banner564

Saner: “Herkesin bir hikâyesi var, biz kendi hikâyemizi yazıyoruz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile dün bir araya geldik ve bakanlıkta geçirdiği 13 ayı anlatmasını istedik. Sağ olsun bizi kırmadı ve çok önemli konuda yaptığı icraatları bizimle paylaştı.
Bakan Saner göreve gelir gelmez çalışma affı çıkması için irade gösterdiklerini ve bu afla birlikte ülkede kaçak olan 6 bin 382 kişiyi kayıt altına alındığını söyledi. Sadece çalışanlara af değil, işadamlarının cezalarını ödenebilecek limitlere gelmesini de sağladıklarını söyledi.
Daha önceki yıllarda yapılan aflarda 2 bin kişi civarında kayıt dışı işçinin bu aflardan yararlandığını ancak kendi çıkarttıkları af ile neredeyse 3,5 katı bir artış olduğunu ve 7 bine yakın kişinin çıkan aftan yararlandığını söyledi.
Bakan Saner göreve gelir gelmez kendisine bağlı dairelerin yasa ve tüzüklerini incelettiğini söyledi ve yürürlükte olan birçok yasa ve tüzüğün 1989 yılından kalma eski yasalarla yönetildiğini fark ettiklerini anlattı. Saner; “Bu durumu fark eder etmez gerekli talimatları verdim ve çok kısa süre içinde yeni yasa ve tüzüklerin hazırlıklarına başladık” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının sistemini “kökten değiştiriyoruz” diyen Bakan Saner şöyle devam etti: “Bu konuda kendime ve arkadaşlarıma güveniyorum. Çok çağdaş adımlar atacağız.




Teknolojiden faydalanacağız” dedi.
“Borcu yoktur yazısı tarih olacak”
Bugün devlet dairelerinde iş yapmak isteyen vatandaşların İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigortalardan alınan borcu yoktur yazısı ile büyük bir zaman kaybedildiğini anlatan Bakan Saner  “Artık her şeyi bilgisayardan görebiliyoruz. Ben tüm dairelerdeki işlemleri kendi bilgisayarımdan görebiliyorum. Vatandaşımızın böyle bir ortamda daireye gelip borcu yazısı yoktur almasına artık gerek kalmayacak. İlgili kurum internet sayfamızdan ilgili kişinin durumu hakkında bilgi alabilecek” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, herkesin anayasaya göre eşit olduğunu söyledi ve  “devlet memuru olursanız askerliğiniz sayılacak, özelde çalışırsanız sayılmayacak” gibi bir durumun bundan böyle söz konusu olmayacağını kaydetti. Böylece yıllardır özel ile kamu arasında yaşanan büyük bir haksızlığın da giderildiğini ve bunu yapmanın kendilerinin vizyonu açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Türkiye ile ilişkilere de değinen Bakan Saner “Biz Anavatanımız ve onun hükümetleri ile olan ilişkileri önemsiyoruz. Bakın konunun çok daha net anlaşılması için şu örneği vereyim. Biz göreve geldikten sonra bir yılda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile 3 antlaşma imzaladık. Bizden önceki 30 yılda sadece 6 anlaşma imzalandı” dedi.
Sigortaların her ay sonu emekliyi ödeyebilmek için yüksek faizlerle borçlandığını hatırlatan Bakan Saner  “Makasın her geçen gün açılmasına artık dur dedik ve şu an bankalara olan faiz borçlarını ödüyoruz. Ve yeni borçlanmalarımız eski faiz oranlarının neredeyse yarısı kadar. Hal böyle olunca da makasın daha da açılmasını önlemiş hatta bugünden itibaren makasın kapanması için bir ivme yakaladık” dedi.
Bakan Saner, hazırladıkları düzenleme ile de bundan böyle pasaportlar çalışma izni mühürlerinin vurulmayacağını bunun yerine kimlik kartı gibi çalışma izni kartı verileceğini söyledi. 
Bakan Saner son olarak UBP’nin önümüzdeki seçimlerden yine zaferle çıkacağına inandığını söyledi ve önümüzdeki günlerde yine çok konuşulacak bazı icraatlara imza atacaklarını söyledi. 

