banner564

Rakamların çok üstünde 

Dün telefonumuz hiç durmadı günlerden Pazar olmasına karşın. Her yerden Coronavirüs ile ilgili haberler aldık. Pek çoğu dedikodu olsa da arayanların verdiği ihbarların bir kısmı ise gerçekti.
Son iki gün içinde yerel bulaşın çok hızlı bir şekilde başladığına şahit oluyoruz. Hükümetin aldığı önlemler yerinde bir karar oldu ancak yetersiz de kalabilir. O yüzden bugünden B planının ne olacağı ve nasıl bir aksiyon alınacağı konusunda da gerekli çalışmalar hiç vakit kaybetmeden başlatılmalıdır. 
Şuan pek çok kişi temaslı olduğu gerekçesi ile kontrol altına alınmıştır. Sadece bizim çevremizden onlarca bildiğimiz isim temaslı olduğu için kontrol amaçlı gözetim altında tutulmaktadır. Gözetim altında tutulanların sayısı duyduğunuz rakamların çok ama çok üstündedir. 
Haftalardır yazıyoruz ülkeye çok kısa bir sürede binlerce öğrenci gelecek. Bunlarla ilgili alınan kararların uygulamaya girmesi sırasında belli sıkıntıların yaşanacağını düşünüyoruz. Bunun için bu tedbirler ile ilgili olarak yapılacak uygulamalar yeniden gözden geçirilmelidir.
Hastanelerde inanılmaz bir yığılma var. Dün Coronalı hastalara hizmet veren bir arkadaşımla görüştüm. Artık yorulduğunu ve moralinin kalmadığını anlatıyordu. 
Tüm buna rağmen yoğun bakımda yatan hastamızın olmaması sevindirici bir gelişme. Umarız hiç kimse o odaya girmeden en kısa sürede bu illetten kurtulur. 

9 Eylül ve Hakan Ataöv
Geçen ay kaybettiğimiz Turizm Planlama Dairesi eski Müdürü Hakan Ataöv’ün yeğeninden bir mail aldım. Benim de çok sevdiğim ve yakın dostum olan amcası Hakan için bir yazı yazmış. Müsaadenizle bunu köşemden paylaşmak istiyorum;
 
 “Derler ki amca baba yarısıdır ama sen bizim babamız gibiydin. Her geçen gün eksikliğini daha çok hissediyorum amca. Her nasılsın sorusuna iyiyim diye yalan söylüyorum. Bu acı ile nasıl yaşanır bilemiyorum. Dönüp arkama baktığımda sadece güldüğümüz anlar aklıma geliyor.
Ne zaman sıkıntımız olsa her zaman yanımızda oluyordun. Bize destek olup yol gösteriyordun. Olmadı be amca hem de hiç olmadı. Arkanda kalan seni çok seven 5 çocuğun var. Boşlukta hissediyoruz, yokluğuna anlam veremiyoruz amcam. O güler yüzünü görememek içimizi yakıyor be amca. Daha çok yapacağımız şeyler vardı amcam. Çok erken oldu bu ayrılık. Sessiz gemi gibi çıktın limandan, ne mendil sallandı, ne de bir kol. Nurlar içinde uyu amcam. Bedenen aramızdan ayrıldın ama ruhen bizimlesin. Senin gibi amcam olduğu için dünyanın en şanslı insanlarından birisiyim. Adını yaşatmak için son nefesime kadar elimden ne gelirse yapacağım. 
Bugün senin doğum günün idi. Doğum günü kutlamalarında pasta kesmemizi hiç sevmezdin amcam, zaten artık kesemeyeceğiz. Doğum günün kutlu olsun amcam! Seni çok seviyorum.”
Seni çok seven oğlun Şinasi Ataöv…

Günün sorusu
Son 24 saatte Baf’a 24, Larnaka’ya 57 uçak indi yani 13.000 kişi, ne karantina ne de vaka patlaması var. Biz 6 uçakla bu hale geldiysek nerede yanlış yapıyoruz?
Metin Şahinoğlu

MESAJLAR
Erhan ARIKLI: Lefkoşa’da YDP ilçe başkanı ve kadın kolları başkanının testi pozitif çıkmış. Her iki arkadaşın sağlık durumları iyiymiş. YDP olarak, Cuma günü artan bulaş dolayısı ile çalışmalarınızı 10 gün süre ile askıya almışsınız. 

