banner564

Rekor; 6 hükümet 7 başbakan 5 tane de maliye bakanı gördü

Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevini dün itibari ile sonlandıran Ahmet Havutçu, KKTC devlet geleneğinde de bir rekora imza atarak görevinden emekli oldu.
2009 yılında Maliye Bakanlığı’nın kapısından Merkezi İhale Komisyonu Başkanı olarak girdi. Kısa bir süre sonrada müsteşarlık makamına getirildi. Hükümetler değişti, başbakanlar değişti, bakanlar değişti ama o hiç değişmedi. Hem makam olarak değişmedi hem karakter olarak. 
Maliye Bakanlığı müsteşarlığı görevi sırasında 6 hükümet 7 başbakan 5 tane de maliye bakanı gördü. Çalıştığı başbakanlar sırasıyla; Dr. Derviş Eroğlu, İrsen Küçük, Dr. Sibel Siber, Özkan Yorgancıoğlu, Ömer Kalyoncu, Hüseyin Özgürgün veTufan Erhürman 
Görev süresince çalıştığı maliye bakanları ise; Ersin Tatar, Zeren Mungan, Hasan Başoğlu, Birikim Özgür ve Serdar Denktaş oldu. 
KKTC kamu maliyesinin disiplin altına alınmasında, TC ile imzalanan ekonomik programların uygulanmasında çok ama çok büyük katkıları oldu.
Geldiği gün ne ise gittiği günde öyle oldu. Personeli ile hiç kavga etmedi. Sendikalar kapısına dikildi ama hiç biri kavga ederek gitmedi. Saygı ve sevgide kimseye kusur etmedi. 
Bazı terbiyesizler çıksa da karşısına büyüklük göstermesini bildi. Devlet bürokrasinin önemli isimlerinden bir tanesi oldu ve giderayak rekor kırıp gitti Ahmet Havutçu.
Benim için apayrı bir yeri var. Ama o bizim özelimiz, bu anlattıklarıma ise herkes şahit. 3 değişik partinin yönettiği Maliye Bakanlığı’ndaki görevini layığı ile yürüttü Ahmet Havutçu. 
 
HP’de kazan kaynıyor
Tek adamlık krizleri bir tarafa içişleri bakanının yaptıkları diğer bir tarafa. HP’de kazan çoktandır kaynıyordu. Hatta yerel seçimler öncesi bazı önemli isimler partiden sessiz ve sedasız ayrılmışlardı.
7 Ocak’ta 9 vekil çıkaran HP’de birçok vekil gidişattan memnun değildi. Şöyle de diyebiliriz, Kudret Özersay, Ayşegül Baybars ve Gülşah Sanver Manavoğlu hariç diğer vekiller. 
İlk patlayan Gazimağusa Milletvekili Dr. Hasan Topal oldu. Öyle şeyler söyledi ki yenilir yutulur cinsten değil. Bakalım Topal’ın bu açıklamaları üzerine HP ne yapacak? Parti içi denetim mekanizmasını mı çalıştıracak? Yoksa deve kuşu misali kafayı kuma gömüp sürecin geçmesi mi beklenecek?
Kim ne derse desin, HP’de artık ok yaydan çıktı.


Atakan “seferleri arttırdık”
Dün mesaj bölümüzde mesaj atmıştık Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’a. Bölgede kalanların mağdur edilmemesi gerektiğini söylemiştik. Sayın Atakan bize cevap dönmüş konuya ilişkin olarak. İşte o cevap;
“Lavinum sitesi içine var olan otobüs seferlerini arttırdık. Yönetim ofisinin oradaki meydanda duruyordu sadece, rica ettik site içinde de tur atacaklar bundan böyle. Bu konuda sıkıntı olmayacak. Ancak orada kalan yabancı öğrencilerin yola çıkmalarını engelleme konusu ciddi bir konu. Bu arkadaşlar fütursuzca yola çıkıyor hem kendilerini hem de o yolu kullananları tehlikeye atıyorlar. Düşün hepimiz o yolu kullanıyoruz. Aniden önümüzde beliren veya atılan biri olsa ya çarpıp katil olacağız ya da çarpmayalım diye başka arabaya çarpacağız ya da karşı şeride uçacağız. 
Bu hepimizin başına gelebilir. Dolayısı ile o siteye giriş çıkıştan bağımsız olarak oranın güvenliğini sağlamak çok önemli. “Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan
MESAJLAR

Tolga ATAKAN: Lavinum Sitesi önünde telleme işlemi dün başladı. Ancak bu seferde tellerin bittiği noktadan yola atlayanlar olduğu bilgisi geldi. Bence biraz daha uzatın telleri yol boyunca. 

