banner564

Rahat’sınız Doğuş Hanım!

Doğuş Hanım ‘rahatsız’ olmuş. Uçaklar gürültü yapmış, yollar tıkanmış, hastalar falan hastaneye yetişememiş. Topu topu 30 dakikalık gösteri, rahatsız etmiş milletin vekili Doğuş Derya’yı.
Allah başka rahatsızlıklar vermesin Doğuş Hanım. Hemen yanı başımızda Suriye’de her gün savaş uçakları uçuyor, tek bir farkla, onlar bomba atıyor insanların üstüne, bizimkiler dünya pilotlarının yapamadığı hareketleri yapıyor semalarımızda.
Doğuş Hanım, siz rahatsız oldunuz ama on binler Girne’ye aktı, jetlerin gürültüsünü duymak için. Hem de trafiğe aldırış etmeden. Kimisi anasını aldı geldi kimisi çocuğunu kimisi de sevgilisinin koluna girip geldi.
Milletin kendisi Girne Kordon’da iken milletin vekili gelmedi, gelemedi, çünkü rahatsız oldu, jet sesinden, trafikteki gürültüden…
Doğuş Hanım, siz Rahat’sınız. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun buradaki unsurları sizin rahat olmanız için gece gündüz nöbet tutuyor. Suriye’de olduğu gibi, Lübnan’da olduğu gibi Filistin’de olduğu gibi başınıza gürültü çıkaran jetler bomba atmasın diye...
Yılda bir kere düzenlenen ve 30 dakika süren gürültüye sabrınız bile yok, oysa biz sizi 4 yıldır mecliste sabırla dinliyoruz Doğuş Hanım. Milletin vekili, halkın vekili olarak Girne’de Solo Türk’ü seyretmeye giden insanlara da sabrınız yok ise çıkın mertçe onu da dile getirin de görelim Doğuş Hanım. 

Bu ne yaman çelişki!
Yandaş medya çakıyor birinci sayfadan Taşyapı’nın sahibine hükümet kimlik verdi diye. Alta başka bir haber, vergi rekortmenleri. Adam listede ilk sırada. 
Bu ülkeye yatırım yapan, vergisini düzenli ödeyen ve bu sayede vergi listesinin birinci sırasında yer alan adama Hükümet vatandaşlık verdi diye haber üzerinde kara propaganda yapmak, yakışıyor mu?
Bu düzeni bu sistemi değiştirmeye aday olanlar, bu ülkede vergisini zamanında ödeyen, bu ülkeye yatırım ve katma değer yapanlara vatandaşlık verildi diye şikayet edecekse, vay halimize. Daha da iyi kalsın bu sistem bize…

Sivil toplum, siyasi parti
CTP, ülkedeki bazı sivil toplum örgütlerinin başkanlarını önümüzdeki seçimlerde kontenjan adayı olarak toplumun huzuruna çıkardı. Hayırlı ve uğurlu olsun.
Yalnız bu konuda bizim de elbet diyeceklerimiz var. Örneğin “Hastanede ilaç yok” deyip, mitingde konuşma provası yapar gibi konuşan Tıp-İş Başkanı Dr. Sıla Usar İncirli de kontenjan adayı.
Malum hastane başhekimi yalanlamıştı Sıla Usar’ı. “Meğer aday olacakmış da ondan bağırırmış hastane önlerinde” diyen bir siyasi çıkarsa ne cevap verecek Tufan Hoca merak ederim doğrusu.
Ülkede seçim için uygun zaman değil diyen Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da CTP’den kontenjan adayı. İyi de Fikri Bey’in aday olduğu partinin genel başkanı vermedi mi 7 Ocak tarihini. Ne oldu Fikri Bey’in söylemleri de güme mi gitti!
Baylar, bayanlar, merdivenden kayanlar…
Evet, bu ülke küçük, ama bu küçük ülkede beyinlerimiz de bu kadar küçük değil elbette. Birileri çıkıp gözümüzün içine baka baka başka konuşuyorsa sonra da bildiğini yapıyorsa, bunun hesabını seçim olmadan sormak da bizim boynumuzun borcudur…