Feriha TEL: “Doğrusu Eroğlu” sloganını “Doğrusu Tufan” olarak değiştirmişsiniz. E hani yaratıcılık? Bu konuda genç arkadaşlar biraz daha kafa yorsalar hiç fena olmazdı hani.

Tevfik AYTEKİN: Diktiğiniz zeytin ağacının köküne kaktüsler koymuşsunuz. Bu sayede 3 yıl su ihtiyacını en kurak zamanlarda karşılıyormuş zeytin ağacı. Bu yöntemi ilk kez duyuyoruz. 

Tufan ERHÜRMAN: Geçen gün tüm belediye başkanları ile tüm CTP’li vekilleri bir araya toplayıp arkadaşların daha aktif olarak sahada olmalarını istemişsiniz. Eh bir zahmet yani…

Serdar DENKTAŞ: Geçenlerde Karava’ya gitmişsiniz. Eski bazı dostları ziyaret etmemişsiniz. Aslında bir durup kahve içseydiniz belki de gönüllerini alabilirdiniz. Neyse artık bu defaya.

Hasan UZUN: Organik üretim falan derken işi büyütüp sucuk ve pastelli yapımını da başarı ile tamamlamışsınız. Anlaşılan bu kış bol bol pastelli ve sucuk yiyeceğiz.

Mehmet ADAHAN: Vadili’de pozitif vaka patlaması olduğuna ilişkin iddiaların boş çıkmasına en fazla siz sevindiniz. Eh artık yarın akşam Aslanköy’de ‘Halk Meclisi’ne katılır konuşursunuz.

Hasan SUNGUR: Kiracılar kiralardan, ev sahipleri de kiralarını alamamaktan şikayet etmeye başladı. Bu işin ortak bir noktası bulunabilmesi için bir an önce birilerinin harekete geçmesi gerekiyor. 

Hüseyin ALASYA: 11 Eylül’de sandığa gitmemek için bir grup oluşturmuşsunuz ve seçimleri siz de boykot edecekmişsiniz. Yıllarını TMT’de veren ağabeylerin de boykotçu olduğunu gördük ya daha da bir şey demeyiz artık.

Murat GEZİCİ: Seçim öncesi son anket için bugün arkadaşlar bir kez daha sokaklara çıkacaklarmış. Aman dikkat etsin öğrenci kardeşlerimiz zira pek çok yerde yerel bulaşlar görülüyor. 

Fuat TOPALOĞLU: Kar-İş olarak bugün başlayacak okul servisleri için şoför arkadaşlara eldiven, ısı ölçer, maske ve dezenfektan gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir efor sarf etmişsiniz. 

Dr. Ali ÇAYGÜR: Türkiye’den gelecek olan birçok yolcunun PCR testinde QR kod yok diye uçağa alınmadığını biliyor musunuz? Yolcular, Pegasus ve THY'yi bu konuda kendilerini bilgilendirmemekle suçluyor.

Ziya ÖZTÜRKLER: YÖK Başkan yardımcısı ile birlikte bir televizyon programına çıkıp özellikle üniversitelerin eğitim yılına nasıl başlayacağı konusunda önemli açıklamalar yapacakmışsınız. 

Kudret ÖZERSAY: Anlaşılan bu sefer haklı çıktınız. Eğer geçen haftadan itibaren bazı tedbirler alınmaya başlamış olsa bu bulaş bu kadar yayılmayabilirdi. Pek çok dostumuz şuan temaslı olduğu için gözlem altına alındı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 4 yıl Önce

Abd ingiltere fransa italya ispanya almanya vs vs ulkelerde gunde kac pozitif cikiyor kac olum oluyor bunlara baktiniz mi sevgili kktc halki olarak parnoya ve panik atak icindesiniz 6 aydir kac olum oldu coronadan artik dunyada pozitifleri hastaneye bile almiyorlar evde takip ediyorlar kafanizi kumdan cikartin artik

Hulisi Adali
Hulisi Adali - 4 yıl Önce

Turkish Power beyazi birak yesile gec

banner608

banner473