Bertan ZAROĞLU: Meclis kapandı ve siz açıklama yaparak bazı konularda eleştirileri sıraladınız. Neyse biraz daha zaman alacak anlaşılan alışmanız için. Genelde meclis açıkken olur bu işler. 

Ayşegül BAYBARS: Ne inatmışsınız valla. Avukat hanım zaten bir önceki hükümette ilgili bakanlar kurulu kararlarını hazırlayan kişiydi. Şimdi aynı kişiyi mahkemeye avukat olarak gönderiyorsunuz. Pes ki ne pes. 

Ahmet HAVUTÇU: Emeklilik için bir plan yaptınız mı? Keşke genç bürokrat arkadaşlara bu süreçte edindiğiniz birikimleri aktarabilseniz. Sizin gibi donanımlı bürokrat bu dönemde bulmak hayli zor. 

İsmail BOZKURT: Dörtlü koalisyon hükümetinin icraat yapma bakımından sınıfta kaldığını söylediniz. 5 ayda elde tutulur bir şeyi inanın biz de göremedik. 

Tözün TUNALI: Banka faizleri öyle bir çıktı ki birçok kişinin borcu neredeyse ilk borçlandığı seviyeye geri dönmüş oldu. Bu konuda hükümetten tek bir adım bile yok. Ne olacak vatandaşın hali? 

Bilal KENDİRCİ: Şu gazeteci ve eski siyasetçi kim? Hangi mekânda buluştunuz? Valla çok merak ettik, yoksa Alsancak civarında mı bu mekân? 

Serdar DENKTAŞ: 4 müşavir iki ay oldu parasını alamıyor. Oysa siz bize “o işi hallettim” demiştiniz. Ne oldu o iş? Paralarını henüz alamamışlar. 

Sadık GARDİYANOĞLU: Dün çok sert bir çıkış yaptınız seçimlerden sonra. Anlaşılan bu konuda daha önümüzdeki günlerde epey tartışmalar yaşanacak gibi. 

Mustafa GENÇ: Bu Brezilya şampiyon olur diyorsunuz ama izlediğimiz futbol bize hiç zevk vermiyor. Uruguay bu Brezilya’ya top göstermez, yaz bir kenara. 

Mehmet Harmancı: Lefkoşa’nın 2038 yılındaki nüfusu hesaplanarak ihale süreci başlatılan Kanalizasyon Hattı Projesi’nde ihale süreci tamamlanmış. Hade hayırlısı, yakında ilk kazma vurulacakmış. 

Hüseyin KÖROĞLU: Memlekete hoş geldiniz, kısa bir mola vermek için ülkeye dönmüşsünüz. Bu arada yeni dönemde yeni oyunlar var mı? 

Tufan Erhürman: Başbakanlık olarak Arabahmet'teki İyilik Evi'nde başlattığınız yetişkinler için okuma-yazma kursunda 21 kadın eğitime devam ediyormuş. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini canı gönülden destekliyoruz. 

Hasan TOPAL: Dün öyle bir çıkış yaptınız ki bakalım bunun sonunda ne olacak? Ya söylediklerinize hiçbir cevap vermeyecekler ya da çıkıp bu konuda bir açıklama yapacaklar. Bizce sende kal diyecekler. 

Kenan AKIN: Türkiye’den gelen suyun tarımda kullanılabilmesi için Kalkanlı Su Tünelini kazacak makina ülkeye gelmiş. Hadi gözünüz aydın, yakında Türkiye’nin suyu tarım alanları ile buluşacak.

POLEMİX
“ HP yerel seçimde başarısızdır. Başarısızız… Kim ne derse desin. Ameliyat başarılı oldu deniyor ama hasta öldü. Başarı çıkardığın belediye başkanıdır... Bunlar yoksa başarı değildir. İçişleri sende ama belediye başkanı kazanamadık. Gerçek bu. Böyle düşündüğüm için kendimi yalnız hissediyorum...”
HP Milletvekili Hasan Topal 

YORUM EKLE

banner471

banner474