banner564

Sivil Savunma var!

Son yaşadığımız felakette bir kez daha anladık ki bu ülkenin henüz yıpranmamış kurumları, dimdik ayakta kalabilmeyi başarmış değerleri de var.
2010 Sel felaketinde olduğu gibi yine Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ülkede ki sel felaketinin faturasının büyümemesi adına canla başla çalıştı.
İhmalkârlık sonucu kaybettiğimiz genç kardeşlerimizin cansız bedenlerine ulaşılmasında da büyük çaba sarf ettiler. Tüm ekipleri ve ekipmanları ile gece gündüz demeden çalıştılar.  Tüm bölgelerde kriz masaları oluşturdular ve gerekli tedbirleri aldılar. 
Sivil Savunma olmasa fatura çok daha ağır olabilirdi. Bugüne kadar pek çok kez yıpratılmak istenen kurum, yine dimdik ayakta ve son yaşadığımız olaylarda kendini kanıtlamasını bildi adeta. 
Yıl içinde yaptıkları tatbikatların ne kadar faydası olduğunu da yaşadığımız bu son olayda bir kez daha gördük.  İyi ki Sivil Savunma Teşkilatı var. Ve iyi ki siyasetin çok ama çok uzağında. 

Durum bu işte…
Kıb-Tek Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Avcıoğlu dün sabah Diyalog TV’de konuktu. Kurumun son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.  Kıb-Tek bir kurum olsa bile bakanlık olarak Ekonomi ve Enerji Bakanlığına bağlı bir kurum. Kurumun yönetiminde yer alan bir üye, bağlı olduğu bakanlığı yayın boyunca eleştirdi. 
Kıb-Tek’in uyguladığı maktu ücreti bilmeyen yönetim kurulu üyesini dün ekranda böylece görmüş olduk. Biz dün merak ettik gelen faturalardan öğrendik, evlere 16 işyerlerine 26 TL olan maktu ücret geliyor. 
Cengizköy Trafo Merkezi ise bir önceki yönetim döneminde yapılmış bir yatırım olmasına rağmen bu dönemmiş gibi gösterilmesi de ayrıca dikkat çeken bir durum oldu dünkü programda. Önceki yönetimin kurumu batırdığına dair açıklamalar ise kurumun kar etmesi ile son bulmasına karşın “kurumun borcu olmadığı ama yatırım yapıldığı” yönde yapılan açıklamaları da dikkatle not aldık. 
Ancak halı hazırda kurumun ne kadar borcu olduğu, önümüzde bekleyen yatırımların nasıl karşılanacağının henüz bir yanıtını alamadık. Yakında Kıb-Tek ile ilgili önemli bir yazı dizisine de başlayacağız. 

Şu HP meselesi
“Hayat pahalılığı üç ay süreyle donduruldu. Hükümet yasa gücünde kararnameyi mecliste onayladı. Kararnameye göre Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki üç aylık sürede toplam hayat pahalılığını Ocak maaşlarına yansıtmayacak DPÖ Ekim, Kasım iki aylık toplam hayat pahalılığını 0.02 eksi olarak açıklamıştır Böylesine bir kararnameyi Meclise taşımaya ne demeli.”
Mustafa Baturalp  

101 Feneri de kurtarır mı? 
SSTB Arama Kurtarma Şube Müdürü Cemal Betmezoğlu ile dün akşam Diyalog TV’de yayındaydık. Son felaketin izlerini, yaşananları konuştuk.  Yayın sırasında bir izleyici mesaj göndermiş, “ligin son sırasına düşen Fener’i de Sivil Savunma kurtarır mı?” diye.
Günlerdir yaşananlardan ötürü hayli gergindik, dün ekranda kahkaha atmamak için kendimiz çok sıktık. Ama Betmezoğlu gayet serinkanlılıkla cevapladı bu soruyu da “101’i arasınlar, bir bakalım” dedi.
Gerçekten de herkesi kurtaran Sivil Savunma bizim Fener’i de kurtarır mı? 

MESAJLAR

Fırat ATASER: Bölgedeki tüm kaçak yapıları ve dere yataklarına kurulan bent ve köprüleri tek tek yıkmaya başlamışsınız. Bu konuda merkezi hükümeti beklemek yerine bizzat kendiniz harekete geçmişsiniz. En doğrusu da bu zaten.  

