banner564

Sayın Ekselanslarına mektup

Adı Volkan Bozkır, Türkiye Cumhuriyeti’nin dış işlerine yön veren en önemli isimlerin başında geliyor. Dönemin Cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Süleyman Demirel'in Dışişleri Başdanışmanlığı görevlerini yürüttü. Avrupa Birliği Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı, 2003-2005 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve 2005-2009 yılları arasında büyükelçi unvanıyla Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğinde bulundu.

2011 Türkiye Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı oldu ve seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanlığı'na, Nisan 2014 yılında da Türkiye-ABD Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığına seçildi.

29 Ağustos 2014 tarihinde Avrupa Birliği Bakanı olarak atandı. Türkiye'nin Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, temaslarda bulunmak amacıyla Aralık 2014’te KKTC'ye geldi. Bu ziyaretten iki yıl sonra yani 6 Ocak 2016 tarihinde bir ziyaret daha gerçekleştirdi. Son ziyareti ise 2018 tarihinde TBMM Dışişleri Komisyonu Heyeti ile birlikte oldu KKTC’ye.

Kıbrıs davasının mümtaz savunucularından oldu, uluslararası arenada hep KKTC’den yana oldu ve hukuk bilgisi ile özellikle Kıbrıslı Türklerin Doğu Akdeniz’deki doğal gazın ortağı olduğunu katıldığı uluslararası platformlarda dile getirdi.

17 Haziran 2020 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı olarak seçildi ve görevi 15 Eylül'de devralacağı planlanmakta. 193 ülkenin temsil edildiği BM Genel Kurulu’nda, BM Genel Kurul Başkanlığı için tek aday gösterilen Bozkır, 178 ülkenin desteğini aldı ve BM Genel Kurulu’nun 75. dönem başkanlığına getirildi.

Hal böyle iken KKTC’den devletin zirvesinden sadece Cumhurbaşkanı resmi olarak kutlama mesajı gönderdi bu önemli göreve seçilen Volkan Bozkır’a.

İktidar ve muhalefet liderleri, jet uçakla uğraşmaktan BM’nin başına seçilen Volkan Bozkır’ı kutlayamadı bile. BM’nin aktif olarak rol aldığı KKTC’de halimiz böyle.

Zerre kadar ülkeyi ve memleketi düşünen yok. İngilizler, boşalttıkları askeri üsleri Rum topraklarına kattı mesela. Bu konuda ne bir girişim ne bir başka şey yapılmadı. Sadece bir iki satır açıklama.

Kıbrıslı Türklerin Rumlar ile birlikte yaşam sürdüğü Pile’de yaşanan sıkıntılar ortada iken bir Allah’ın kulu bu konuda adımını atmıyor. İngiliz Yüksek Komiserliği, PCR testi yaptırmayan 12 yaşından küçük çocukların Pile’ye girişine izin vermiyor. Pileli anneler, dün barikatta toplanarak SBA polisini protesto etti.

İşte böyle bir atmosferin içinde BM’ye başkanlık edecek Volkan Bozkır’a KKTC’den seslenme gereği hissettik.

Bizi idare ettiğini zannedenler şu günlerde çok ama çok meşguller. Öyle ki iki haftadır Cumhuriyet Meclisimizin tek gündem maddesini oluşturuyor özel jet konusu. Gazetelerimiz, vekillerimiz bu konunun peşini bırakmıyor, bırakamıyor…

Madem herkes bu konunun peşinden koşuyor o halde biz seslenelim BM Genel Kurulu’nun 75. dönem başkanlığına getirilen Volkan Bozkır’a.

Sayın Ekselansları; bir Türk olarak zatı alinizin BM Genel Kurulu’nun 75. dönem başkanlığına getirilmesinden ziyadesi ile memnun olduk. Umarız bu görev süresi içerisinde alacağınız kararlar, Kıbrıs Türkü için hayırlara vesile olur.

