banner564

Sevindim, 45 bin çarpı…

2014 yılında Meclis kürsüsünde yaptığı konuşma sonrasında sosyal medya üzerinden CTP Milletvekili Doğuş Derya ile YDP’nin Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu mahkemeleşmişti. Derya açtığı davayı kazandı. Bertan Zaroğlu 45 bin TL tazminatın yanında 15 bin TL de avukat masrafını ödeyecek.
Açıkça ben bu davanın bu şekilde sonuçlanmasından son derece mutluyum. Zira artık birisi sosyal medyada sövünce içtihat oluşturabilecek bir karar var önümüzde.
Öyle ya, bu ülkede sadece Doğuş Derya’ya sosyal medyadan küfür edilmiyor. Doğuş’a bir kişi küfür sallıyorsa bize 100 kişi sallıyor. Dolasıyla her yıl 100 kişiyi böyle dava etsem her halde birkaç yıla zengin birisi olmamam içten bile değil.
2 yıldır süren dava sonucunda mahkeme Bertan Zaroğlu'nu 45 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Öte yandan Zaroğlu, 15 bin TL avukat masrafını da ödeyecek. Bu arada diğer davalara göre mahkemenin iki yıl gibi bizim memlekette hukuk davaları açısından son derece kısa bir sürede bu işi bitirmiş olması da ayrıca sevindirici bir durum olsa gerek. 
Zira bizim de yıllarca bekleyen birçok bildiğimiz dava var. Demek ki istenince iki yılda bir dava bitirilebiliyormuş. Neyse yazdık bunu da bir kenara.
NOT: Bu ara bilmeyenler için İçtihat, (yasa) tarafından hüküm belirtilmemiş bir konuda, daha önceki bir mahkeme kararının esas alınmasıdır. 

Demek neymiş?
Demek neymiş, öyle klavyenin başına geçip, asıp tutmak bir yere kadarmış,
Demek neymiş, bundan sonra herkes bir şey yazarken sosyal medyada iki kere düşünmek zorundaymış,
Demek neymiş, adalet istendiği zaman zamanında karar verebiliyormuş.
Demek neymiş, bu ülkede adalete hala daha güvenebilirmişiz. 

Ata Tahiroğlu ‘Çekilsinler’ 
Sosyal medyada kendi çapımızda ufak bir kampanya başlattık ve “Eskileri kesin, tazecikler çıksın” dedik. Dün bu konuda önemli bir isimden telefon aldık. 
UBP’nin önemli isimlerinden Derviş Ata Tahiroğlu bizi aradı ve sosyal medyadaki paylaşımlarımızı beğendiğini iletti. Ata ağabey aday oldu yıllardan tanırım. İyi bir partilidir, seçimleri kaybettiği günden sonra küsmedi aksine daha çok gezdi daha çok dolaştı partililerini ve örgütlerini.
Adı başka seçimlerde de anılsa o girmedi ama gezmeye devam etti. Partisine sırt dönüp veya başka yerlere gidip gelenlerden olmadı. Adam gibi partisine çıkıp ilk günden son güne destek oldu. 
İşte sırf bu yüzden bende yeri başkadır Derviş Ata Tahiroğlu’nun. Eğer ben çekilmeyi bildiysem bugün aynı kararı verecek olanlar da olmalıydı derken yüzde yüz haklı. 

Madde 182
TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, 19 milletvekilinin meclise sunduğu ancak sonra da geri çektiği önerge ile ilgili olarak Kıbrıs Cumhuriyeti’nin anayasasında yer alan Madde 182’ye atıfta bulundu. Neymiş o madde sorduk öğrendik.
Madde 182’ye göre Garantiler tek başına kalkamaz. Garantör devletler (Türkiye, Yunanistan ve İngiltere) tarafından da onaylanacak. Sonra oluşturulacak yeni devletin üyeleri bu konuyu yani garantileri referanduma götürebilir. 
Garantiler konusunda madem Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasasında böyle bir madde vardı? Neden yıllardır bu konuları tartışıp durduk ki? 
 
