banner564

 Seçime Son 3Gün!

 KKTC genelindeki 28 belediyede, 191 bin 153 seçmen, 734 sandıkta, önümüzdeki 4 yılda kendisini yönetmesini istediği 28 belediye başkanını, 111 aday arasından seçecek. Dahası bu seçimlerde 1092 belediye meclis üyesi adayı yarışıyor ve içlerinden sadece 280 tanesi bu göreve gelebilecek. 425 muhtar adayından 184 tanesi muhtar olabilmeyi başarabilecek kazanması halinde. 1043 ihtiyar heyeti üyesinden de 596 tanesi aza olarak görev yapacak.
Son seçimlere baktığımızda ülke genelinde çok fazla değişiklik yaşanmıyor yerel seçimlerde. Örneğin bir önceki seçimlerde sadece 8 belediye el değiştirmiş KKTC genelinde. 
Bu seçimlerde de sonuç çok farklı olmayacak diye düşünenlerdenim. Bence bu seçimlerin en zevkli ve en renkli geçeceği yerler şunlar:
Lefke: CTP ve UBP arasında
Güzelyurt: UBP ve CTP arasında
Gönyeli: CTP ve UBP arasında 
Lefkoşa: TDP, UBP ve DP arasında (en çekişmeli olacak olanı)
Değirmenlik: CTP ve UBP arasında
Akdoğan: CTP ve UBP arasında
Gazimağusa: Bağımsız ve Bağımsız arasında
İskele: UBP ve Bağımsız arasında
Büyükkonuk: UBP ve Bağımsız arasında
Lapta: UBP ve Bağımsız arasında
Geçitkale: CTP ve Bağımsız arasında 

Toplamdaki 28 belediyemizin yukarda saydığım 11 tanesinde çekişme olacağı kesin gibi. Hali ile bu seçim bölgelerinde tansiyonda seçim günü yüksek olabilir.
Seçimlere 3 gün kala hem adayları hem de adayların taraftarlarını uyaralım. Bu 3 günlük dünyada ve bu küçücük ülkede yine yüz yüze bakacağız. O yüzden kırıp dökmeden geçirelim bu seçimleri.

Bu açıklama hükümet yıkar!
Cumhuriyet Meclisi Meclis Başkanlığı, son günlerde milletvekillerinin mal beyanları ile ilgili basında çıkan “zarf değiştirme” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi ve haberleri “spekülasyon” olarak değerlendirdi.
Oysa HP Başkanı iki üç gündür bu konuyu gündeme taşıyor. Hatta dün bir gazetemizde “armut toplamıyoruz” demişti. Bu açıklamanın gazetelerde yer almasından sonra dün Meclis Başkanlığı bir açıklama yaparak adeta Özersay’ı yalanladı.
Meclis Başkanlığı ve HP arasında çok ciddi bir sıkıntının var olduğunu daha önce bu köşede yazmıştık. Seyredin bu kavgayı çok yakında bir pire için battaniye yakılabilir. Hele de şu seçimler bir bitsin, siz o zaman görün asıl cümbüşü. 

 Denktaş bu oyunu oynuyor 
Gündemi belirleyen açıklama yine Maliye Bakanı Serdar Denktaş'tan geldi. Denktaş, hayat pahalılığı ödeneğinin kamu görevlilerine ve emeklilere artık altı ayda bir değil, iki ayda bir verileceğini açıkladı. 
Dün hemen herkesin konuştuğu haber buydu. Zira hızla yükselen fiyatlar konusunda eşel mobile yeniden dönüşün bir işareti aslında bu açıklama. Benzer bir uygulamanın asgari ücret konusunda hayata geçirilmesinin planlandığı bize gelen bilgiler arasında.
Son birkaç ayda yiyecekten giyeceğe hemen her şeye zam gelmişti ve kamu görevlilerine ödenen hayat pahalılığı bu süreçte eriyip gitmişti. Vatandaşın büyük bir kısmını ilgilendiren konu hakkında Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın harekete geçmesi başta sendikalar olmak üzere tüm kesimlerden olumlu tepkiler almasına neden oldu. 

