banner564

Sıla Hanım neyi bekliyor?

“Tıp-İş Başkanı Ahmet Varış, yaptığı basın açıklamasıyla Sağlık Bakanı Filiz Besim'e talepler ve önerilerini içeren bir liste yayınladı.” 
Bu üst başlık dün birçok internet sitesinde ve bugün de muhtemelen birçok gazetede haber olarak yer alacak. Ancak Ahmet Varış, ne yazık ki Tıp-İş Başkanı değil! Başbakan Erhürman’ın dediği gibi “Softa şaşırtmacası” yapılmak isteniyor.
Zira 7 Ocak’tan bu yana iki ay geride kaldı ve CTP’den milletvekili seçilen Dr. Sıla Usar eski görevini henüz bırakmadı. Bu konuda kamuoyuna da doyurucu bir açıklama yapmadı. 
Zira dünyaca ünlü arama motoru google’a “Sıla Usar Tıp-İş’ten istifa etti” diye bir arama yaptığınızda sonuç çıkmıyor karşınıza. Yani halen Tıp-İş’te başkan CTP’nin vekili Dr. Sıla Usar.
Zaten dün Tıp-İş’in gönderdiği basın bülteninin altında da şu ifadeler dikkat çekici: “Tıp-İş Yönetim Kurulu (a) Dr. Ahmet Varış Başkan(v)"
Şimdi Tıp-İş CTP’li Sağlık Bakanına taleplerini iletiyor. Üstelik başkanları da bir başka CTP’li vekil. “Körler sağırlar birbirini ağırlar” misali bir durum var ortada. 
Zamanında Dr. Özdemir Berova da milletvekili seçildiğinde istifa etmişti. Sıla Hanım acaba neyi bekliyor bu konuda? 

İcraatlara bakın
Bakanlar Kurulu vardı dün. Ülke icraat bekliyor ve bu arkadaşlar seçimlerden önce öyle vaatlerde bulundular ki hali ile sanıyorsunuz ki Bakanlar Kurulu toplandığında her hafta bir iki sıkıntı hallolacak. 
Bakanlar Kurulu sonrasında Özersay yaptı açıklamayı. Koskoca Bakanlar Kurulu’nda, yabancılara mal satışları, tutuklu nakilleri, vatandaşlık incelemeleri, inşaatların saatleri, rehberlerin görev süresinin uzatılması ve yol yapımlarındaki istimlaklar vardı. 
Yol konusunu dışarı çıkın, diğer tüm konular her hafta Bakanlar Kurulu’nun zaten rutin konuları. Yani yeni hiçbir şey yok. Ee ne zaman icraat görmeye başlayacağız? 
Ne zaman bu halkın istek ve beklentilerine dönük olarak işler yapılacak ve bunlar duyurulacak? Henüz bir şey göremedik, neyse bir müddet daha beklemeye devam edelim. 

Kravat da mı ortak?
Mecliste dün yine ilginç anlara şahit olduk. Tarım Bakanı Erkut Şahali ile eski bakan arasında sert tartışmalar yaşandı. Arada Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın da adı geçti. Denktaş genel kurulda söz istedi, bu arada kürsüde olan Tarım Bakanı Erkut Şahali kürsüden indi, Denktaş’ın üstünde tişört vardı ve kravat yoktu, bunun üzerine Erkut Şahali kendi kravatını çıkarıp Denktaş’a verdi. 
Serdar Denktaş kürsüye Erkut Şahali’nin kravatı ile çıkıp açıklamalarını yaptı. Kürsüden inince kravatı yine Şahali’ye verdi. Şahali bir kez daha söz istedi ve yeniden taktığı kravatı ile kürsüye çıktı.
Meclise ve toplantılara kravatsız giren TDP’li Zeki Çeler’den sonra Maliye Bakanı Denktaş da kravatsız geziyor. Hali ile hükümet şimdilik tek bir kravatla işi idare ediyor. 

