banner564

Seçim mi? Geçim mi? 

45 gün sonra sandık başında olacağız ve yerel yönetimlerde görmek istediğimiz isimleri seçeceğiz. Belediye Başkanı, Belediye meclis üyelikleri kadar muhtar ve azaları da seçeceğiz.
Seçimlere bu kadar kısa bir süre kala sizler için sokağın nabzını tutmak adına elimizden gelen çabayı sürdürdüğümüzü her halde bilmeyeniniz okumayanınız yoktur. Her gün bu köşede bununla ilgili yazılarımızı görüyorsunuz.
Ancak son yıllardaki seçimlere paralel bir seçim dönemi daha geçiriyoruz. Hiç seçim heyecanı yok sokakta. Hatta çıkın sorun, halkın öncelikli gündeminde bile seçimler yok!
Sokağın gündemi; birincisi Hükümetin yaptığı son zamlar ikincisi dövizin durumu üçüncüsü Türkiye’deki seçimler dördüncüsü: Türkiye’de kimin şampiyon olacağı beşincisi: Survivor yarışmasında bu hafta kimin eleneceği gibi konular oluşturuyor. 
Tüm bu konuların bitiminde ancak seçimler konuşuluyor. Hafta sonu Karpaz yarımadasını dolaştık. İlk defa o bölgeyi bu kadar isteksiz gördük açıkçası. Kahvelerde kimse seçim muhabbeti yapmak istemiyor, yapan birilerini bulunca da masa etrafındakiler teker teker dağılıyor.
Açıkçası hem katılım açısından hem de sonuçları açısından birçok şeye gebe bir seçim atmosferi içerisindeyiz. 45 gün sonra sandıktan çıkacak sürprizlere hazırlıklı olmakta fayda var.      

Ekonomi dibe vurdu
Bu başlığı ben değil devletin hesap kitap ve planlama yapan örgütü DPÖ söylüyor. Geride bıraktığımız Nisan ayı son 10 yılın en kötüsü. Kaldı ki bu aybaşı elektrik, akaryakıt ve sağlık ücretlerine yapılan zamlar Nisan ayında yoktu!
Yani kuvvetle muhtemel Haziran başında açıklanacak enflasyon rakamlarında en kötü ay olarak Mayıs 2018’i göreceğiz. Zira hükümetin yaptığı son zamlar, piyasada zincirleme bir etki yaratacak. Bu zam zincirinin etkisi ile de vatandaşın alım gücü daha da düşecek. Alım gücünün düşmesi ile birlikte tüccar da zora girmeye başlayacak. 
Kısacası gemi su almaya başladı, hatta alt katlar tamamen sulara gömüldü, geminin güvertesinde ise ılık yaz akşamları çalınan şarkıları çalıyor devleti yönetenler. Bakalım geminin battığını fark edince gemiyi ilk kim terk edecek?

Tunus kadar olamamak...
Yerel seçimlere sayılı günler kala 28 belediye içinde sadece Karpaz Belediyesi’ne bir kadın aday talip oldu. Onun dışında henüz bir kadın belediye başkan adayı çıkmadı.
Oysa daha geçenlerde yerel seçimlerini yapan Tunus'ta tarihinde ilk kez kadın başkent belediye başkanını çıkardı. Tunus'ta yerel seçimlerde Nahda Hareketinin adayı olan Suad İbrahim, başkent Tunus'un belediye başkanı oldu.
Bizde ise bırakın Başkent bir kadının yönetmesini 28 belediye içinde sadece Karpaz’da kadın belediye başkan adayı var. Neyse belki ileride bizde Tunus’u yakalayabiliriz. 
  

MESAJLAR

Bertan ZAROĞLU: Valla bize küsmeye veya darılmaya hakkınız yok. Çünkü biz dün ne ise bugün de oyuz. Dün sizin yanınızdaydık bugünde yanınızdayız. Biz şu an birlikte olduğunuz CTP’li arkadaşlar gibi hiç olmadık, olmayız da… 

Ömer DALGAKIRAN: Dünkü yazımızda sizi 20 yaş kadar büyütmüşüz, demek ki tecrübe noktasında duyduklarımızdan sonra yaşınızı biraz fazla göstermişsiniz.  İşin şakası bir yana 65 değil 45 yaşındaymışsınız. 

