banner564

Seçim öncesi iddialar

Murat Gezici’nin son anketine en sert tepkiyi Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş verdi. Denktaş hazırladığı video ile hem gövde gösterisinde hem de Gezici’ye çok ağır ithamlarda bulundu. 
Denktaş, hazırlattığı videoda; Murat Gezici benden cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası 500 bin TL istedi ve bunu seçimlere kadar peyderpey ödeyebileceğini söyledi” dedi.
Bu iddia basit ve sıradan bir iddia değildir, buna Gezici’nin mutlaka cevap vermesi gerekir. Eğer Gezici bu iddiaya cevap vermezse bundan sonra yapacağı ve bundan önce yaptığı tüm çalışmalara şaibe düşer.
Dün bir başka önemli iddiayı ise Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı Buray Büsküvütçü Diyalog TV’de canlı yayında bizim programda açıkladı. 
Büsküvütçü bir parti genel başkanının kendilerini aradığını ve seçimlere girmemeleri karşılığında kendilerine para önerdiğini iddia etti. Canlı yayında kimin kendilerine para karşılığı çekilmeleri yönünde teklif yaptığını açıklamadı ama bence temiz siyaset anlayışında olan MDP’nin de bu iddiayı kamuoyuna açıklaması ve kimin para teklif ettiğini kamuoyunda deşifre etmelidir.
Seçimlere 33 gün kala bu türden iddialar gerçekten kalitesini tartıştığımız siyasete daha da gölge düşürmektedir. Bir an önce iddia sahipleri iddialarını ispatlamalı, iddiaya maruz kalanlar da iddialara cevap verecek durumda olmalıdır. 
Yoksa siyasette bugün gelinen noktanın daha da gerisi kaçınılmaz olur ve bugünleri ileride mumla ararız. 

Seçim öncesi liderler…
Hüseyin Özgürgün: Çok rahat her zamanki gibi. Zaten hiçbir seçim döneminde bir sıkı yaşamadı. Ve hiçbir seçim döneminde kendisi için dolaşmadı, o sporunu yaparken, sevenleri ve başta annesi onun için oy toplamak için dolaştı. Ve her girdiği yarıştan çıkmasını bilen bir isim. 
Bu seçimlerde de durum pek farklı değil, seçim ekibini kurdu, işi profesyonellere teslim etti ve kendisi önüne konan programa uyarak seçimleri tamamlayacak. 
Tufan Erhürman: Liderler içinde en çok çalışan ve çaba gösteren durumunda. O kadar sıkı çalışıyor ki bir anı bile boş değil. Planlı ve ekiple çalışmayı seviyor. Ama oy potansiyeli belli. Şu aşamada CTP’de oy patlaması yaşatabilmesi için çalışmaktan öte şansa ihtiyacı var. 
Serdar Denktaş: Kendi partisi içinde liderliği en çok tartışılan isim olmasına rağmen bunca yıllık tecrübesine güveniyor ve gemiyi karaya oturtmadan nasıl yüzdürebileceğini iyi biliyor. DP baraj altında kalacak diyenlere inat DP’ye barajı geçirttireceğine inanan sayısı da bir o kadar fazla. 
Cemal Özyiğit: Aslında son derece başarılı olarak addedilmeli, zira partisi her seçimden zaferle çıkıyor ve parti onun döneminde hiç kan kaybetmedi. Ama gel gelelim bu başarıda yeteri kadar partisi tarafından onurlandırılıyor mu? İşte burası biraz soru işareti. Cemal Başkan için bu seçim diğer liderlerden daha önemli. Zira hepsi milletvekili, Cemal Başkan ise bu kadroya göre dışarıdan birisi. 
Kudret Özersay: Liderler içinde ekibinin en bağlı olduğu lider olarak gözükse de son dönemde ki agresif halleri ciddi bir sıkıntı halini yansıtıyor. Yine de Özersay liderler içinde popülaritesi en yüksek lider olarak gözüküyor.
Mehmet Çakıcı: Liderlik karizması olan ve ikna kabiliyeti yüksek olan bir lider. Eskiye göre daha sakin ve adımlarını akıllıca atıyor. Baraj sorunu olduğu söylense bile ben son günlere doğru bir hamle ile barajı atlayabileceğini düşünüyorum.
Erhan Arıklı: Henüz bir lider gibi değil de bir hareketin lideri gibi dursa da hatipliği sayesinde ciddi bir oy potansiyeline çok kısa bir sürede ulaştı. Son bir ayda göstereceği performans ile sonuçları çok ama çok değiştirebilecek bir güce sahip. 
Buray Büsküvütçü: Liderler arasında en genç olanı. Ama ideoloji partisi olarak yola çıktıkları bu yolsa kavramları ve ideolojinin ne olduğunu en iyi bilen pozisyonunda. Bu adamı takip etmenizi tavsiye ederim.

