banner564

Sevgi ve siyaset

Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Tüm dünya üzerinde milyonlarca insan bugün birbirine sevgi sözcükleri söyleyecek. Sevgili olan eşler birbirlerine hediyeler alıp-verecekler.
Ve tüm dünyanın sevgiyi kucakladığı bugünden sadece 24 saat önce KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde bir milletvekili bir başka milletvekili için Genel Kurul Salonunda “Geri zekalı” dedi.
Yetmedi...
Devam etti, kürsüde konuşmaya çalışan yüce meclisin başkanvekili Zorlu Töre’ye oturduğu yerden "Utanmaz, şerefsiz, ahlaksız adam" "Sen kaç kişinin katilisin pis faşist?"
Bu sözler sarf edilirken yüce meclisin çiçeği burnunda Başkanı Teberrüken Ulaçay müdahale edemedi. Başbakan Tufan Erhürman saygı sınırlarını aşan bu hadsiz vekile “sus” diyemedi. 
Elini kafasının arasına alıp gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Kudret Özersay’ın kelimeler boğazında düğümlendi. (Bakınız Meclis TV yayınında var)
Sevgi yoksunu bu kişi küfürler ederken UBP’li vekiller kürsüdeki vekillerine sahip çıkamadı. Bundan sonrası içinde hala bir yol haritası belirleyemedi. 
Bugün 14 Şubat’ı kutluyoruz ama buruk bir biçimde. İnsana, emeğe ve en önemlisi düşünceye karşı tahammülsüz bir güruh var tam da karşımızda. Kendisi hep mağdur ve mağrur gerisi kahrolası faşist…

Laf değil iş istiyoruz
Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın yeni seçilen yönetimi dün Başbakan Erhürman’ı ziyaret etti. Hükümet Programında yazılanların ne zaman yapılacağının takvimlendirilmesinin gerektiğini ve takvimin kendilerine de verilmesini istedi.
KTTO’nın yeni yönetimi işi sıkı tutuyor, boş vaatlere karnımız tok diyor kısacası. Ve “Tarih verin ki biz takipçisi olalım, yapıp yapmayacağınızın” diyor.
Toplumun refah seviyesinin yükseltilmesi için ekonominin büyütülmesi gerekiyor. Ekonomi büyürse ancak refah seviyesi daha üst noktalara çekilebilir diyor yeni Başkan Turgay Deniz. 
Taşın altına elimizi koymaya hazır olduğumuzu hükümete bildirdik diyen Deniz, başta yurt dışındaki insanlarımızın da seçilme ve seçme hakkının verilmesi gerektiğini yüksek sesle dile getiriyor. 
Sıkı takibe almaya karar verdim her yönü ile yenilenen KTTO’yı. 

Menu 
Madem mecliste artık vekillerimiz rahat rahat içkilerini yudumlayıp genel kurul salonuna girebilecekler bizde işi bir adım daha öteye götürüp meclisteki komitelere servis olarak ne yapılması gerektiğini saptadık. Buyrun meclisin içki menüsüne;
Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’a “Black label” 
Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre’ye “Kımız” 
Meclis Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi üyelerine “Tekila”
Meclis Trafik Komisyonu üyelerine “Votka”
Meclis Dilekçe Komitesi üyelerine “Bira “
Meclis Çevre Komisyonu üyelerine “Şarap “
Meclis Bütçe Komisyonu üyelerine “Rakı “

MESAJLAR
Teberrüken ULUÇAY: İlk ciddi sınavınızda maalesef sınıfta kaldınız. Küfürler havada uçuşurken meclis oturumunu kapatmayarak bu kara oturumun başkanı olarak tarihin tozlu sayfalarına geçtiniz.
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bir milletvekilinize üstelik meclis içinde bu kadar küfür edilecek ve sizden ses çıkmayacak. Pes doğrusu, bu saatten sonra UBP olarak meclisteki durumunuzu gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. 
Zorlu TÖRE: Bu kadar ağır hakaretler karşısında sizde eğer sinip kalırsanız ve bu konuda adım atmazsanız bundan sonra sizi de yakın takibe alacağız.  
Aral MORAL: İçişleri Bakanlığı Özel Kalem müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Bir müddet hem basın işlerini hem özel kalem müdürlüğü işlerini birlikte yürüteceksiniz anlaşılan. 
Baki AYGÜN: İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı müsteşarlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Çok yakında bu makama getirileceksiniz. Ama bir iki aday daha var dikkatli olmakta fayda var. 
Halil SAKALLI: Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı müsteşarlığı görevi için artık günleri sayıyormuşsunuz. Pazartesinden sonra bu görev için her an çağrılabilirsiniz. 
Biray DELİCEIRMAK: Tiyatrolar Genel Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Çok yakında sizde istediğiniz bu makama geri kavuşacakmışsınız. 
Mehmet ÖZBİLGEHAN: Lefkoşa Kaymakamlığı için sizde artık son hazırlıklarınızı yapın. Zira çok yakında bu göreve getirileceksiniz. Bu arada evin damındaki HP bayrakları da İçişleri Bakanlığından görülebiliyormuş. 
Dr. Ömer GÜR: Sağlık Bakanlığı müsteşarlığına ikinci kez getirilmişsiniz. Geçen defa hayli sıkıntılı günler geçirmiştiniz bu makamda. Umarız bu sefer her şey yolunda gider sizin için. 
Adnan ERASLAN: Eğitim Bakanlığı müsteşarlığı için bastırıyorsunuz ama tek aday siz değilsiniz. Aynı yer için başka bastıranlar da var, bilginiz olsun. 
Mehmet HULUSİOĞLU: Son günlerde seçimler yaklaştıkça belli merkezlerden aleyhinize dönük olarak karalama kampanyaları başladı. Sanki de bir önceki seçimlerdeki gibi. 
Mehmet EMİNOĞLU: UBP’den Girne Belediye Başkan aday adaylığınız şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Bu konuda sağlam bir ekip ile yola çıkacakmışsınız. 
Orçun KAMALI: Sizde UBP’den Girne Belediye Başkan aday adayı olmak için hazırlık yapıyormuşsunuz. Eh size de hayırlısı o zaman. Zira bu konuda uzun zamandır zaten hazırlıklısınız. 
Özlem Bayramoğlu ONURAY: Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği görevi için sizde beklemeye başlamışsınız. Neyse bir haftacık daha sabredin ve yakında bu göreve geleceksiniz zaten. 
Ahmet MURATOĞLU: Meclisten tekrardan Başbakanlığa özel kalem müdürü olarak dönüyormuşsunuz. Anlaşılan emekli olana kadar bir meclis bir başbakanlık gidip geleceksiniz.
Ahmet ÖZSOY: Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Basın Danışmanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Gerçi siz bir daha danışman olmam demiştiniz ama anlaşılan yoğun isteklere kayıtsız kalamadınız. 

POLEMİX
 "Türkiye özellikle enerji alanında ülkemizde ve bölgemizde daha etkin bir diplomasi ve siyaset ortaya koyacaktır. Kimsenin KKTC devletini, vatandaşlarını yok saymasına izin vermeyecek, uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları sonuna kadar kullanacağız."
Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak
YORUM EKLE

banner608

banner474