banner564

Psikolojik bir durum mu?

 TAK’ta görev değişimi dün yapıldı. Eski müdür, yeni müdüre görevini devretti. Klasik teşekkür konuşmaları falan yapıldı, çiçekler alındı verildi.   
Dünkü devir teslim töreninde alışık olmadığımız tek durumu Neriman Saygılı dile getirdi. Dedi ki; “Sayın Bakan Özersay’ın, bir akademisyen olarak görevde olduğum sürece iletişimimizin iyi olması ve sorun yaşamamamız nedeniyle görev değişikliğini bana söylemesini, bunu kendi sesinden duymayı isterdim.”
Aslında Neriman Saygılı bilerek veya bilmeyerek bir durumu ortaya koydu. Zira HP’nin görev devir teslimi aldığı tüm kamu kurum ve kuruluşlarında benzer görüntüler yaşandı.
Bunun iki tane nedeni var sevgili okurlar.
BİRİNİCİSİ: HP’nin bugüne kadar devlet yönetme ve devlet ciddiyeti ile ilgili bir deneyiminin, bu deneyime sahip kadrolarının olmayışı.
İKİNCİSİ: Halkın Partisi’nin Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın psikolojik olarak zor bir dönemden geçmesi. Zira kısa sürede çok hızlı bir yükseliş yaşadı ama aynı oranda da eleştiriye maruz kaldı. Ve hali ile bünye, belli bir noktadan sonrasını kaldırmadı. 
Özersay’ın ve ona bağlı bakanlık ve kurumların tümünde yaşanan bu durum, aslında HP’nin geleceği açısından da son derece önemli. Devlet ciddiyetine ne kadar çabuk alışırlarsa ve adapte olurlarsa o kadar az geride kırılmış, kızgın insanlar bırakırlar.

Ekip geldi
Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında imzalanması yılan hikâyesine dönen TC-KKTC Ekonomik Ve Mali İşbirliği Protokolü için Türkiye tarafının tüm üst düzey teknik heyeti adada bulunuyor. 
Protokol için gerekli görüşmeler ilgili muhatapları ile yapılıyor. Ancak protokol henüz imzalanmadığı için birçok yatırım, ödeme de hükümet tarafından bekletiliyor.
Bu arada TC heyetinin yapılmasını istediği bazı hassas konular var. Örneğin; yerel seçimler öncesi belediye sayısının en az yarıya indirilmesi. 
KIBTEK, TELEKOM, LİMANLAR gibi ÖZELLEŞTİRMELER var. Bu konularda bu bir iki gün çok ama çok çetin pazarlıklar yaşanacak. Bizi izlemeye devam edin… 
 
ÇUKUR 

Hükümetin cebinde yok kuruş 
Zıplıyor herkes kanguru sanki 
Full depo siyah Mercedes'in 
Bi de kafamıza bass vurur ama yine yok 
Bu hayatın heyecanı meyecanı yok 
Bu hayatın heyecanı meyecanı yok, yok! 
**
Hah! Kazı, kazan yok! 
Kaybedecek birimiz kaçarı yok 
Ortak çok yatarın yok 
Müşavir olmayan yok 
Muhalefetin façası yok 
Kurtaran paçayı yok 
Gelecek için bi hedefin yok 
Yarının yok 
Temel güvenin yok 
İllegal-legal düzenin yok 
Para kesesi yok 
***
Bekleme rüzgârın esesi yok 
Her şey boş yeni yasa tasarısı yok 
Bak Lefkoşa’da adayın yok, Hah! 
Kollarından öte saranın yok 
Dirisin ya da ölü, arası yok 
Başbakanlığın önünde polisler var 
Elinde silahla komiser var 
Hepsi bana bağlı…
**
Bana tepeler, denizler dar 
Bi de sırtımda keneler var 
Yarım kalır o şarkılar 
Burda panda yok develer var
Bu hayatın heyecanı meyecanı yok 
Bu hayatın heyecanı meyecanı yok, yok!