Arslan BIÇAKLI: Geçen gece sizi yayına bağlamadık diye bize kızmanıza gerek yok. Madem ülkede demokrasi var, bizde bundan sonra işimize geldiği gibi davranacağız. 

Ersin TATAR: Ankara’dan mutlu döndüğünüz dünkü Bütçe görüşmelerinin açılış konuşmasında kendini gösterdi adeta. Hükümeti eleştirirken adeta yüzünüz gülüyordu. 

Kudret ÖZERSAY: Manama’ya KKTC temsilciliğinin açılması büyük olay. Her yıl ülkemize Manama’dan gelen turist ve iş adamları için büyük bir kolaylık oldu. Sahi bu Manama nerede? 

Cemal ÖZYİĞİT: Tekrardan hastalanıp iki gün istirahat için yeniden devlet hastanesine yatmışsınız. Aman çok geçmiş olsun, bu işin şakası yok, lütfen iyice dinlenmeden ve doktorların sözünü dinlemeden hastaneden çıkmayın. 

Zeki ÇELER:  Sigorta emeklisi ve Sosyal Sigortalardan yaşlılık malullük ve ölüm aylığı alanlar ile iş kazasından dolayı gelir alan vatandaşların 13. maaşlarını söz verdiğiniz gibi cuma gün ödeyecekmişsiniz. İşte görmek istediğimiz tablo bu. 

Mustafa AKTUĞ: Devletin yardım elini uzatmasını beklerseniz daha çok beklersiniz. Biran önce yardım alabileceğiniz kurum ve kuruluşlara ziyaret başlatmanızı öneririz. 

Münür ÖZTÜRK: Kız babası olmanın keyfini yaşamaya başlamışsınız. Son günlerde ayaklarınız sevinçten yere değmiyormuş. Bu arada Kemal dedeye de çok selam, hayırlı ve uğurlu olsun. 

Mehmet HARMANCI: Artık Lefkoşa’da öğlenleri bir, iki değil en az üç, beş cenaze oluyor mezarlıkta. Trafik ekipleriniz sadece bir saat ceza kesmeye ara verip mezarlığa gidip trafik akışına yardımcı olsa yeter. 

Mesut AYAR: Sosyal medyada yazdığınız bir yazı sanki de sel günü yazılmış gibi anlaşılınca hayli saldırıya maruz kalmışsınız. Oysa selden bir gün önce yaptığınız paylaşımı kullanmış birileri. 

Çelebi ILIK: Bugün sabah kahvesini birlikte içiyoruz. Size anlatacağımız çok şey var. O yüzden kahveleri koyu söyleminizde fayda var. 

Tolga ATAKAN:  Boğaz’daki telefon sorunu giderilmiş ve 163 servisi de hizmete girmiş. Ancak bu kez de vatandaşlara giden borç uyarı mesajları vatandaşları sinir etmiş. “Bilmediğimiz bir borcun bilgisini veriyorlar ve telefonumuzu kesecek diye mesaj gönderiyorlar” diyor vatandaşlar. 

Taner ULUTAŞ: Dün anjiyo olduğunuzu ve anjiyo sonunda da çok önemli bir sorunun çıkmadığını memnuniyetle öğrendik. Spora yeniden başladığınıza göre artık uzun bir süre götürür sizi bu motorlar. 

Yusuf AVCIOĞLU: Maktu ücretleri faturalara bakıp öğrenebilirsiniz. Bu arada bir iki konu fısıldandı kulağımıza. Yakında bu köşeden takip edebilirisiniz.  

Mert ÖZDEŞ: Yeni yaşın kutlu ve mutlu olsun Paşam.  Yaşanan felaketlerden ötürü bu yıl görkemli bir kutlama yapamadık. Sana sadece çelik bir teneke alacağız doğum günü hediyesi olarak. 

POLEMİX
 “Biz CTP olarak, kendi ülkemize, kendi yapımıza kendi yaşam biçimimize bağlı bir program istiyoruz. Bu ülkede ekonomik ve sosyal kalkınmayı hedef alan bir partiyiz. Sadece teknik insanların, sadece ekonomik boyutu düşünerek hazırlayacakları bir programın çok fayda getirmeyeceğini düşünüyoruz”
CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın

YORUM EKLE

banner608

banner473