MESAJLAR
Serdar DENKTAŞ: Seçim boyunca her akşam 7’de sosyal medyada takipçilerinizle buluşacakmışsınız. Anlaşılan bu seçimleri facebook üzerinden yürüteceksiniz. 
Kudret ÖZERSAY: Dün bir izleyenimiz merak etmiş neden Diyalog TV pastası kesilirken sizde iştirak etmediniz diye. Sadece merak işte neden o kare içine girmeyi tercih etmediniz? 
Buray BÜSKÜVÜTÇÜ: Seçim öncesi size para teklif eden partiyi açıklamayı düşünüyor musunuz? Bu konuda vereceğiniz karar ilerisi için son derece önemli. 
Kutlu EVREN: Dün kendi bölgenizde uzun süreden sonra eski dostlarınızla bir araya gelip desteklerini istemişsiniz. Bölgede yaptığınız ziyaretler sonrası moraliniz yerine gelmiş. 
Fırat ATASER: Köydeki tüm yolları asfaltlamak adına yoğun bir tempoya girmişsiniz. Kış tam olarak başlamadan yolu bozuk mahalle ve köy yolu kalmayacakmış. 
Mustafa NAİMOĞULLARI: Aday olduktan sonra diyetten komple vazgeçmişsiniz. Ve seçim boyunca artık diyet falan yapmayacakmışsınız. Ne diyelim bir ayda bir şey olmaz her halde. 
Cezar EKİNCİ: Tamda sizin ofisin yanında biriken çöpleri belediye almıyor mu? Bu konuda Fırat Başkanın kulaklarını çınlatmakta fayda var değil mi? 
Hasan UZUN: Seçimler öncesi Londra’dan yeniden memlekete dönmüş ve dün Girne-Lefkoşa arasında mekik dokumuşsunuz. Anlaşılan seçim heyecanı sardı yine sizi. 
Sezai SEZEN: Gelen teklifleri kabul etmeyip bugün kara kara düşünmeye başlamışsınız. Neyse çok üzülmeyin yakında nasıl olsa yine seçim olur memlekette. 
Nihat BERKAN: Gözünüz aydın, eşiniz ay parçası bir evlat dünyaya getirmiş. Minik prenses aileye hayırlı ve uğurlu olsun. Erkek evlattan sonra kız evladın tadı başka olur diyorlar bakalım siz ne hissedeceksiniz. 
Mustafa BATURALP: Yaptığınız hesaplardan sonra DP’nin baraj sorunu olmayacağını çıkartmışsınız. Valla biz sizin hesaplarınıza güveniriz, eğer siz hesapladıysanız kesin öyledir. 
Mehmet CEYLANLI: İskele’den aday oldunuz ama Lefkoşa’dan çok yüklü bir oy geleceğini söylüyorlar. Bu seçim sistemine göre her yerden oy toplamak gerekiyor değil mi? 
Anıl KAYA: Seçimleri gençler ve kadınlar üzerine kurup en çok onlara güveniyormuşsunuz. Eşiniz de bu arada sahaya indiğine göre artık vekillik yakın desenize. 
Mustafa ABİTOĞLU: Bu seçimlerde olmadı ama gelen seçimlerde mutlaka sizi de adaylar arasında göreceğimizi iddia edenler var. Gerçekten de siyasete yakınsınız değil mi? 
Kemal AYKUTLU: TKP’nin başkentte en çalışkan ismi olarak gözüküyorsunuz. Her geçen gün popülariteniz artıyor. Anlaşılan siyasete bir girdiniz pir girdiniz. 
POLEMİX
“7 Ocak ertesinde UBP artık hükümette olmayacak. Bu nedenle vatandaşlar ve özellikle de kamu görevlileriyle bürokratlar bu gerçeği görerek, kendilerine UBP-DP Hükümeti tarafından açıktan veya üstü kapalı olarak baskı yapılmasına izin vermemelidirler.” 
HP Genel Başkanı Kudret Özersay
YORUM EKLE

banner608

banner473