banner564

Sıkıcı Futbol

 Futbola hasret kaldığımızın dönemin son bulmasıyla K-Pet Süper Lig start aldı. Atatürk Stadyum’unda gece maçı olarak oynanan müsabakaya  ilginin üst seviyede olduğunu söyleyemeyiz. Gece maçları bizim ülkemizde rağbet görme açısından biraz sıkıntılıdır. Perşembe akşamı oynanan Leymosun derbisinde 3 bin kişinin yer alması sevindiricidir. Ancak karşılaşmanın önem seviyesinin yüksek olması, rekabetin en üst düzeyde yer alması taraftarı sahaya çekmiştir. Gece maçlarının derbi karşılaşmalarıyla sınırlandırlması gerektiğini düşünüyorum.  Cuma gecesi oynanan ÇTSK- BÜY maçında ise maalesef seyirci seviyesi tatmin edici değildi ancak buna da şaşırmamak gerekir. Müsabaya gelecek olursak;

 Her iki takımında lige hazır olduğunu söylemek çok güçtür.
Karşılaşmanın ilk yarısı kısır geçti. Çetinkaya attığı gol dışında önemli bir pozisyon bulamadı. Başkent ekibi orta saha ve hücum oyuncuları arasındaki bağlantıyı hızlı ve sağlıklı bir şekilde kuramadı. Takımın yavaş bir oyun oynamasından dolayı  boşluklar yaratamadı. Baf Ülkü Yurdu ise yediği gole kadarki sürede kaleyi uzaktan şutlarla yokladı. Genel olarak uzun top oynayan Baf, savunmada hava hakimiyeti yüksek oyuncular Serkan ve Abbas’a karşı üstünlük kuramadı.
Maçın ikinci yarısı da ilk yarının benzeriydi. İlk yarı oluşan birkaç pozisyon ikinci yarıda herhangi bir tehlike yaşanmadan karşılaşma sonuçlandı.  İki takımında oynadığı futbol tatmin etmezken Çetinkaya bulduğu tek pozisyonu gole çevirerek lige galibiyet ile başladı. 
BÜY açısından maçı değerlendirmek gerekirse yapılan iyi niyetli mücadeleye rağmen belirli bir kalite eksikliği göze çarptı. Felix’in artık takımda olmamasından sonra Joseph’in tek kalması BÜY’ün ilerde topu tutabilmesine ve çoğalabilmesine olanak sağlamayadı. Baf takımının uzun top dışında herhangi bir B planı üretememesi pozisyon anlamında etkisiz kalmasına ve mağlup olmasına sebebiyet verdi. BÜY’ün orta sahaya acilen oyunu yönetebilecek bir oyun kurucuya ihtiyacı var. Bu 10 numaradan daha çok 8 numaradır. 
Çetinkaya ise birçok yeni oyuncu ile sahaya çıktı. Oyun açısından sınıfta kaldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Takımın dizilişinde ciddi sıkıntıların olduğu da aşikar. Hiç alışkın olmadığı orta sahanın ortasını ikileyen Ömer Gül’ün bu bölgeyi yadırgadı ve silik bir performans gösterdi. Bununlar beraber hucümcu sol bek olarak görmeye alıştığımız Çağdaş’ın 20.  Dakikadan sonra sağ açıkta görev yapması da onun çizgiye kadar enip yaptığı etkili ortaları engelledi ve sahada adeta yoklara oynadı.  Çetinkaya bugün kazandı ancak ilerleyen haftalarda bu kadar kötü ve dağınık bir oyun sergileyerek puanları toplamaya devam etmesi pek mümkün bir olasılık değildir. 
Karşılaşmanın orta hakemi Serhan Şimşek iyi bir maç yönetti.

YORUM EKLE

banner608

banner474