banner564

Şehit Hüseyin Ruso Stadı’ndan geçen şampiyonluklar

   Sezon başında kurdukları güçlü kadro ile mutlak şampiyon olmayı hedefleyen Mağusa Türk Gücü lig boyunca hep Yenicami’nin arkasında ligi götürüyordu.

  Ligin bitimine 1 hafta kala Yenicami’nin berabere kalması ile averajla da olsa liderliğe yükseldiler. Yakaladıkları bu şansı da kaçırmayarak K.Kaymaklı karşısındaki galibiyetle de şampiyonluklarını ilan ettiler. 
  Mağusa Türk Gücü’nün son 2 şampiyonluğu bugünkü gibi Şht. Hüseyin Ruso Stadı’ndan geçti. Birincisinde bu stattaki Yenicami-Çetinkaya maçının sonucunda, bugünkü şampiyonluk da yine bu statta aldıkları galibiyetle geldi.  
  Her 2 takım arasındaki güç farkı çoktu. K.Kaymaklı’da genç oyuncular çok fazlaydı ve böyle maçları kaldırmaları zordu. Mağusa Türk Gücü’nde ise çok deneyimli ve çok iyi futbolcular vardı. Şampiyon çok iyi oynamadı, zaten böyle bir maçta iyi oyun değil onlar için galibiyet önemliydi. Bunu almayı da başardılar. 
  Maça çıkan kadrosu ile yedek kulübesindeki adamlar arasında neredeyse fark yok gibi. Yedek kulübesindeki adamları başka takıma verseniz her zaman başa oynar. Yani güçlü bir kadrosu olan Mağusa Türk Gücü son güldü ama iyi güldü.
  Futbolda her zaman olan bir durum ve averajla da olsa şampiyon oldular. Önemli olan son hafta zirvede olmaktır bunu da başardılar. 
  Yasin ilk golü atarak takımını ateşleyen adam oldu. Özellikle defansın da içine kadar girerek topu alan ve oyun kuran adamdı. Dinopeter ve Peter ilk yarıda iyi değillerdi. İkinci yarıda biraz kımıldayarak galibiyette pay sahibi oldular. 
  K.Kaymaklı kazanıp play-out oynamak istemiyordu. Çünkü rakipleri ile aynı puana (33) sahipti. Rakiplerinin kazanmasından sonra aldıkları bu mağlubiyetle play-out oynayacaklar. Orada oynanacak maçlar da çok zor maçlar olacak. 
  Maç boyunca K.Kaymaklı’daki genç oyuncular rakibinin tecrübeli ve deneyimli oyuncularının yanına yanaşamadılar. Daha çok kendi alanında kalıp ani ataklarla ve rakibinin yapabileceği hataları değerlendirerek gol aramaya çalıştı. Bunu yapacak pozisyonları maç boyunca neredeyse hiç yakalayamadılar.
  Sakatlanıp çıkan Sercan’ın yerine giren oyuncuyu çok geç oyuna aldılar. Eksik kaldıkları dakikada da golü kalesinde gördüler.
  Play-out oynayacak K.Kaymaklı’nın o maçlardaki performansı da bu yıl hangi ligde mücadele edeceğini belirleyecek. 

YORUM EKLE

banner471

banner473