banner564

Savaş alanı

K-PET Süper Lig’in üst sıralarında yer alan iki takımı Çetinkaya ve Lefke, Lefkoşa Atatürk Stadyum’unda karşılaştı. 
İlk yarı da hareketli, mücadele gücü yüksek ve sertlik seviyesinin üst düzeyde olduğu bir maç izledik. Pozisyon olarak kısır geçen ilk yarıda, Çetinkaya uzun toplarla Faye’yi buluşturmayı amaçladı ancak Faye çok top kaybetti ve bu da Çetinkaya’nın atak olgunlaştırmasına engel oldu. Candy’i Hakan ile kilitlemeyi başaran Derviş hoca, orta sahayı kalabalık tuttu ve rakibine boş alan bırakmama taktiğiyle sahada yer aldı. Nitekim boş alanlarda çok etkili ayaklara sahip Lefke’ye karşı savunma alanında başarılı oldu. 
2. devrenin en başarılı takımlarından Lefke ise topa daha fazla sahip olan taraftı. Bu hafta Bidemi’nin yedekde kalması takım adına hücum anlamında handikap yarattı. Durağan bir görüntüde olan Lefke hücumlarında bireysel yetenekler Yılmaz ve Candy’de gününde olmayınca beklentilerin altında bir hücum performansı ortaya çıktı. İkinci yarıda ilk yarıdan pek farklı olmadı. Oyun adına değişenler Hakan’ın attığı akıllı gol ve tansiyonun daha yüksek bir hale gelmesiydi. 
Çetinkaya golü bulduktan sonra geriye yaslandı ve kontra ataklar aradı ki birkaç tane değerlendiremediği pozisyon oldu. Lefke ise maç başından beri organize olamamanın sıkıntısını çekmeye devam etti. Yüklenmeye çalıştı ancak istediği puanları alamadı.
Günün sonunda Çetinkaya kendi adına çok önemli bir 3 puana sahip olurken Lefke ise beklediği futbolu sahaya yansıtamayarak Lefkoşa’dan puansız döndü.
Karşılaşmanın orta hakemi Turgay Misk aslında iyi bir maç yönetti. Oyuncuların agresiflik seviyelerinin bu kadar yüksek olması karşılaşmanın orta hakemi içinde ortaya zor bir maç çıkardı. Karşılaşmanın son bölümünde sahada ve tribünlerde yaşananlar ise yine bize utanç kaynağı oldu. 

YORUM EKLE

banner471

banner473