MESAJLAR
 
Dr. Bülent DİZDARLI: Aramızdan ayrılmış olan doktorlarımızın isimlerinin hastanenin değişik noktalarına verilmesi fikri hem o doktorların yakınları tarafından hem de hastalar tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Erdem OSKAR: Çin’den ülkemize getirdiğiniz arabaların tanıtımı için Cuma günü bir resepsiyon verecekmişsiniz. Hem konforlu hem ucuz olan bu arabalara daha şimdiden yoğun ilgi varmış. 

İlkay KAMİL: Yerel seçimler öncesi tahminlerinizi bir kenara not ettik. Umarız bizim de seçim gecesine ilişkin yaptığımız tahmini siz de bir kenara not etmişsinizdir. 

Cem DANA: Gazimağusa’da bir dönem daha belediye meclis üyesi için görev yapmanızı isteyen o kadar çok kişi var ki nereye gitsek sizin kartlarınızı gördük geçenlerde kentte. 

Afet ÖZCAFER: Yüzünüze renk gelmiş, nasıl gelmesin ki torun da gelince mutluluğunuz iki kat artmış. Ee torunla birlikte deniz sezonunu açtınız mı bari? 

Mustafa AKTUĞ: Son bir atakla işleri ters düz etmeyi becerdiniz gibi. Bakalım son düzlükte bu performansınızı son ana kadar sürdürebilecek misiniz? Zira daha 3 gün var sandıkların kapanmasına. 

İrfan YILMAZ: Sanayi bölgesindeki yakın dostlarınız ve sosyal medyada adına “vitamin” denen bir grup, sizi bu seçimlerde Lefkoşa’da belediye meclis üyesi yapmak adına elinden gelen gayreti ortaya koyuyormuş. İnsanın böyle dostları olması ne güzel. 

Zerin GÜRLER: Eski öğrencileriniz sosyal medyada seferber olmuşlar ve Pazar günü yapılacak olan seçimlerde sizi sandıktan çıkartabilmek için varlarını yoklarını ortaya koymuşlar. 

Hüseyin Ekrem ERGİL: Starling Süpermarket zincirinde işleri yoluna koyduktan sonra Mutlu Akü’ye de el atmışsınız. Valla sizin elinizi attığınız her yerde başarı mutlaka geliyor. 

Sanlı ÇOBAN: Beşiktaş’ın UEFA’daki muhtemel rakibinin nerede olduğunu biz anlayamadık, siz anladınız mı? Örneğin deplasmana gidilecek olsa o ülkeyi nerede nasıl bulacaksınız? 

Zeki ÇELER: Bak sadece ben değil Gencay Eroğlu’da söyledi, bakanlıkta otur da otur göbek ettiniz. Eskiden bir beldeyi bir uçtan diğer uca yürüyerek kat ederdiniz, ne oldu böyle size. 

Mustafa ERK: Gönyeli’de oylarınızı her geçen gün artırıyorsunuz. İlk günkü tek haneli ramalar artık çok geride kaldı sizin için. Şimdiki oylarınızda ciddi bir artış var son günlerde. 

Muhammet MİLLİ: Ameliyat sonrası bir ayda 20 kiloya yakın bir kilo vermişsiniz. Anlaşılan yaz bitmeden denize fit olarak gireceksiniz. Bir de şu seçimler olmasaydı işiniz daha kolay olacaktı. Zira her akşam bir yerde yeme içme var. 

Mehmet ÇAĞLAR: Eski yoldaşlar bölgeye gelmişler ve sizi unutmamışlar. Dün hayli koyu bir sohbet gerçekleştirmişsiniz Lefke taraflarında. Bu arada 24’ü sonrası için kulağınıza gelenler doğru bilgiler.   

Hasan UZUN: Ve bir seçim dönemi daha sizin ofis seçim ofisi gibi oldu. Gelenler gidenlerin haddi hesabı yok. Tüm adaylar, aday yakınları ofisinize kamp kurmuşlar adeta. 
 
POLEMİX
“ Ülkemiz sınırları içerisinde ikamet eden bir kadının yumurta donörü olması yasal mıdır? Yasal ise hangi resmi prosedürlere bağlıdır? Ülkemizdeki yumurta donörleri kayıt altına alınmakta mıdır? Üniversite öğrencileri arasında, ücreti karşılığı yumurta donörlüğü yaygın mıdır? Yumurta donörlüğünü geçim kaynağı haline getirmiş üniversite öğrencileri var mıdır?  “
Dr. İlker İpekdal 

YORUM EKLE

banner471

banner474