Hür-İş’te Çaluda dönemi
Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Yakup Latifoğlu bugün görevi devrediyor. Hem de eski bir sendikacı dostuna. 
Kamu-İş’in eski başkanlarından ve UBP eski Milletvekili Ahmet Çaluda bugün Hür-İş’in yeni genel başkanı oluyor. Çaluda’nın tek aday olarak gireceği Hür-İş Genel Kurulu bugün yapılacak. 
Türkiye’den de çok sayıda ismin davetli olduğu genel kurulda Çaluda tek aday olarak çıkacak delegelerin karşısına. Ve bugün yeniden aktif sendikal yaşama geri dönmüş olacak. Şimdiden Hür-İş Federasyonu’na ve Ahmet Çaluda’ya hayırlı ve uğurlu olsun. 

MESAJLAR
Derya KANBAY: Son günlerde hükümet ile aranıza kara kediler girmiş diyorlar. Her şey bir anda iyi giderken ne oldu da aranıza kara kediler girdi hükümet ile? 
Hamza Ersan SANER: Çalışma hayatında reform sayılabilecek birkaç düzenleme daha yolda geliyormuş. Bu arada erkeklerin askerlik günlerinin emeklilikten sayılması ile ilgili düzenleme büyük ses getirdi. 
Kemal DÜRÜST: Bu akşam Güzelyurt’ta çok geniş kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı yapıyormuşsunuz. Ülkedeki son gelişmeleri ve bölgedeki icraatları anlatacakmışsınız. 
Faiz SUCUOĞLU: Kardiyoloji bölümünden istifalar devam ediyormuş. Acaba bu istifalar sadece ikinci iş ile mi alakalı yoksa bunun ardında başka başka nedenler mi var? 
Sonay ADEM: CTP’den üyeleri kopartmaya devam ediyorsunuz. Yakında çok önemli bir ismi daha CTP’den TKP’ye geçireceğiniz yönünde haberler alıyoruz. Yazalım mı biz o ismi yoksa sizi mi bekleyelim? 
Ahmet ÇALUDA: Bugün yeniden aktif sendikacılık yaşamına geri dönüyorsunuz. Bu özel gün için Türkiye’den çok önemli isimler yanınızda olacakmış. 
Yakup LATİFOĞLU: Yıllarca yönettiğiniz Hür-İş’ten bugün itibari ile ayrılıyorsunuz. Artık emeklilik için herhalde kendinize bazı planlar yapmışsınızdır. Hayırlı olsun size de. 
Oğuz KÖSE: Son günlerde şansınız bir açılmış pir açılmış. Bence bugünlerin değerini iyi bilin, hazır rüzgar var iken yelkenlerinizi iyi doldurmaya bakın. 
Mehmet ERÜLKÜ: Yakışıklı oğlunuzu yakında evlendiriyormuşsunuz. Davetiye listelerini yapmaya başlamışsınız. Aman listeleri tekrar tekrar kontrol etmeyi unutmayın. 
Rauf ATAÖV: Birkaç günlük Ankara tatiliniz bitmiş ve geri dönmüşsünüz. Bakanlığa geri döner dönmez de eskisinden yoğun bir tempoda da çalışmaya başlamışsınız. Bu arada Ankara’dan simit getirdiniz mi? 
Kenan AKIN: Eski iki dostunuzun araları açılmış ve arabuluculuk görevi yapmak da size kalmış. Epey zorlanacağınız bir arabuluculuk görevi olacak. Bakalım barıştırabilecek misiniz bu eski dostları? 
Hüseyin KAVAZ: Eğitim Bakanlığı’nda geçen 36 yıllık hizmetin ardından Orta Öğretim Daire Müdürlüğü görevinizden yaş haddinden emekli olmuşsunuz. Hayırlı ve uğurlu olsun. 
Prof. Dr. Necdet OSAM: DAÜ Rektörü olarak bizimle değil, DAÜ’nün sorunları ile ilgilenseniz çok daha iyi olacak. Arkamızdan konuşarak bir yere varamazsınız ayrıca. 
Ertan BİRİNCİ: Bayram için ülkeye gelen ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'i kaçırıp tekneniz ile güzel bir tur attırmışsınız. Sayenizde ünlü şovmen de biraz olsun dinlenmiştir. 
Ziya ÖZTÜRKLER: Yükseköğretimde öğrenci izinleri konusunda yeni düzenlemeye gidilmiş. Çok emek verdiğiniz bir düzenleme daha böylece hayat buldu. Kaliteli bir yükseköğretim için gerekli adımlar teker teker atılıyor. 
YORUM EKLE

banner608

banner474