Sayın Ekselansları, BM Başkanı sıfatınız ile sizi KKTC’de bir kez daha görmek bizler için hem büyük bir gurur ve moral olacaktır. Umarız 15 Eylül sonrası için bizleri şereflendirirsiniz Sayın Ekselansları…

MESAJLAR

Dr. Ahmet KÂŞİF: Dünkü yayınımızdan sonra telefonlarınız gün içerisinde bir an bile olsun susmamış. Desenize üzerinizdeki ölü toprağını kaldırdık, teşkilatlardan arayan arayana…

Nihat BERKAN: Pandemi döneminde aldığınız tüm fazla kiloları spor salonuna yazılarak vermeye çalışıyormuşsunuz. Sayın Valim, salona gidene kadar zeytinleri çapalasanız ve bahçede ter atsanız aynı işlevi görürdü.

Emre HACI: Muhaceret Dairesi olarak online işlemlere geçen ender dairelerden bir tanesi oldunuz. Gerçekten bu konuda bir alkışı hak ediyorsunuz. Sizi ve tüm ekibinizi yürükten kutluyoruz.

Hasan KARAOKÇU: Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Birimi olarak Cuma akşamı hayli önemli bir etkinliğe hazırlanıyormuşsunuz. Cuma akşamı saat 20.00’deki etkinliğe başkan da katılım gösterecekmiş.

Osman GÜNGÖR: Karpaz Belediyesi asbaşkanı olarak son günlerde bölgenizdeki vatandaşların Lefkoşa’daki dairelerde olan işlerinin çözümü için ciddi bir efor sarf ettiğinizi görüyoruz. Bölge sakinleri bu durumdan ziyadesi ile memnunlar.

Enver MAMÜLCÜOĞLU: Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sağda ortak aday bulunması konusunda bir inisiyatif üstlenip bazı önemli isimler ile ilerleyen günlerde temas kuracakmışsınız.

Çiğdem AYDIN: ST Dance Center’de salsa dersleri almaya başlamışsınız. Hayırdır, nereden çıktı şimdi bu dans dersleri. Yoksa gelen konuklarla sabahları dans mı ederek yayına başlayacaksınız.

Nazmiye ÇELEBİ: Yani bu sene nazar değmesin diye bahçenizin fotoğraflarını kimse ile paylaşmıyormuşsunuz. İyi öyle olsun ama bizden isterseniz hemen gönderebiliriz. O patlıcanlar o biberleri bir görün hele.

Erkut ŞAHALİ: Biz sorduk ama yanıt alamadık bir de siz deneyin lütfen. Nasıl olur da özel bir hellim ile Kooperatif hellimi arasında 30 liradan fazla bir fark olabilir?

Tiğin AYTAÇOĞLU: ST Dance Center olarak açtığınız yaz okuluna yoğun bir ilgi varmış. Anlaşılan vatandaşlar hem fazla kilolardan kurtulmak hem de güzel dans edebilmek için kayıt için kuyruk oluşturuyorlar.

Bertan ZAROĞLU: Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sağda ortak aday konusunda yeniden bir çalışma içine girdiğinizi hatta bu konuda bazı isimler ile hafta içinde görüşmeler gerçekleştirdiğinizi duyduk.

Kutlu EVREN: Ersin Bey sizi bakan yaptı yapmasına ama bu gidişle Bakanlığı Başbakanlıktan yönetmek zorunda kalacaksınız. Bakanlığa atandığınız günden bu yana Başbakan Tatar sizi yanından ayırmıyormuş.

Salih CANSEÇ: Bir yıldan bu yana yürütmekte olduğunuz Turizm ve Çevre Bakanlığı Müdürlüğü göreviniz dün itibari ile sona ermiş. Gittiğiniz diğer bakanlıklardaki gibi bir sürü dost kazanmışsınız turizmde de.

GÜNÜN FOTOĞRAFI

Keziban Özdemir, Muharrem Özdemir ile birlikte. Başarıların bundan sonrada daim olsun Keziban…

YORUM EKLE

banner471

banner474