MESAJLAR
Hanzade ÖZBAŞ: Tarih profesörü İlber Ortaylı hoca ile koyu bir sohbet yapmışsınız ve baya eskilere gitmişsiniz. Keşke o anları kameraya çekseydik, nasıl keyifli nasıl bir güzel program çıkardı, ahhh. 

Turgay HİLMİ: Kıbrıs Sanat öğrencileri Tokyo’da konser vermiş. Konseri Japonya İmparatoru, eşi ve binlerce izleyici alkışlarıyla izlemiş. Keşke devletimizde bu etkinliğe yeteri kadar önem verseydi.  

Mustafa MİS: Girne Belediye Başkanlığı konusunda sizin de kafanız net değilmiş. Bu konuda kime destek vereceğinizi henüz belirleyememişsiniz. Şu meşhur Cumartesi grubunu bir kez daha toplasanız hiç fena olmayacak anlaşılan. 

Tufan ERHÜRMAN: TC’den gelen teknik heyet özellikle özelleştirmeler konusunda somut ilerlemeler istiyormuş. Bakalım bu konuda kendilerini nasıl ikna edeceksiniz? 

Fatoş ÜNAL: Son günlerde ünlü isimleri tek tek manken olarak kullanmaya başlamanız satışları patlatmış diyorlar. Bakalım daha başka kimleri manken olarak göreceğiz sizin mekânda. 

Levent HIZAL: Sosyal medya hesabınız kötü amaçlı kişilerin eline geçmiş kısa bir süreliğine de olsa. Aman dikkat edin bu günlerde ve şifrelerinizi kimse ile paylaşmayın. 

Hasan UZUN: Geçtiğimiz yıl geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Avukat Akan Gürkan'ın anısına kurulan Akan Gürkan Eğitim Vakfı, düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşılmış. Yakında bazı önemli etkinliklere imza atacakmışsınız. 

Afet ÖZCAFER: Pek muhterem valideniz hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Tolga KINACI: UBP’den Lefkoşa Belediye meclis üyesi olmak için aday adaylığı başvurusunda bulunmuşsunuz. Spordan sonra siyasette de yürümeye devam diyorsunuz yani. 

 Tahsin ALTINCIOĞLU: Yıllar sonra yeniden özel sektöre dönüş yapmışsınız, hayırlı ve uğurlu olsun. Sonuçta sizin gibi bilgisi ve tecrübesi olana bu memlekette ekmek çok. 

Serdar DENKTAŞ: Geçenlerde Lefke’ye gitmeden Güzelyurt’a uğramışsınız. CTP’nin adayı Osman Bicen ile bir araya gelip kendisine destek beyan etmişsiniz. Hadi hayırlısı… 

Derman ATİK: Girne Belediyesi Terminal binasında yer alan eski kültür merkezi yeniden inşa edilerek, Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu olarak hizmete açacakmış. Hadi gözünüz aydın bir hayaliniz daha gerçek oluyor desenize. 
 
Emin AKKOR: TAK yeni dönem başladığına göre artık bazı önemli radikal kararlar da alınacak diye umut ediyoruz. Bakalım bu konuda önümüzdeki günlerde neler olacak. 

Oğuz KÖSE: Tüm sosyal medya hesaplarını kapatmışsınız, hayırdır ne oldu da ansızdan böyle bir karar aldınız. Oysa bir sürü takipçiniz vardı sosyal medyada da. 

Turgut ÇALICI: 600 bin TL’nin çıktığı devlet piyangosunun büyük ikramiyesi yanınızdan teğet geçmiş. Çok geçmiş olsun, neyse şans madem bu kadar yaklaştı size denemeye devam… 

POLEMİX
 “Müşavirliği külliyen kaldırmamız mümkün değil. Bu çalışma müşavirliği kaldırma değil, 120’nin üzerine eklememe kararlılığıdır. Aynı kararlılık kamu reformu için geçerlidir. Kamu reformunu yapmak bu hükmetin taahhüt ettiği en önemli konulardan biri”
Başbakan Tufan Erhürman
 

GÜNÜN FOTO
 Hüseyin Özgürgün, Mahmut Özçınar ile birlikte. 

YORUM EKLE

banner471

banner474