banner564

Şans mı?



İstanbul’a bir iş için gitmek durumundaydım. Ama geçen hafta içinde iki kez gidip geldiğim için Ada’dan çok da fazla uzak kalmak istemiyordum.
Biletimiz dün gece için Atlasjet’in Ercan seferi için alınmıştı. Önceki gece ani bir kararla biletimi İstanbul’a geldiğim güne yani 26 Temmuz Çarşamba akşamına değiştirdim.
Ve dün gece benimde içinde olmam gereken Atlasjet Uçağı büyük bir tehlike atlattı. Atlasglobal Hava Yollarının İstanbul-Ercan seferini yapan yolcu uçağı Atatürk Havalimanından kalkışından kısa bir süre sonra doluya yakalandı. Yağan dolu yağışı nedeniyle uçağın kokpit camları çatlarken, Radom olarak adlandırılan burun kısmı hasar gördü.
İstanbul-Ercan seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanından havalanan Airbus A320 tipi uçak kalkışından kısa bir süre sonra 5 bin feette dolu yağışına yakalandı. Yağış nedeniyle uçağın ön kokpit camları çatladı. Bunun üzerine Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçen pilot geri dönüş için izin istedi. Dolu yağışına yakalanan uçak Atatürk Havalimanına iniş yaparken, uçakta Radom olarak adlandırılan burun kısmında ciddi hasar meydana geldi. Dolu yağışına giren kokpit camları çatlayan uçağın pilotu taksi yolunda yandaki camlara bakarak ilerledi.
Kısacası bir gün önce ani bir kararla Kıbrıs’a gelişimizi 24 saat öne alarak büyük bir talihsizlikten son anda kurtulmuş olduk. O uçağın içinde olan ve büyük korku yaşayan herkese çok geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarız bu tür şeyler bir daha yaşanmaz. Herkese çok geçmiş olsun.

Mehmet Hulusioğlu o uçaktaydı
Sadece bizim binmekten vazgeçtiğimiz uçak havada tehlike atlatmadı. Bir diğer uçak da büyük tehlike atlattı. O uçakta Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu vardı, yanında eşi ve çocukları ile.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından Lefkoşa Ercan Havaalanına gelmek için havalanan Türk Hava Yollarına ait uçak olumsuz hava koşulları nedeniyle Çanakkale Askeri Havaalanı’na iniş yaptı. Uçakta 20 kadar KKTC’li yolcu var iken diğer yolcular ülkemize gelmeye çalışan yabancı turistlerdi.
156 yolcu ile hareket eden THY uçağının İstanbul’da yoğun yağış, fırtına ve dolu nedeniyle Türk Hava Yolları uçağında ciddi hasar oluştu.
Dün telefonla ulaştığımız Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu tüm yolcuların çok korktuğunu havada kısa süreli bir panik yaşadıklarını ve uçağın bir ara aşağı doğru hızla gitmeye başladığını söyledi.
O anları korku ve endişe dolu sözlerle anlatan Hulusioğlu, “Allah korudu bizi” dedi.

1 Ağustos
Önemli bir değişim sürecinin başlangıcı olacak 1 Ağustos 2017 tarihi. Zira kamuda 2. İş yapan hekimlerin bu tarihten sonra iş yaptıkları tespit edilirse meslekten mene kadar gidebilecek bir takım cezalarla karşılaşmaları mümkün olacak.
Herkes merak ediyor 1 Ağustos’ta ne olacak diye. Hemen peşinen söyleyelim 1 Ağustos zaten tatil. Dolasıyla kamu izinde olacak o gün.
TIP-İŞ Başkanı Sıla Usar, 1 Ağustos itibarı ile kamuda çalışan hekimlerin sadece mesai saatleri içinde hastalarına hizmet verebileceklerini hatırlatarak, “mesai saatinden sonra hekimine ulaşmak durumunda kalan yurttaşların bu hizmeti nasıl alabileceğinin meçhul olduğunu” belirtti. Kesinlikle doğru bir tespit. Ama halkımızın buna alışması çok uzun sürmeyecektir. Kendi içinde mutlaka bir denge gelişecektir ve vatandaş ile doktor kendini buna göre ayarlayacaktır.
TIP-İŞ Başkanı Sıla Usar’ın dile getirdiği bir başka husus ise “hekimlerin hasta muayene edebileceği poliklinik, ameliyat yapabilecekleri ameliyathane masaları, hastalarını yatırabilecekleri hasta odaları ve daha birçok teçhizat ve personel eksikliklerinin had safhada olduğu” yönündeki açıklaması. 
Elbette eksikler vardır, ama bu açıklamaya bakarak devlet hastanelerinde ameliyat yapacak masa yok manası çıkarılmamalıdır. Zira günün 24 saati ameliyatlar yapılmaktadır.
Bazı medya organlarının kasıtlı olarak yıpratmaya çalıştığı Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi öyle gösterilmeye çalışıldığı kadar da kötü değildir. Her gün birçok başarılı operasyonlar yapılmaktadır.
Tamam, bina eski bir bina, koğuş sistemi var ama bu ameliyat yapacak masa olmadığı anlamına gelmiyor. Dr. Sıla Usar dahil bir çok hekim hemen her gün Nalbantoğlu Hastanesinin ameliyathanesinde ameliyat yapmaktadır.
Sıla Hanım elbette sendikacı olarak eleştirilerini yapacaktır ama bu eleştirilerini yaparken de her gün görev yaptığı yeri bu kadar da aşağılamaması gerekir.
YORUM EKLE

banner471

banner474