banner564

Reis’i kızdırdık mı?

 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te yemin etmesiyle birlikte parlamenter sistem sona erdi. 
Ve adet üzerine yeni başkan “ilk” gezisini KKTC yerine Azerbaycan’a gerçekleştiriyor. Aynı gün içinde KKTC’ye gelecek Erdoğan.
Peki, neden önce Azerbaycan’da KKTC değil?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına baktığımızda KKTC’deki kalış süresi ve burada yapacakları bize bazı ipuçlarını veriyor aslında. Erdoğan’ın akşamüzeri KKTC’ye gelmesi bekleniyor. Ercan Havalimanından direk Cumhurbaşkanı Akıncı’yı ziyarete gidecek. Bu arada Saray’da Başbakan Tufan Erhürman ile de 5 dakikalık bir görüşme planlanıyor.
Tüm program şimdilik bundan ibaret. Koskoca Türkiye Cumhurbaşkanının KKTC programı. Günlerdir hazırlık yapılıyor havalimanında, Erdoğan’ın geçeceği güzergâhlarda.
Kısacası Erdoğan’ın programına baktığımızda geçmiş yıllara göre çok kısa, çok kısır bir program olduğu gerçeği önümüze çıkıyor. 
Bakın Erdoğan dört yıl önce tam da bugünlerde geldiği KKTC’de programı nasıldı?
Ercan Havalimanı’na varış. Havalimanında Halka seslenme,  KKTC’nin liderleri Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ın mezarlarını ziyaret etme, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile baş başa görüşmesinin ardından Kıbrıs Türk siyasileri ile buluşması. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Bakanlar Kurulu üyelerini takdim edilmesi ve toplu görüşme.  Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne geçerek, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ve siyasi parti liderleriyle görüşmesi. Erdoğan onuruna verilen akşam yemeğinin ardından adadan ayrılması.

2014 deki program bu şekildeydi. Bir de şimdiki programa bakın aradaki farkı çok rahat anlarsınız. Anlaşılan birileri Reis’i kızdırmış gibi. Kim olduğunu anladınız değil mi? 
 
Sayın Başkanım

Senin ülkenin vatandaşı 10 yıldan bu yana KKTC’de çalışma izni ile ikamet etmekte. Kendi işyerini açmak istiyor ama vatandaş olmadığı için bunu yapamıyor. 
Sayın Başkanım, 
Bir önceki hükümet KKTC yasaları çerçevesinde vatandaşlığa hak elde edenleri vatandaş yaptı. Şimdi bugün sizi karşılamaya gelen Kırmızı Ceketli Hanım bu yapılan vatandaşlıklardan 174 tanesini iptal ettiğini açıkladı.
Sayın Başkanım,
Vatandaşlığı iptal edilenler hakkında açılan davalarda devletin Savcısı “bu işte hukuksuz bir durum yok” diyerek davalara devlet adına girmeme kararı aldı. Bunun üzerine sizi karşılamaya gelen Kırmızı Ceketli Hanım bakanlığın avukatını davalara girmek için tayin etti. Oysa aynı hanım kızımız geçen dönemde ilgili bakanlar kurulu kararlarını yazan avukattı. 
Sayın Başkanım, 
Birde vatandaşlığı iptal edilmeyen ama geçen dönemden kimliklerini alamayanlar var. Devletin devamı esastır ilkesini bilmiyor olabilir mi? sizi karşılamaya gelen Kırmızı Ceketli Avukat Hanım. Zira kimlik işlemlerini yapmak isteyenlere bugün git yarın gel deniyor bakanlıkta.
Sayın Başkanım, 
Biliyorum, kızgın ve kırgınsınız ama en azından bugün sizi karşılamaya gelecek olanlara bunu yüzlerine ifade edin ki belki bir nebze olsun kendilerine gelirler. 
Sayın Başkanım, 
Hoş geldin, sefalar getirdin. 

Türkiye’de 16 KKTC’de 10 tane
Bir tarafta 80 milyonluk Türkiye’de yeni sistemde 16 tane bakan diğer yanda 350-400 bin nüfuslu KKTC’de 10 tane bakan. 
Bir yanda milyonluk bütçeler ile yönetilen Türkiye diğer yanda Türkiye’nin kaynakları ve kendi öz kaynakları ile yönetilmeye çalışılan KKTC.
Bir yanda tüm dünya ile baş etmeye çalışan Türkiye diğer yanda Rum tarafı ile dengede kalmaya çalışan KKTC.
Bir yanda bir başkan ve bir yardımcısı ile Türkiye diğer yanda Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve bakanları ile yönetilen KKTC.
Artık biz de bazı şeyleri düşünsek ve tartışsak fena mı olur KKTC?
 

