banner564

Seçim geçim işleri

Ülkede artık bir seçimin olmasına bir yıldan daha az bir süre kaldı. Peki, memlekette seçim havası var mı? 
Bir kere sokakta seçim havası değil geçim havası var. Bu kendisini hemen belli ediyor. Zaten ekonomik rakamlar da bize bunu doğruluyor. Vatandaşı artık ne Kıbrıs konusu ne de başka bir şey ilgilendirmiyor.
Eğer aybaşı maaşı aldığında kredi kartı ve taksitlerden sonra eline birkaç kuruş para kalabiliyorsa şimdilik Allah’a şükür deyip yoluna devam ediyor.
Siyasi partilerde ise durum daha da vahim. İktidarın büyük ortağı konumundaki UBP’de işler iyi gidiyor. Dün akşam Karpaz bölgesinin kokteyli vardı. Eskiden birbirine rakip olan tüm isimler yana yana birlikteydi. Genel Başkan Özgürgün ile Onursal Başkan Eroğlu arasında ki samimiyet görülmeye değerdi.
DP’de de yüzler gülüyor. Zira dün akşam onların da Lefkoşa’da kaynaşma etkinliği vardı. Hayli kalabalık geçen etkinlikte moraller yerindeydi.
CTP’de sıkıntı devam ediyor. Partiyi genç yönetime bırakmak istemeyen bıyıklı ağabeyler ile yönetim arasında ki çekişme devam ediyor.
TDP’de sular şimdilik durulmuş gibi gözükse de kimlerin nereye gittiği henüz belli değil.
HP’de de bir durgunluk dönemi yaşanıyor. Birkaç kişinin dışında henüz sahalarda birisi yok. Aynı ekip hemen her yerde. 
TKP’de ve YDP’de kesin olan şu hızlı bir çıkış var. Bu çıkış nereye kadar devam eder, onu da bugünden kestirmek çok zor. 

Çöpe giden milli servet
Dünyayı bırakın artık Türkiye’nin en ücra köşesinde bile çöpten geri dönüşüm sağlanırken KKTC’de hala daha ülkenin dört bir tarafından toplanan çöpler Güngör’e götürülüyor ve ikinci bir Dikmen Çöplüğü yaratılıyor.
Malum daha önce Dikmen’de çöpler vahşi bir biçimde toplanıyor ve zaman zaman yangınlarla bölgeyi tehdit ediyordu. Şimdi Dikmen’deki çöplüğün üstüne toprak örtüp kurtulduğumuzu sanıyoruz. Oysa hiç de durum öyle değil. Aksine o toprağın altında büyük bir bomba yatıyor.
Bu yetmiyormuş gibi şimdi benzer bir durumu Güngör’de yarattık. Güzelyurt’tan İskele’ye Alsancak’tan Paşaköy’e her yerin çöpü burada birikiyor. Ve her saniye evet her saniye o çöp yığını daha da büyüyor.
Oysa çağdaş medeni ülkelerde, Kıbrıs Rum Kesiminde, Türkiye’de çöpten geri dönüşüm, elektrik ve bio dizel gibi geri dönüşümler sağlanıyor. Ve devlet ile birlikte yerel yönetimler bu işten kazanç elde ediyorlar hem de çevreye verilen zarar minimize ediliyor. 
Umarım KKTC’de en kısa sürede hem çevreye faydası olan hem ekonomiye ciddi katkısı olan atık toplama istasyonları kurulur. 

