kesme makinası ile fotoğrafları sosyal medyaya düşen Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile bir ay kadar önce evinin bahçesindeki otları kesen YDP Başkanı Erhan Arıklı’yı sizler için karşılaştırdık.
İşte aralarındaki en temel 7 fark:
BİRİNİCİSİ: Erhan Arıklı daha otlar yeşil iken biçmeye başladı. Serdar Denktaş ise sararmış otları biçti. Birisi işini erken yaparken, diğeri son ana kadar bekliyor. 
İKİNCİSİ: Erhan Arıklı babadan kalma yöntemle “tırpan” ile otları keserken Denktaş daha modern, ot kesme motoru ile yapıyor bu işi. 
ÜÇÜNCÜSÜ: Erhan Arıklı tırpan kullanmada hayli başarılı. Serdar Denktaş belli ki makinanın daha yabancısı. Zamanla öğrenecek gibi. 
DÖRDÜNCÜSÜ: Erhan Arıklı kendi evinin bahçesindeki otları keserken Serdar Denktaş mahallenin yolunu temizliyor. Yani Arıklı’ya göre daha toplumsal davranıyor. 
BEŞİNCİSİ: Erhan Arıklı ot kesme videosunu kendi paylaşırken, Serdar Denktaş’ın videosunu yoldan geçen birisi paylaşıyor. 
ALTINCISI: Erhan Arıklı’nın videosu haber olmaz iken, Serdar Denktaş’ın ot kesme girişimi anında haber oldu. Denktaş daha popüler demek ki. 
YEDİNCİSİ: Her ikisi de güneş altında iş yapıyorlar ve her ikisinin de güvenlik önlemleri konusunda çok ciddi zafiyetleri var.

MESAJLAR

Emir ERSOY: Evde küçük bir talihsizlik yaşayıp kendinizi ciddi şekilde sakatlamışsınız. Neyse çok ama çok geçmiş olsun. Anlaşılan bir süre evden pek fazla uzağa gidemeyeceksiniz. 

Zeki ÇELER: Serdar Beyin ot biçme fotoğraflarında iş güvenliği önlemleri alınmadığı çok net gözüküyor. Bakanlık olarak bu konuda bir şey demeyecek misiniz? 

Fikri ATAOĞLU: Girne Belediye Başkanı ile aranız fena halde açılmış. Nidai Başkan sizin cep telefonlarınıza bile bakmıyormuş. Bu hafta sonu da sizin festivale katılmamak için yurt dışına gitmiş. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Turizmin başkenti Girne’de yapılacak olan turizm festivaline katılmayacağınızı açıklayıp, gerekçe olarak eski yat limanının durumunu gösterdiniz. Vatandaş bunları değerlendiriyor.

Yalçın KOÇYİĞİT: Dün Lefkoşa’da milletti sıradan geçirmişsiniz tavlada. Arabanın arkasında taşıdığınız tavla çantasını gittiğiniz her yere götürmeye başlamışsınız. Neyse Lefkoşalılar fena bileniyor size. 

Ercan İBRAHİMOĞLU: Bir hafta boyunca İstanbul’da maç görüp gelecekmişsiniz. Aman Trabzon maçı öncesi ne kadar totem varsa yapın. Zira sonuç çok acı olabilir. 

Burak DAHLAMER:  Geçen sabah Dereboyu’nu süpürürken sizi görenler hayli şaşırmışlar. Oysa eskiden esnafın ilk yaptığı iş dükkânın önünü süpürmek olurdu. 

Songuç KÜRŞAD: Dün sabah bir grupla, öğlen başka bir grupla akşama da ailenin gençlerinden oluşan bir grupla dışarda yemek yerken görüldünüz. Anlaşılan siyasete girmeye kesin karar verdiniz. 

Erdoğan BAYBARS: Motorlar biraz tekleyince hayli korkmuşsunuz ve dostlarınızı da korkutmuşsunuz. Neyse çok geçmiş olsun, umarız önemli bir şey yoktur. 

Dr. Bülent DİZDARLI: Son kazadan sonra hayli öfkeli ve sinirli gördük sizi. Oysa bu memlekette bu tür cinayetlere alıştık arttık. Her gün birileri gidiyor nasılsa. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Muhalefet milletvekilleri sizin kadar muhalefet edemiyor valla. Dün yine estiniz gürlediniz ama bir türlü yağmadınız. Neyse bu da bir şeydir. 

Tolga ATAKAN: Siz yol bitirmeyi planlarken var olan müteahhitlik firmaları da ülkeyi terk ediyor. Sanırsak dağ yolundaki firmadan başka bir firma kalmadı ülkede. Aman o dağdaki arkadaşları sıkı takibe alın. Dost tavsiyesi... 

Hasan SUNGUR: Yıllardır yılan hikayesine dönen emlakçılar yasası nihayet Bakanlar Kurulundan geçip meclisin yolunu tutmuş. Bakalım bir şekilde geçecek mi o yasa meclisten de. 

Reşat AKAR:  Şu Girne yolunda, iki şerit arasında duran ağacın gölgesinde mangalı ne zaman yakacağız? Bak 1 Mayıs’ta geldi, bence tam piknik havası var havada.  

YORUM EKLE

banner471

banner474