  
MESAJLAR
Olgun ÖNAL: 10 yıldır bir türlü geçmeyen Bankacılık Yasası seçim öncesi meclisten oybirliği ile geçti. Artık Bankacılık sektörünün ufku ve önü açık. Hayırlı olsun tüm bankalarımıza. 
Doğuş DERYA: İki yıl gibi bizim hukuk sistemine göre çok kısa bir sürede sonuç aldınız. Tüm ekibi canı gönülden tebrik ediyoruz. Artık sayenizde bu konuda bir içtihat oluştu. 
Bertan ZAROĞLU: Davayı ve 60 bin lirayı kaybettim diye üzülmeyin. Zira bugün tüm gazetelerde manşette olacaksınız. 60 bin liraya bu reklamı yaptıramazdınız. Öte yandan size de edilen küfürler vardı, bence sizde aynı yolu izleyebilir ve ödeyeceğiniz parayı çıkarabilirsiniz. 
Kenan AKIN: Aynı davada sizin de adınız geçiyordu. Dün açıklanan sonuçta sizden bahsedilmediğine göre demek ki siz yırttınız. Tecrübeli olmak böyle bir şey işte. 
Derviş Ata TAHİROĞLU: Gençlere destek olunması adına bir kampanya olursa destek vereceğinizi açıklamanız son derece yerinde oldu. Zira bazıları kendilerini hala daha genç zannediyor ya. 
Derviş EKŞİCİ: Hafta sonu bizim bahçedeki ekşinin dallarını kestik ya bazıları mesajı size gönderdik diye anlamış. Aksine biz eski ve kuru dalları kesiyoruz sizin gibi tazecikleri destekliyoruz. 
Hasan UZUN: Dün gece yarısı sizin kümese tilki girmiş ve iki tavuğunuzu telef etmiş. Bu günlerde hem tilkilere karşı dikkatli olmalı ama en çok da politikanın tilkilerine çok daha dikkatli olunmalı. Zira onlar iki tavuktan fazlasını götürürler. 
Zeki ÇELER: TDP’nin aday adayı belirleme sürecinde aktif rol alarak bazı isimleri birkaç gün içinde kamuoyu ile paylaşmaya hazırlanıyormuşsunuz. Bu isimler hayli dikkat çekiciymiş ve sürprizmiş. 
Gürsel UZUN: Gazimağusa’dan aday olduktan sonra ilk iş olarak aileyi bir masa etrafında toplamak için düğmeye basmışınız. Bu seçim sistemi her halde en çok size yarayacak, zira her bölgede nasılsa bir Uzun var. 
Selim GÖKBÖRÜ: Hafta sonu Ersin Tatar ile birlikte ülkenin batısında neredeyse ayak basmadık yer bırakmamışsınız. Dün de Başkent’teki tüm devlet dairelerini tek tek dolaşmışsınız. 
Buray BÜSKÜVÜTÇü: Geçtiğimiz günlerde oğlanı sünnet ettirip delikanlılığa ilk adımını attırmışsınız. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bu arada sünnet pilavı da yaptırdınız mı? 
 
Deniz SERBEST: Girne halkından gelen yoğun aday ol baskılarına sonunda karşılık vermiş ve aday adaylık başvurusunu yapmışsınız. Sizin aday olmanız ile birlikte Girne’de denklem değişmiş durumda. Herkes şimdiden size kesin gözüyle bakıyor. 
Çelebi ILIK: DP’den aday adaylığı başvurusunu dün itibari ile yapmışsınız. Bakalım kaç kişi sizin gibi çıkıp cesurca adaylığını açıklayacak? 
Yasemin Aslan Öztürk: İskele bölgesinden UBP’den aday adayı olarak yola çıkmışsınız. Bu arada Karpaz’dan güçlü bir destek gelmiş adaylığınızın duyulması ile birlikte. 
Latif Akça: Beylikdüzü Belediyesi Girne Belediyesi Ortak Projesi ile Kıbrıs Gazileri ile dün bir araya gelmişsiniz. Gazilerimiz yıllar sonra yeniden Kıbrıs’a gelirlerken hayli heyecanlanmışlardır her halde.
 
POLEMİX
 “Yeni yalanlara karnımız tok. Kapımızı çalacaksanız net politikalarla gelin. Nasıl bir BRTK görmek istiyorsunuz? Bunun için ne yapıyorsunuz? BRTK politikanız nedir? BRTK çalışanları ve aileleri olarak, bu soruları yanıtlamadan siyasi partilere verecek oyumuz yok.”
 Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı
YORUM EKLE

banner608

banner474