banner564

Sahanın tek hakimi Garga

 Şampiyonluğu inadına kovalayan ve küme düşme hattında şiddetle puana ihtiyacı olan Esentepe’nin karşılaşmasının oldukça zevkli geçmesini bekliyordum.

Mağusa Türk Gücü, maçın başından sonuna kadar oyunun tek hakimi olarak sürdürdüğü mücadeleyi haklı olarak kazandı ve şampiyonluk inadını devam ettirdi. Mağusa Türk Gücü takımında Halil Turan yedekde başladı ve her hafta üstüne koyarak ve bu haftada iyi oynayan Sadık ilk 11’de maça başladı. Uğur daha önceleri bahsettiği gibi ileride forvetin etrafından serbest oynayınca hem gol attı hem de birçok pozisyona girdi.
Maçın bir diğer etkili ismi ise 2 asisti olan ve bence sezonun MTG adına en başarılı ismi Dino Peter’di. Esentepe takımı ileri çıkmakta oldukça zorlandı. Neredeyse atak dahi yapamayan Esentepe, hücumda Junior’un yokluğunu fazlasıyla hisseti.
Mağusa Türk Gücü, ilk yarıda sol ve sağ kanadı iyi kullandı ve aradığı golleri ilk yarıda bulunca rahat bir oyun sergiledi. İkinci yarıda tempo oldukça düşüktü ve her iki takımda skoru kabul etmiş şekilde oyunu tamamladı. 
Karşılaşmanın hakemleri bence 2 kritik hata yaptılar. Birinci hata ilk yarının sonunda kaleci Yusuf’un elinden kaçırdığı ve oyuncu ile çarpıştığı pozisyona faul vermeleri ve ikincisi ise Uğur’un maçın son anında yerde  kaldığı  pozisyon penaltıydı. 

YORUM EKLE

banner471

banner473