MESAJLAR 

Tufan ERHÜRMAN: Dün gece yarısı hem elektriğe hem akaryakıta okkalı bir zam daha geldi. Bir yandan enflasyon diğer yandan döviz zaten vatandaşın belini bükmüştü. Düşene bir tekme de sizden geldi. 

Kudret ÖZERSAY: Sabah sabah Metehan Çemberi’nde peşkeş çekilen araziler için HP’li arkadaşlarınızla birlikte eylemde olacağınız yönde haberler geldi. Oysa günlerden 1 Nisan’da değildi.  

Özdil NAMİ: İşletmelere ziyaret başlatmanız güzel, ama bir sorun bakalım o işletmelerin girdileri geçen yıl ne idi bu yıl altı ayda ne oldu? Bu konuda bir çalışma yapsanız ziyaretten daha mutlu edersiniz o işletmeleri. 

Serdar DENKTAŞ: Kredi kartlarına gelen zam bu ay itibari ile birçok kişiyi fena etkileyecek gibi duruyor. Bu konuda Maliye Bakanlığı olarak vatandaşı uyarmayı ya da bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? 

Erdoğan ŞANLIDAĞ:  Geçtiğimiz Mayıs ayındaki dolu afetinden etkilenmeyen tek meyve olarak bahçenizde babutsalar kalmış. Neyse Allahtan bir babutsanın içinde birçok meyvedeki kadar enerji var.  

Erdem OSKAR: Gerçekten Girne içinde hem turizm yapılmak isteniyor hem de bir yandan gümbür gümbür sesler geliyor. Nasıl olacak bu iş? Birileri bu işe dur demeyecek mi? 

Mehmet HARMANCI: Valla işe belespit ile gidip gelme iyi fikir. Hele dün akşam açıklanan zamlardan sonra en iyisi vatandaşın işe bisiklet ile gidip gelmesi olacak. 

Zeki ÇELER: Yarın basın sektörünü çok yakından ilgilendirecek bir konuda çok önemli bir açıklama yapacakmışsınız. Devrim niteliğindeki bir karar sonrası bakalım sektörde bir canlanma gelecek mi? 

Kubilay ÖZKIRAÇ: EL-SEN Başkanlığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Çok zor bir dönemde yeniden bu göreve seçildiniz. Daha ilk günden hükümet ve KIBTEK yönetimi ile kavgaya tutuşacakmışsınız.  

Sinan GÜNEŞ: Girne kaymakamlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. DP destekli Esentepe Belediye Başkanı olduktan sonra siyasete HP’de devam kararı son derece manidar. Neyse durmak yok, yola devam. 

Naci KAYA: Onca yıl motor sür hiç kaza yapma denizde motor sürmeye çalış kaza yap. Neyse çok geçmiş olsun, Allah’tan çok kötü bir tablo yok ortada. Sadece bir süre motor süremeyeceksiniz.  

Fikri ATAOĞLU: Bakanlığın içine öyle bir el bombası attınız ki bakalım bu işi nasıl toparlayacaksınız. Dayım bizden uyarması bakanlık fokur fokur kaynıyor. 

Serdar ÖZBEK: Girne ilçe Başkanlığı için henüz kesin kararınızı vermemişsiniz. Aman iyi düşünün ve sakın gaza gelmeyin bu siyasette. Neticede yolunuz açık ve genç ve başarılı bir arkadaşsınız. 

Mehmet OSMANLILAR: Girne’ye büyük bir arı çiftliği kurmak için Türkiye’de girişimlere başlamışsınız. Bakalım KKTC’de bal rekorunu kırabilecek misiniz? 

Ahmet SENNAROĞLU: Yarın kalabalık bir heyet ile reisi karşılamaya gidecekmişsiniz. Gözler Ercan’da sizin üzerinizde olacak anlaşılan. 

POLEMİX
“UBP ile hiç görüşmedik... UBP kurultayı nedeniyle ortaya atılan iddialar. Hükümet, ilk günkü uzlaşı içinde devam ediyor. Sıkıntı yok. Uzun ömürlü olacağını düşünüyoruz. 4 parti UBP ile hükümet kurmayacağını zaten açıklamıştı. 4 ay önce ne söylemişse aynı düşünce devam ediyor. Herhangi bir sorun yok.”
CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın 

YORUM EKLE

banner608

banner474