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Türkiye Başbakan Yardımcısı Akdağ "2008 yılında başlayan müzakere süreci sona ermiştir" dedi. Siz Sayın Akdağ’ın açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Dr. Derviş EROĞLU: UBP’nin ön seçimi öncesi 4 vekil hariç tüm vekil adayları kapınızı çalmış. Hatta geçmişte size destek vermeyen bazı isimler bile kapınıza dayanmış.
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Hafta sonu yapılacak ön seçim öncesi tüm aday adaylarına aynı yakınlıkta ve uzaklıktayım mesajı verip ön seçimlere karışmayacakmışsınız. 
Tufan ERHÜRMAN: Bazı sivil toplum örgütü liderleri size kırılmış. Acaba diyorlar bizim neyimiz eksikti de bizi de kontenjan adayı yapmadı. 
Serdar DENKTAŞ: KKTC’nin kuruluş yıldönümü için hazırladığınız reklam filmi izlenme rekorları kırmış. Anlaşılan seçimlerde de Rahmetli Denktaş’ı bolca göreceğiz. 
Kudret ÖZERSAY: Geçmiş seçimlerde başka partilerden aday olanların sizin listelerde yer aldığını gördük, demek ki ilk söylediğiniz başka partiden olanları almayacağız sözü havada kaldı. Bu arada Ayorgi’de bir aday adayı size çok tepkili. 
Cemal ÖZYİĞİT: Listelere son şekli verip bu hafta başı adaylarınızı görkemli bir törenle kamuoyuna duyuracakmışsınız. Bu arada bazı adaylar sıra konusunda çok hassas. 
Mehmet ÇAKICI: Bazı önemli aday adaylarını bu hafta kamuoyu ile paylaşacakmışsınız. Bu arada ittifak kurduğunuz diğer partilerle sıralama konusunda anlaştınız mı? 
Erhan ARIKLI: İş adamı Bulut Akacan ile girdiğiniz polemiği ilgi ile izliyoruz. Bu arada aranızda herhangi bir maddi alış veriş oldu mu? Kamuoyu bunu da merak ediyor? 
Çetin SADELİ (Mızır Seçmen): Seçimlere bağımsız aday olarak girmeye karar vermişsiniz. Anlaşılan bu seçimlerin en renkli adayı siz olacaksınız. 
Doğuş DERYA: Dün on binlerce kişi Girne Kordon boyuna akın etti. Acaba bu insanları birileri oraya zorla mı getirdi? Neyse size daha fazla rahatsızlık vermeyelim. 
Zorlu TÖRE: Doğuş Hanımın jetlerden rahatsız olmasına siz ne diyorsunuz? Acaba seneye gürültü çıkarmayan uçaklarla mı yapılsa gösteriler? 
İsmail KAŞOT: Emekli olduktan hemen sonra siyasete girmeye karar vermişsiniz ve Halkın Partisi’nden aday adayı olmuşsunuz. Sizin gibi değerli isimlere toplumun ihtiyacı var hocam. 
Reşat AKAR: Dünkü Diyalog Gazetesinde yıllar önce Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile çektiğiniz fotoğrafı yayınladınız. Acaba hangi yıllarda çekilmişti o fotoğraf? 
Arif Salih KIRDAĞ: Bu seçimlerde köy gezilerini ihmal ettiğiniz sadece Sarayönü’nde politika yaptığınız konuşuluyor. Biraz canlansanız hiç fena olmayacak. 

GÜNÜN SÖZÜ
 Crans Montana’daki görüşmelerin, Rum Yunan ikilisinin uzlaşmaz ve gerçeklerden uzak tutumu sebebiyle sonuçsuz kalmasının ardından, 2008 yılında başlayan müzakere süreci sona ermiştir. Bu durum Rum tarafının adadaki yönetimi, Kıbrıs Türkleri ile paylaşmaya niyetinin olmadığını bir kez daha göstermiştir. Rum tarafı arkasına aldığı Avrupa Birliği’nin yandaş tutumlarıyla şımarık bir çocuk gibi davranmayı artık bırakmalıdır.” 
Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ
YORUM EKLE

banner471

banner473