banner564

Sağdan say…

Gülseren’de askerlik yaparken öğrenmiştik “Sağdan say” komutunu. İçtimada sıraya girip sırası ile sayıyorduk ve en sonunda da kaç kişi olduğumuzu komutan bir üst komutana söylüyordu.
Ekim ayı ile birlikte artık ülke gündemi daha çok 2020 Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Soldaki adaylar üç aşağı beş yukarı belli olduğu için biz sağ partilerin ve adayların durumunu sizlerle paylaşalım.
Denktaş “Ortak Aday…”
Son günlerde mecliste grup kurabilmek için bir masa etrafına toplanan YDP ile DP aslında bir yerde “Ortak cumhurbaşkanı adayı” çıkarabilmenin ön provasını yapmaktadırlar.
Dün iki partinin yetkilileri bir kez daha bir masa etrafında toplandı. Üstelik daha önce Serdar Denktaş ve DP’nin parti binası olarak kullandığı yerde YDP ve Erhan Arıklı oturuyordu.
Yani DP’liler için YDP binası daha önce gidip geldikleri, alışık oldukları bir mekandı. Mekândakiler de aslında DP’nin uzaktan bildiği isimler değildi. Erhan Arıklı, Ahmet Yönlüer gibi isimler geçmişte DP ile birlikte hareket eden isimlerdi.
Kısacası DP’nin tabelası gitmiş yerine YDP asılmış, bazı DP’liler de bina ile birlikte YDP’de kalmış gibi bir hava vardı dünkü toplantıda.
Toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan DP’nin çiçeği burnunda Genel Başkan adayı Fikri Ataoğlu; “İlerleyen süreçte Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili ne gelişir, ne gelişmez belli olmaz. Henüz adaylar da tam net değil. Nasıl bir süreç gelişeceğini günü geldiğinde göreceğiz. Daha köprünün altından çok sular akacak. Siyasette 24 saat çok önemlidir. O gün geldiğinde de böyle bir işbirliği olur mu olmaz mı göreceğiz. Neden olmasın? İyi niyetli yaklaşımlar ileriye taşındığı zaman o gün konuşulur, görüşülür diye düşünüyorum “dedi 2020 Nisan tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olası işbirliği için.
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da “DP ile iç politikalarda birçok ayrılığımız var fakat milli davada; yani, Kıbrıs sorunu konusunda fikirlerimiz bire bir örtüşüyor. “Partimizin aldığı bazı kararlar var. Örneğin birinci turda kendi adayımızı destekleyeceğiz. Benim aday olmam konusunda, arkadaşların baskısı var. Ama acelemiz yok. Seçimlere daha 6 ay var. DP’de Sayın Serdar Denktaş henüz kararını vermiş değil. Belki tam tersi olur, DP; YDP’nin adayını destekler. Bu konuları konuşmak için erken” dedi.
Kısacası mutfakta yemek ateşe konuldu, altı yakıldı, içine şimdilerde bir şeyler atılıyor. Bundan birleşme mi çıkar, başka bir şey mi çıkar? Hep birlikte ilerleyen günlerde göreceğiz ama bildiğimiz bir şey var ise bu iki partinin yakınlaşmasının perde gerisi 2020 Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleridir…
Yarın devam edeceğiz. Bu birlikteliğe UBP’den kopacağı söylenen Hüseyin Özgürgün de dâhil olur mu? 

 Mahkeme 
O küçük salona ilk girdiğim yıllar gazeteciliğe başladığım ilk yıllardı. Mahkemeleri izlemem için Halkın Sesi Gazetesinde Akay Cemal beni görevlendirmişti. 
Başımda güneş gözlüğü ile girdiğim Lefkoşa’daki o mahkeme salonundan kovulmuş, o günden sonra da bir daha mahkemelere gitmemeye karar vermiştim. 
Çok şükür onca senede sadece bir iki küçük mesele için o salonda bulunmak zorunda kaldım. Dün meslektaşımız Eray Gündoğmuş’u darp eden zanlıların duruşmasını izlemek için bir kez daha o küçük salondaki sıralarda yerimizi diğer gazeteci arkadaşlarımız ile birlikte aldık.
İçerde peş peşe görüşülen davaları hep birlikte izledik. Ne acayip konular var mahkemelerin gündeminde. Ve hayli fazla dosya. Yoğun bir şekilde çalışıyorlar o tarihi mekanda.
Bu ülkenin daha çağdaş, daha büyük adalet saraylarına ihtiyacı var oysa. Gencecik yargıç, aynı yaşlardaki savcı ve avukatların olağanüstü performansına şahit olduk hep birlikte.
İtirazlar, o itirazlara yapılan itirazlar ve adaletin “hak” ettiği şekilde tecelli etmesi. Yargıcından polisine gurur duydum o köhnemiş küçücük salonda bir kez daha.
Eray’ımızı darp edenler yargılamaları yapılıncaya kadar cezaevinde kalacaklar. Belki de yaptıkları yanlışı düşünmeleri için iyi bir zaman olacak bu süreç. Bir daha böyle bir hataya düşmemek adına.