Daha çok baskı gerek
Yurt Dışında Yaşayan Kıbrıslı Türkler Birliği İngiltere hükümetinin Pegasus Havayolları ile uçuş yapan transit yolcuların Türkiye’de uçaktan indirilip güvenlikten geçmesi gerektiği konusunda aldığı kararı, “haksız ve ayrımcı” olarak gördüğünü bildirdi ve bu durumu İngiltere Ulaştırma Bakanı Chris Grayling’e konuyla ilgili bir mektup gönderdi.
Bence yapılması gereken de zaten bu. Ancak bir tek Yurt Dışında Yaşayan Kıbrıslı Türkler Birliği değil, tüm sivil toplum örgütleri, siyasi partiler hatta Dışişleri Bakanlığı bu konuda girişim başlatmalı. O zaman gerçekten bir sonuca ulaşılabilir. 
MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Önceki akşam Karpaz’daki dayanışma gecesinde yaptığınız konuşmada tam 17 kez Onursal Başkanınız Eroğlu’nun adını andınız. Allah muhabbetinizi arttırsın. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: İlk defa KKTC ihtiyaç üzeri aylık kan toplanmaya başlanmış. Bu arada Türkiye’den hibe edilen yeni kan toplama aracının da bu işte katkısı çok oldu. 
Dr. Hakan DİNÇYÜREK: Geçen akşam Karpaz’daki yemekte bir ara masadan kalkınca bir basıncı arkadaş sizin yemeği kaş ile göz arasında götürmüş. Tüm gece salata ile idare etmek zorunda kalmışsınız. 
Mustafa NAİMOĞULLARI: Herkes sizi arayıp uyguladığınız özel diyet programının tarifini istiyormuş. Aman kimseye vermeyin, en azından bedavaya. 
Aybars KARAATMACA: Motoru ile kaza yapan Aybars Kutluba ile isim benzerliği olunca herkes telefonlara sarılmış ve sizi aramış. Bazı internet siteleri de sizin isminizi vermiş. 
Fevzi TANPINAR: İki haftadır hem hastasınız hem işten güçten geri kalmamaya çalışıyorsunuz. İyi de bu meret hastalık birkaç gün istirahat etmeyince geçmiyor. 
Burhanettin KAYA: Pazar günü ünlü bir siyasetçi ile tavla maçı yapmak için sözleşmişsiniz. Yalnız bu aralar malum siyasetçi çok yorgun, tavlada konsantre olamıyor, kesin yenersiniz kendisini. 
Harun MADEN: Kuzey Kıbrıs Turkcell’de işe giderleri azaltmadan başlamışsınız ve bu konuda ilk adımı atıp 5 megavatlık bir güneş enerji sistemi kurmak için kolları sıvamışsınız. Bu arada ekibinizi de iyi tanıttınız mı? 
Polat ALPER: Son birkaç ayda tam 22 kilo birden vermişsiniz. Bu arada geçen hafta ipten dönmüşsünüz, çok geçmiş olsun. Böbrek taşı döküyormuşsunuz. 
İrfan BATU: Doğum gününüzde bakanınız Kemal Dürüst size Beşiktaşlı futbolcuların imzaladığı bir forma hediye etmiş. Ee artık şampiyonluk da geldiğine göre gururla giyersiniz yeni formanızı. 
Osman UZUN: Çayırova’da devam eden yol içerisine sizin ve Karayolları Dairesi müdür Osman Bey’in isimlerini olduğu bir anı taşı konacakmış. Hayırdır son aylarda o bölgeye çok mu sık gittiniz? 
İsmail ÖZER: Vadili ve Akıncılar’ın kulüplerinin birleşmesi sonucu ligde birinciliği kimseye kaptırmıyorsunuz. Bu arada çok önemli iki futbolcunun da işini bitirmek üzereymişsiniz. 
Hatice SARIKAYA: Yaz sonuna doğru beyaz atlı prensiniz ile dünya evine gireceğiniz konuşulmaya başlandı. Hadi hayırlısı diyelim, demek ki sonbahara düğün var. 
Ürün SOLYALI: CTP’de son dönemde hukukçuların artması ile birlikte artık birçok konunun yasalara uygun olup olmadığına bakılıyormuş. Ha keşke mecliste de böyle bir komite oluşsa. 
Ahmet BUBA: Doğum gününüzde sizin için organize edilen partide sahneye çıkan dansöze tam bin 500 dolar taktığınız konuşuluyor. Bu devirde iyi para. 
GÜNÜN SÖZÜ
“Kiralanan malların kontrol edilmesi gerekiyor. Bu konuda yapılan ilk yasalar, akla uygun şekilde düzenlendi. Yasa tasarısının geri çekilmesi kararı doğrudur.” 
TDP milletvekili Hüseyin Angolemli
YORUM EKLE

banner608

banner473