Zeki ÇELER: Cuma akşamı Girne Amfi Tiyatro’da özel kardeşlerimiz için çok büyük etkinlik için tüm bakanlığı seferber etmişsiniz. Bu özel gece için çok özel bir dostunuz da yurt dışından ilk kez KKTC’ye gelip konser verecekmiş. 

Orhan YILMAZ (Fıstık): Yazın gelmesi ile birlikte artık çarşıda pazarda karpuzlar da yerini almaya başladı. Sezonun ilk karpuzunun tadına bakabildiniz mi bari? 

Bülent FEVZİOĞLU: Çok geçmiş olsun, bir kalp rahatsızlığı geçirip acil olarak hastaneye kaldırılmışsınız. Allah şifa versin, sizi tekrardan en kısa sürede şiirleriniz ve oyunlarınızla aramızda görmek istiyoruz. 

Buray BÜSKÜVÜTÇÜ: Dün Maraş’taki eylemlerde siyasi partiler içinde bir tek siz tam kadro orada yer aldınız. Ve eylemi baştan sona sosyal medyadan canlı yayınladınız. Bakalım yaptığınız eylem yurt dışında da ses getirecek mi?   

Tezel ÇEMENDER: Maraş’taki eylemler sırasında AP milletvekillerine İngilizce olarak yaptığınız konuşma bakalım işe yarayacak mı? Zira AP vekilleri sizi ilgi ile dinledi. 

Asım AKANSOY: Maraş’taki etkinlikte sizleri oralarda göremedik. Hatta sizin partiden de birilerini göremedik. Yoksa Maraş konusunu CTP konuşmayı bıraktı mı?

Filiz BESİM: Bir sendikamız Gazimağusa Devlet hastanesinde bir hastaya gereken müdahalenin yapılmadığı ile ilgili sosyal medyada yer alan konu ile ilgili açıklama yaparken sizden bu konuda henüz bir ses çıkmadı. 

Elmas TOKAY: Dün birkaç mağaza gezip kendinize gömlek aramışsınız. Yalnız aldığınız gömlek slim fit. O göbekle biraz zor olmayacak mı slim fit gömlek giymek? Neyse üzerinizde paralansın yeni gömleğiniz. 

Serdar DENKTAŞ: Kamu-Sen sizi mahkemeye vermeye hazırlanıyormuş. Bu arada geçen ay yapmış olduğunuz bir açıklama da Mayıs ayında para bolluğu olacak demiştiniz. Mayıs’ın yarsına geldik o paraları henüz göremedik.  

Mustafa AKINCI: Bugün hükümeti saraya davet etmişsiniz. Menüde ne var? Hazır oraya kadar gelmiş iken bir de öğlen yemeği ısmarlarsınız artık kendilerine. Bu arada yarın gelenler sorabilir “ne oldu müşavirlik yasası” diye. 

Ferhat ATİK: Yazdığınız son roman ‘Kristal Gece’ ile Türkiye’de çok yüksek bir satış rakamına ulaşmanın yanı sıra, anlamlı bir ödülle de onurlandırılmışsınız. Hayırlı ve uğurlu olsun ödülünüz. 

Remziye SEVEN: Süte gelen okkalı zamdan sonra biraya yönelmişsiniz. Ancak sütü laktozsuz içmeye alıştığınız için birada da aynı tadı arıyormuşsunuz. Malt bira için, o da laktozsuz süte benzer. 

Çetin SADELİ: Ziya Emir size sponsor olmuş ve seçimler için size bir araç tahsis etmiş. Şimdi vatandaş soruyor, bu sponsorluk antlaşmasının perde gerisinde ne var? Hadi buyurun…  
 

POLEMİX
“Kıbrıs Rum tarafı yetkilileri ile görüştüğünüz gibi adanın bir diğer ortağı olan bizlerle de görüşerek adadaki Kıbrıs Türk halkının da sorunlarını dinlemenizi beklerdik. En azından sizin de her platformda övündüğünüz, AB”nin demokrasi, ayrım yapmama ve insan hakları ilkelerine uygun davranılmış olurdu.”
Oğuzhan Hasipoğlu  

YORUM EKLE

banner608

banner473