Bir yaş daha
365 günü daha geride bırakıp bugün bir yaş daha alıyorum. Zaman geçtikçe, geriye dönüp baktığımda, uzun bir yol görmeye başladım. Anılar, hikâyeler ve bir sürü dost biriktirdim bu sürede. 
Acısı, tatlısı ile bugün bir yaşı daha geride bırakırken, sizlerle olmanın, sizlere ulaşabilmenin büyük mutluluğu içinde olduğumu bilmenizi isterim. Gerçekten severek yapıyorum bu işi, sizlere her gün yeni ve taze haberler verebilmek, her gün bir şeyleri kovalamak, bana her geçen gün şevk veriyor. Yorulsak da günün sonunda sizlere ulaşabilmek adına tüm yaptıklarımıza değiyor. 
Şimdiden göndereceğiniz tüm iyi dilekler için teşekkür ederim. Hep birlikte daha nice güzel günlere… AP

MESAJLAR:
Tufan ERHÜRMAN: Vicdanı ret konusunda yaptığınız açıklama birçok gencimizi bir beklentiye soktu. Umarız bu konuda çok kısa zamanda gerekli düzenlemeyi yaparsınız, takipçisi olacağız. 
Erhan ARIKLI: Yeniden Doğuş Partisi’nin yeni genel merkez binası hayırlı ve uğurlu olsun. Anlaşılan eski yer size küçük gelmeye başladı ki daha büyüğüne ihtiyaç oldu. 
Tolga ATAKAN: Yolların bitmemesine en büyük engel olan istimlak konusunda bir ara formül üretmişsiniz. Bunu uyguladığınız andan itibaren 5-10 yıldır bekleyen yollar kısa bir sürede tamamlanabilir. 
Ayşegül BAYBARS: Vatandaşın şikayetleri için sayfa açtınız ama bizim bu sayfadan yaptıklarım şikayetlere henüz dönmediniz. Yoksa bizde mi bakanlık sayfasına yazalım? 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Meclisteki Sayıştay komitesinin başına geçmişsiniz. Anlaşılan denetlemeleri bu dönem mecliste siz gerçekleştireceksiniz. 
Ahmet SENNAROĞLU: Belediye çalışanlarından gelen yoğun istek üzerine yeniden aday olmaya karar verdiğinizi duyduk. Süre daralıyor, artık net kararınızı verin bu konuda. 
Burak KAYA: Kaya Holdingin Girne’de yaptığı otelin son hazırlıklarını bizzat otelin içine kurduğunuz ofisten yönetiyormuşsunuz. Bu arada 300 metrekarelik özel odayı bizde merak ettik doğrusu. 
Turgay DENİZ: Sektörün içinde olan oda ve birliklerle görüşmeye devam ediyorsunuz ve hepsi ile yeni bir başlangıç yapmak adına dost elinizi uzatıyorsunuz. Toplumsal barış adına son derece önemli. 
Levent ÖZADAM: Şu kravat işini bir an önce halletseniz fena olmayacak. Zira 4 partinin oluşturduğu hükümet tek kravatla idare ediyor. 
Ali KİŞMİR: Basın-Sen olarak hükümetten adım atmasını beklediğiniz konuları açıkladınız. Süper oldu da keşke bunlara bir de tarih koysaydınız. Daha güzel olmaz mıydı?
Adem KAVAZ: Çok yakında bir bakanlığın basın danışmanlığı görevine getirileceğinizi duyduk. Senin gibi çalışkan bir arkadaşımızın bu görevi layığı ile yapacağına inancımız tamdır. 
İbrahim DALOĞLU: Perşembenin gelişi pazardan belli olur mu olmaz mı hep birlikte yarın göreceğiz. Cuma günü bizi takip etmeyi unutma. 
İbrahim ALKAN: Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanlığı için aday olmuşsunuz. Ancak delege seçimlerine dikkat edin, zira 125 köyden 5 delege seçilecek genel kurul için. 
Ziver HAYATSEVER: Güneydoğu’ya yaptığınız ziyareti tamamlayıp memlekete dönmüşsünüz. Bu arada bir hafta içinde fazladan 5 kilo aldığınız söyleniyor. 
Ayse ÖZTABAY: Geçen akşam evde Supugya yapmışsınız. Biz bunun tadına hiç bakmadık, bize ne zaman yapıp getireceksiniz? Yoksa babanıza mı söyleyelim. 

POLEMİX
 “Şimdiki yasaya göre GKK’ya bağlıdır, GKK da Başbakanlık’a bağlıdır. Dolayısıyla polis dolaylı olarak Başbakanlık’a bağlıdır. Şu anki durum böyledir diye, polis hiçbir şekilde siyasi iradeye bağlı değildir veya siyasi irade polisten hiçbir şekilde sorumlu değildir diye bir yorum yapılması da doğru değildir.”
Başbakan Tufan Erhürman
YORUM EKLE

banner471

banner474