banner564

Şahali İstifa edecek diyenler yanıldı  

 Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali ile Başbakan Tufan Erhürman’ın hem de Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın arasının açık olduğu yönündeki dedikodular boş çıktı.
Şahali’nin bütçe maratonundan sonra istifasını verebileceğini söyleyenlerin yanıldığı anlaşıldı.
   Siyasi kulislerde söylenenlerin aksine, Şahali’nin, Başbakan Tufan Erhürman ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile ilişkilerinin her zamankinden daha mükemmel olduğu belirtiliyor. 

Naylon poşet üzerine 7 şey
Hafta sonu itibari ile marketlerde paralı hale gelen naylon poşetlerle ilgili şu yedi tespiti sizlerle paylaşmak istiyorum. 
Birincisi: Evet “naylon poşet kullanılmasın ama en azıdan marketler kese kağıtta aldığımız ürünleri versin” görüşü açık ara birinci. Eleştiriler genelde bu varsayım üzerinden başlıyor. 
İkincisi: “Hükümet yine altyapısı olmadan bir işe başladı görüşü”  tüm kesimlerce kabul edilir bir görüştür. 
Üçüncüsü: 500 TL’lik bir alış-verişte 1 liralık poşetin konusu ancak bu kadar yapılabilirdi.
Dördüncüsü: Poşet,  üzerinden hükümete çakma meyilinde olanlarla hükümete destek atma zorunluğu olanların yeni kapışma mecrası oldu. 
Beşincisi: En azından yılbaşına kadar uzayıp gidecek bir tartışma gibi gözüküyor. 
Altıncısı: Marketlerde ki fiyatları denetleyemeyen bir hükümetin, hangi market poşet satıyor hangisi satmıyor diye denetim yapma gücü Fenerin şampiyon olma ihtimali kadardır. 
Yedincisi: Lemar’ın naylon poşeti ile Kiler’de veya Metropol ’de alış-veriş yapabilecek miyiz? 

 Erdoğan kaç kez tekrarlar?
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan son 10 gün içinde 13 kez “Doğu Akdeniz’deki haklarımıza helal getirmeyeceğiz” dedi. Peki, sizce Erdoğan bunu kaç kez daha tekrarlar?
Geçmişteki örneklere bakarak bu sorunun cevabını aslında bulabiliriz sevgili okurlar. Erdoğan, Suriye konusunda “sınırlarımızın ötesinde oldu-bittiye göz yummayacağız” diyordu mesela. 
Ne oldu bu sözlerin sonrasında, Türkiye AB ve ABD’nin karşı olmasına rağmen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile Suriye topraklarına girdi ve bir güvenlik şeridi oluşturdu.
Bakalım Erdoğan’ın sabrını nereye kadar zorlayacak Güney Kıbrıs Rum yönetimi. 

 Unutulan Sorun
“Başbakan Erhürman, Anamur’dan gelen 73 milyon metreküp suyun içme ve kullanım suyu olarak kullanıldığını ve henüz tarıma verilmediğini, geçen yıl bu miktarın sadece 20 milyon metreküpünün kullanıldığını belirtti.
Demek ki ne oldu; sular denize akar. Biz bakar? Evet bakar? Sonra da tarım tartışırız... “
Hasan Erçakıca

MESAJLAR 

Tufan ERHÜRMAN: Naylon poşet kullanılmasının ücretli olmasını desteklemekle beraber keşke alternatif çözümleri de üretebilmiş olsaydık. En azından geri-dönüşümü hayata geçirebilseydik. 

Serhat ÖZÇELİK: Ercan Havalimanı gelecek yılın sonlarına doğru hizmete girecekmiş. Bu konuda şantiyeye ziyaretler çoğalmış. Öte yandan yılbaşı için tüm hazırlıklarda tamamlanmış Ercan’da. 

Ersin TATAR: Beşiktaş-Galatasaray derbisi için sizde Vodafone Parktaki yerinizi almışsınız. Bakalım Beşiktaş’a uğurlu mu geldiniz? Maç ile ayrıntılar yarın yazacağız.   

Ali Özmen SAFA: Ada TV ve Star Kıbrıs için yeni yılla birlikte bazı yeniliklere gitme kararı almışsınız. Bu konuda yakında yeni sürprizleriniz olacakmış. 

Ali ÖZLER: Sonunda anjiyo olup stent takılanlar listesine sizde dahil olmuşsunuz. Zaten siyasete soyunanların büyük bir çoğunluğunda bu stenlerden takılı, o yüzden korkulacak bir durum yok yani. 

İsmail KOFALI: Yağmur altında yürüyüşe çıkınca ufak bir rahatsızlık geçirmişsiniz. Tamam, yağmur altında yürümek çok romantik ama siz anlaşılan biraz işin dozunu kaçırdınız. Neyse evde bir şişe ev yapımı zivaniya var, uğrar bırakırız size. 

İsmet BAYRAKÇI: Yani bu yaşta olacak iş mi? 20’lik dişleriniz daha yeni geliyormuş. Son günlerde diş ağrısı yüzünden hayli zor anlar yaşıyormuşsunuz. Neyse başa gelen çekilir, çok geçmiş olsun. 

Naim PINAR: Yakın dönemi anlatan bir televizyon programı ile Diyalog TV’de programlara başlamışsınız. Gerçekten de yakın tarihimize ışık tutmasını bekliyoruz programınızın. 

Yalçın KOÇYİĞİT: Bugünden itibaren sıkı bir diyet ve spor programına başlıyormuşsunuz. Aman bundan öncekiler gibi inşallah çok kısa süreli olmaz bu diyet ve spor programınız. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Önce beyzbol sopası şimdi kırbaç. Acaba sırada ne var? Durun siz söylemeyin biz tahmin edelim, sırada olsa olsa elektrikli tel vardır. 

Mehmet Ali TALAT: Girne-Lefkoşa yolunun ilk etabının tamamlanmasından sonra attığınız twitte artık hükümetin başka etap açmamasını istediniz. Herkesten bekliyorlardı da bir sizden beklemiyorlardı böyle bir tepkiyi hükümet. 

Tolga ATAKAN: 2. Cumhurbaşkanına bir mesaj verip vermeyeceğiniz merak konusu oldu. Bu arada gerçekten 2. Etap başlayacak mı yoksa bir başka hükümete mi kalacak bu yolu tamamlamak. 

Serdar DENKTAŞ: Yılbaşına bugünü de sayarsak 28 gün daha var. Eğer 15 kez bu hükümet bozulmaz derseniz bu süre içinde 1000 rakamını yakalamış olacaksınız ve yeni bir rekoru kırmış olacaksınız, ha gayret. 

Mustafa AKINCI: Siz müzakerelerin tekrar başlamasından söz ede durun yakında Erdoğan’ın sabrı tükenecek ve bakın bakalım buralarda neler yapacak? Var mı bir tahmininiz? 

Metin Ziya GÜNGÖR: Gördüğünüz gibi basından gerekli desteği görmediğiniz gibi sizi eleştirenlerde oldu. Bu memlekette gazeteci olmak böyle bir şey işte. Tarafınıza göre haklısınız veya haksızsınız. 

POLEMİX
 “Rumlar, Kıbrıs Türkünün asli haklarını görmezden gelen mütecaviz politikalarını devam ettirdikçe gerekli önlemleri almayı sürdüreceğiz. Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynaklarının asli sahiplerinden KKTC'nin haklarının emrivakilerle gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz...””
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

YORUM EKLE

banner471

banner474