MESAJLAR:

Narin ŞEFİK: O küçük salonların içinde yüzlerce dava ve dosyayı tek tek bitirmeye çalışan, bunu yaparken de adaleti hak ettiği şekilde dağıtmaya çalışan genç yargıç ve savcılar. Tek kelime insanüstü bir gayret içindeler. 

Akın MANGA: Memur-Sen üyeleri artık Türkiye’deki özel bir kaza sigortasının kapsamı içindeymişler ve kaza geçirmeleri halinde üyeleriniz bu özel sigorta haklarından yararlanabileceklermiş. 

Cengiz ÇOLİ: Devlet dairelerine alınan elektrikli arabalar çok yakın bir zamanda tüm bakanlıklara dağıtılacakmış. Bakalım KIBTEK bu arabaların da elektriğini kesecek mi Maliye gibi. 

Dr. Bülent DİZDARLI: Futbol A takımı haricindeki tüm branşlarda takımlar galip gelirken ve kupa üstüne kupa kaldırırken futbol takımında daha puan yok. Bu işte bir terslik olmasın. 

Dr. Faiz SUCUOĞLU: Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin yaptığı bazı açıklamalara hayli canınız sıkılmış ve bu konuda artık daha fazla sessiz kalmayacağınızı bildirmişsiniz. Bakalım ne olacak? 

Kudret ÖZERSAY: Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda hızlı bir şekilde karar verip bu kararı da aynı hızla kamuoyuna açıklayacakmışsınız. Biz bir şeyler duyduk ama size bırakalım açıklamayı. 

Serdar DENKTAŞ: DP’nin başından gidiyorum dediğiniz andan itibaren biz bu filmin sonunu görür gibi olmuştuk zaten. Sağın ortak bağımsız cumhurbaşkanı adayı… Pek de havalı. 

Fikri ATAOĞLU: Dün mecliste ilk kez genel başkan koltuğuna oturmuşsunuz. Ee genel kurulu ön sıralardan takip etmek nasıl bir duyguydu? 

Erhan ARIKLI: Dün partinize gelen DP’lileri kapıda karşılayarak iyi bir ev sahipliği yaptınız. Bu arada gelen konuklar eski haline göre yeni halini beğenmişler genel merkezin. 

Ersin TATAR: Sizin dışınızdaki sağ partiler bir yol haritası konusunda ufaktan ufaktan yol almaya başladılar. Bu konuda artık tüm gözler üzerinizde. 

Hasan TAÇOY: Dün köşemizde dile getirdiğimiz Karpaz’daki 70 yaşındaki mağdur annemizin durumu ile ilgilenmesi için özel kalem müdürünüze talimat vermişsiniz. Çok hayır duası alacaksınız.  

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Nihai kararınızı birkaç gün içinde açıklayacağınızı öğrendik. Bu arada YDP’nin başkanına teşekkür etmeniz de gözlerden kaçmadı. 

Dr. Ahmet KAŞİF: Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusuna henüz bir kararım yok deseniz de bazı yakınlarınız bu konuda oldukça iddialı. Hatta sizden habersiz toplantılar bile organize ediyorlar. 

Asım AKANSOY: Şu parti içindeki muhtıra tarzı bir olaydan kulağımıza bir şeyler geldi. Partinin yaptığı son açıklamanın sizin ısrarınız ile yapıldığı konuşuluyor.  

YORUM EKLE

banner471

banner473