banner564

Sağlıktaki başarı ekonomiye yansıyacak mı?

Genelde seçimler öncesinde anketler yapılır ve çokça da tartışılır. Sonucu beğenmeyenler anketçiyi halkı yanıltmakla suçlar iken sonucu beğenenler de anketi sahiplenme eğilimine girmezler.
Ama sosyal medya hayatımıza öyle bir girdi ve bize öyle imkânlar sunuyor ki bunlardan istifade etmemek aptallık olur en basit tabir ile.
Biz de sorduk “takipçilerimize…” 

Sizce Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli pandemi sürecini başarılı yönetti mi? 
Evet, yönetti: %83
Hayır, yönetemedi: %17

24 saat devam eden anketimize katılanlar, hükümetin Coronavirüs salgınını başladığı günden bugüne süreci iyi yönettiğini düşünüyor.   İlk görüldüğü günden son hastanın taburcu olduğu 62 gün boyunca hem hükümet gerekli tedbirleri aldı hem de halkımız hükümetin aldığı tedbirlere azami uyma gayreti gösterdi ve dünya üzerinde bu virüsten en erken kurtulan ülkelerin başında geldik.
Kısacası sosyal medyayı aktif olarak kullanan kitle, hükümetin pandemi sürecini başarılı yönettiğini düşünüyor, hem de ezici bir üstünlük ile.  Başarılı bir yönetim olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 83 gibi oldukça bir yüksek oranda. Yüzde 17’lik bir kesim ise bu sürecin başarılı yönetilmediği görüşünde. 
Yine sorduk takipçilerimize,
“Sizce KKTC’de hükümet salgının yayılmamasında gösterdiği başarıyı, ekonomik alanda da tekrarlayabilecek mi?”
Evet, başarılı olacak: %56
Hayır, başarısız olacak: %44
Hükümetin salgının önlemesinde başarılı olduğunu düşünen takipçilerimiz bu kez konu ekonomi olunca geçen defaki gibi hükümeti oldukça başarılı bulmuyorlar, bu konuda derin şüpheleri olduğunu saklamıyorlar. 
Öyle ki neredeyse yarı yarıya oranlar. Hükümetin, atacağı ekonomik adımlarda başarılı olacağını düşünenler bir tık önde başarısız olacağını düşenlere göre. 
Hükümetin ekonomik tedbirler ile başarılı olacağını düşünenler yüzde %56 iken hükümetin ekonomide başarısız olacağını düşünenlerin oy oranı yüzde 44’lerde.
Bence bu verileri iyi okuması gerekiyor ülkeyi yönetenlerin. Zira sosyal medyada yüzlerce kişinin katıldığı bu anket aslında sokağın da nabzını bir şekilde yansıtıyor. 
Anketlerimize ilerleyen günlerde de bu köşede yer vermeye devam edeceğiz.

Acun gelsin!
Medya ve satış bu ülkenin işi değil! Bunu artık biliyoruz, bekliyoruz birileri kendi kendine bizi pazarlarsa ne ala, pazarlamazsa biz öyle bekliyoruz “armut piş, ağzıma düş” misali.
Survivor Türkiye, 2005 yılından bu yana kesintisiz ekranlarda ve milyonlarca izleyicisi var. Sadece Türkiye’de değil birçok ülkede de gösteriliyor program. 
TV 8 kanalının sahibi ve ünlü yapımcı Acun Ilıcalı yıllardır finalleri KKTC’de gerçekleştiriyordu ta ki geçtiğimiz yıl bizim gümrükçüler Acun’un ekibine hırsız muamelesi yapana dek.
Geçen yıl Bodrum’da yaptı finali Acun. Bu yıl finali henüz nerede yapacağını açıklamadı Acun. Otellerimizin müsait olduğu bugünlerde ve Coronavirüs salgınının olmadığı KKTC’de bundan daha güzel bir tanıtım olabilir mi? 
Ama bunu düşünecek, bunu başarabilecek ne bir vizyon var ülkemizde ne de bu vizyona sahip tek bir kişi. Öyle ya alıştık biz “armut piş, ağzıma düş…”
Hadi diyelim olmaz ama oldu, birileri çıktı Acun’u davet etti, sen gör bundan sonra olacak olayları, taş yağmuruna bile tutarlar Acun’u ve yarışmacıları karantinaya girmediler diye. Daha neler neler…
Eksik kalsın survivoru.

MESAJLAR
İsmail KOFALI: Bayram sonrasına kadar istirahate çekildiğinizi duyduk, hayırdır kötü bir şey yok ya. Bu arada hırdavatçıların açılmasına en çok evde kalanlar sevinmiş. Herkes evindeki eksiği gediği tamamlamış. 

Tözün TUNALI: Aktif siyasete hızlı bir dönüş yapmışsınız ve partideki pek çok görevi tek başınıza üstlenmişsiniz. Bu süreçte Fikri Beye hayli yardımcı oluyormuşsunuz. 

Akın MANGA: Kamuda yıllardır çalışan 900 kusur geçici personelin kadrolanması için yeniden bir komite kurup bu konuyu yeniden gündeme getirmeye hazırlanıyormuşsunuz. 

Mustafa BULUTOĞULLARI: Bir ara sosyal medyada fırtına gibi esiyordunuz adeta. Şimdi sizden ses çıkmayınca takipçileriniz meraklanmaya başladı, umarız her şey yolundadır. 

Ayşegül BAYBARS: Seslerini çıkartmıyorlar ama gece kulüplerinin sahipleri de hayli zor günler geçiriyorlarmış. Ne devlet desteği ne de bir başka destek almayan bu sektörün gözü sizden gelecek iyi haberde. 

Ali ÇOMUNOĞLU: Yeni işiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Bu dönemde işsiz kalmamak son derece önemli. Sizi işe alanları da tebrik ediyoruz. Bu arada Mehmet Ekin Vaiz  madem ücret almadan reklam çekecek, biz de o reklamı ücret almadan kendi programımızda yayınlarız. 

Hüseyin PAŞA: Yeni göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun ama bu konuda epey fırtına kopacağa benziyor. Bu konuda hazırlıklı olmakta fayda var, bizden uyarması. 

Dursun OĞUZ: Hellimin tescilinden sonra belki de ilk kez bu kadar ilerisini düşünen ve vizyon isteyen bir adım atılmış oldu ülkemizde. Gerçek hellim tadında hellim yeriz umarız bundan sonra da. 

Nazım ÇAVUŞOĞLU: Hükümet dışında kalan siyasi partilere eğitimde atılacak adımlar konusunda veriye dayalı bir bilgi paylaşımı son derece yerinde oldu. Özellikle siyasi parti temsilcileri bu durumdan ziyadesi ile memnun kaldı. 

Mehmet BOLKAN:  Dün Göçmenköy'de Zehra Aba’nın yerinden elinizde bir tepsi dolma ve bumbar ile çıkarken görmüşler sizi. Hocam ne oldu ligler başlamayacak diye diyetten vaz mı geçtiniz? 

Erkut ŞAHALİ: İlaç ve Eczacılık Dairesi’nin deposunda tarihi geçmiş tonlarca ilacın imhası ile ilgili Meclis Araştırma Komitesi" raporunu tamamlamış. Ee sonuç ne? Bilmediğimiz yeni bir durum var mı? 

Erçin ÇOBAN: E'ler hindi olarak şimdide sofraların vazgeçilmezi yeni tadı olarak Antep fıstığı reçelini piyasaya sürmüşsünüz. Valla merak ettik bu tadı hemen bir tane alıp deneyeceğiz.

YORUM EKLE

banner471

banner473